Frokost Calzone

Frokost Calzone, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

FrokostRet : Frokost - Madpakke

Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Pizzadej:
1000 g.hvedemel
6 dl.lunkent vand
30 g.gær
2 spsk.sukker
 Salt
 Ekstra hvedemel til æltning
 
 Fyld:
2 squash skivet og stegt/grillet
2 artiskok-hjerter grillet og skivet
1 håndfuld sorte oliven
1 håndfuld soltørrede tomater
2-3 skiverParma-skinke
1 håndfuld basilikumblader revet
 Lidtolivenolie
 Lidt urte-eddike
1 mozzarella revet
1 håndfuld revet parmesan
2 modne tomater
50 g.cheddarost
 Nykværnet pepper
 Maldon salt
 
Opskrift:
Lav dejen ved at bruge halvparten af væsken, gær, sukker og salt, mens du rører melet forsigtig i. Tilsæt mere væske lidt efter lidt til alt er rørt i. Nå kan du begynde at ælte forsigtigt! Brug lidt ekstra mel og drysse på. Brug hænder og albuer i 4 til 5 minutter for at alt skal blandes. Dæk til i en skål efter at have drysset lidt mel på toppen, og la stå lunt til den er hævet til dobbelt størrelse. (ca. 30 minutter)

Varm ovnen til 180 grader.
Snit og bland alle ingredienserne til fyldet, krydder. Del dejen i otte lige store deler og rul hver til en kugle. Rul dem derefter ud til små tallerkenstørrelser, ca. 1/2 cm tykke. Tag en stor ske med fyld og plaser i midten, fugt kanterne og fold over mens du kniber kanterne godt sammen. Vandet fungerer som lim på dejen. Strø lidt mel over. La hvile i 5 minutter før du skærer et par snit i toppen som lader dampen fra fyldet komme ud under stegning. Steges i ovnen i 20 minutter til gyldne.

Lige gode varme som kolde - og passer udmærket til pignik eller til madpakken.





karakterer:
Opskriften er vist 29447 gange,
og udskrevet 368 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-04-06 07:32:57
De kan vel godt fryses ikke? Jeg overvejer at forberede frem til og med trinet hvor de foldes og skal hvile. Kan man så fryse de hersens lukkede ubagte calzoner, tø dem op i køleskabet og så bage dem? Vil det ødelægge noget smag, eller vil det være problematisk i forhold til hævetiden da de jo nok kommer til at hæve lidt ekstra tid i køleskabet på denne måde? Eller er det bedre at bage dem først og så fryse dem? Tænker at jeg så kunne have et lager i fryseren og en enkelt liggende til at tø i køleskabet, så jeg kan have en med til frokost på arbejde hver dag.

  -   2011-10-09 14:07:05
Ikke særlig børnevenlige ingredienser men det er måske kun her hjemme hos os det er et problem. Helt sikkert fin til de voksne som er vilde med squash, artiskok-hjerte, oliven og soltørrede tomater

  -   2007-10-27 20:02:34
den lyder barebesværlig til en mad pakke

  -   2005-01-01 01:01:01
Lyder rigtig godt..

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg kan rigtig godt lide den og det er en god lan forklaring du har lavet (SKIDE GOD)