Nanbrød

Nanbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 12 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :
Nanbrød, billede 4 Nanbrød, billede 1 Nanbrød, billede 2 Nanbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
60 gram Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.75 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Sigt mel, sukker, bagepulver, natron og salt i en stor skål. Lav en fordybning i melet og hæld æg, yoghurt, mælk og olie i. Pisk ingredienserne godt sammen med en gaffel til de samler sig til en dej. Tilsæt lidt varmt vand hvis dejen er for tør. Ælt dejen glat og elastisk på et melet bord i ca. 5 minutter. Form den til en bolle og pak den ind i plastfolie. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.

Del dejen i 12 lige store stykker. Rul hvert emne mellem håndfladerne til en bolle. Læg bollerne på et melet bord og klap dem til flade runde cirkler, ca. 10 cm i diameter.

Varm en stor tykbundet pande over middel temperatur. Læg så mange nan i panden som det er plads til af gangen og steg dem lysebrune på hver side. Læg brødene på et fad og server dem varme. De kan holdes varme en stund, men smager allerbedst helt nystegt.





karakterer:
Opskriften er vist 75593 gange,
og udskrevet 1918 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (49 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9916 (2361 kcal)
KJ pr. Brød 826 (196 kcal)
Vægt ialt 936 gram
Vægt pr. Brød 78 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1059 KJ (252 kcal)
Protein 8.0 gram
Fedt 5.4 gram
Kulhydrat 43.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-03-30 20:38:45
De smager alt for meget af natron og bagepulver

  -   2012-10-07 13:34:19
Smager rigtig godt, kan eventuelt kryder det med græske krydderier når de er på panden... :D

  -   2012-03-19 19:38:37
Tak fordi du delte denne opskrift.. det er en livredder ;)

  -   2008-05-23 23:41:17
Super dejligt brød. Også velegnet til at lave over bål. Prøv også at komme forskellige krydderier i.