Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kanelbrød II

Kanelbrød II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kanelbrød II, billede 4 Kanelbrød II, billede 1 Kanelbrød II, billede 2 Kanelbrød II, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
50 gram Gær
0.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 spsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
  Perlemelis eller hvid glasur
   


Opskrift:

Udrør gæren med lunkent vand. Tilsæt æggene. Smelt smørret, lad det svale lidt af, bland det med den kolde mælk. Hæld blandingen over gæren, når den er lillefinger varm.

Tilsæt salt og noget af melet. Slå dejen godt sammen og ælt den igennem på bordet, med så meget mel, som den kan tage.

Læg dejen i skålen, læg et fugtigt klæde over, og lad dejen hæve 30 minutter. Slå dejen ned og ælt den igennem. Udrul den på et melet bord i længde som bageformen og ca. 4 gange så bred. Rør smørret sammen med brun farin og kanel og smør fyldet over dejen i et jævnt lag, knap ud til den ene langside, pensel den frie kant med æg. Rul brødet sammen, og læg det så sammenføjningen kommer nedad, i en velsmurt form (aflang form 1 ¼ l ).

Lad brødet efterhæve 15 minutter. Tænd ovnen og indstil den på 200 grader C. alm. ovn.

Pensel med sammen pisket æg og drys perlemelis over eller put glasur på. Bag brødet på nederste rille i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 – 45 minutter.

Tips:

Et dejligt brød med kanelfyld.... Personligt en af mine favoritter! Jeg fik opskrift fra min gamle fritidshjems-pædago




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (117 stemmer)

Opskriften er vist 179676 gange,
og udskrevet 5898 gange.


Energi:
KJ total 18415 (4384 kcal)
KJ pr. Brød 18415 (4384 kcal)
Vægt ialt 1371 gram
Vægt pr. Brød 1371 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1343 KJ (319 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 14.5 gram
Kulhydrat 41.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Hej  -  2017-02-23 16:10:48
Hvad sker der hvis man spiser et halvt kanelbrød? Hvor mange kalorier er der i et halvt kanelbrød?


Mariane Pedersen  -  2016-09-02 06:18:56
Har lavet dette brød til skolebørn og de var begejstrede for det, troede det var kanelsnegle. Hilsen Mariane


Bageren  -  2016-08-07 12:42:58
Rigtig lækkert kanel brød 🤗🤗🤗


Hanne   -  2015-11-28 16:59:40
0.5 liter vand ???? Er det en fejl ??


Anja  -  2015-01-12 17:43:43
Jeg manglede æg og brugte A38 i stedet for mælk vand og det blev et godt brød alligevel.


Charlotte  -  2014-04-23 13:11:59
smagte super godt og ret så stort!!


  -  2014-02-02 13:45:55
Ja men kan godt bruge letmælk istedet sødmælk


Pia Jensen  -  2013-10-10 16:21:26
Har lige nu brødet i ovnen, og efter 15 min. er det hævet 5 cm over formen som i mit tilfælde er på 1,9 L .... må vist prøve det uden form næstegang ;) spændene om jeg får brød i hele ovnen... :)


Michelle  -  2013-02-19 19:33:03
Kan man bruge letmælk istedet for sødmælk?


Den mad-glade  -  2013-01-15 13:22:24
Tror også 25 gr gær er rigligt ^^ ;)


Rikke  -  2012-08-05 08:40:47
Nogen der har prøvet at lave det uden brun farin, så kun med en blanding af smør og kanel?


BirteSø  -  2012-07-21 11:17:34
Så skal det prøves, jeg har dog valgt at bruge kærgården istedet for smør i dejen, da jeg syns det giver en lettere dej. Bruger smør i fyldet ;)


Ingeborg   -  2012-07-19 11:34:01
Ser lækkert ud. Det må jeg hellere se at komme igang med at bage :))))


Elizabeth  -  2012-03-24 22:34:59
Er igang med at lave det:) det lyder rigtig godt og ser super læks ud!!:)(:


  -  2011-07-28 14:39:25
super lækkert brød jeg elsker det... nam nam guf guf


Ditte  -  2010-10-25 17:46:59
Steen - perlemelis skal på inden bagning;) men ja, glasur skal på efter, så den er lidt tricky.. skal til at bage brødet nu.. Mmm.. glæder mig..


Steen  -  2010-06-10 18:05:38
Sidste afsnit bør lyde: Pensl med sammenpisket æg.Bag brødet på nederste rille i ovnen ved 200 grader C i ca. 35 min. Når afkølet, drys perlemelis over eller smør glasur på. Hvorfor er der altid fejl i opskrifter???


Bent og Keld  -  2009-08-25 11:17:38
Familien elsker det for Wild..(: Det smager vildt godt med nutella altså når det er smeltet i ovnen. Det er næsten så godt, at man ikke behøver at bage brødet ;)


Hanne  -  2009-07-03 11:49:39
Hvis man erstatter farinen med nutella, smelter nutellaen så ikke når den står inde i ovenen?


  -  2009-06-16 17:02:58
anita: det kan du godt, husk dog at ligge `samlingen` nedaf :-) lækkert med nutella siger ungerne :-) Tak for opskriften.


Anita  -  2009-05-28 08:33:53
Vil det fungere hvis jeg ingen "rugbrødsform" og bare ligger det direkte på en bage plade.. ?..:o)


LENE  -  2008-09-23 10:40:02
Super helt lækkert brød - din konsistens og fremragende smag. Min familie er vildt med det.


Anja  -  2008-03-04 18:58:03
Et rigtigt lækkert brød, som mine børn var vilde med! Godt som en lille hyggelig hjem-fra-skole snack (hvis man kan tåle det).


bettina  -  2007-12-07 13:58:58
super godt og man kan lave en skål med glasur så kan folk selv bestemme hvormeget der skal på...god idé til klassenstime kage


hanne hinsch  -  2007-03-22 19:05:31
det smager også godt med nutella


Nanna  -  0000-00-00 00:00:00
Et rigtigt godt brød, det hævede rigtig meget så man kan evt. nøjes med 25 gr. gær