Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Marineret svinemørbrad I

Marineret svinemørbrad I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Gundlach

Indsendt :


Marineret svinemørbrad I, billede 4 Marineret svinemørbrad I, billede 1 Marineret svinemørbrad I, billede 2 Marineret svinemørbrad I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinemørbrad afpudset
 
 Marinade:
1.5 dl.Soya
0.5 dl.ingefær
3 limefrugter saften heraf
2 chili
6 hvidløg
20 peberkorn
 


Opskrift:

Sojaen hældes i en rummelig skål. Tilsæt fintrevet ingefær, saften fra limefrugterne (evt. 1½ citron), finthakkede chili (med eller uden kerner), finthakkede hvidløg og ca. groftkværnet sorte peberkorn. Bland marinade.

Rens herefter svinemørbraderne for evt. overskydende fedt og sener. Skær mørbraden ud i skiver af ca. 3 cm tykkelse og læg dem i en plastikpose. Hæld marinaden ned til kødet og efterlad blandingen i køleskabet i mellem 2 til 8 timer. Vend blandingen med jævne mellemrum.

Kødet grilles efterfølgende. Smør kødet med marinade under grilningen så kødet ikke bliver tørt.

Tips:

Man kan også stege kødet på en pande eller i en wok. Man får det bedste kød ved at lade det brune først, hvorefter marinaden atter kan tilsættes og koges ind til sovs.

Til retten kan man servere smørstegte hvidløgskartofler. (kog kartofler. Hæld kartofler på varm pande med smør. Når kartoflerne er gyldne tilsættes 5-6 grofthakkede hvidløg. Kartoflerne er færdige, når hvidløgene er bløde og gyldne.)







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (31 stemmer)

Opskriften er vist 88160 gange,
og udskrevet 1508 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kirsten  -  2013-03-01 23:56:06
Marinaden sies, og koges ind med fløde i en gryde samtidig med stegning af kødet. Serveres med ris og en frisk salat.


Per  -  2009-05-30 20:13:55
Vi marinerede kødet natten over, og det smagte meget stærkt, så det skal nok kun marinere et par timer.