Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Asparges- og kartoffelsalat med citronvinaigrette (Hvide asparges)

Asparges- og kartoffelsalat med citronvinaigrette (Hvide asparges), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Salat - SalaterRet : Salat - Salater - Kartoffelsalat

Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Asparges- og kartoffelsalat med citronvinaigrette (Hvide asparges), billede 4 Asparges- og kartoffelsalat med citronvinaigrette (Hvide asparges), billede 1 Asparges- og kartoffelsalat med citronvinaigrette (Hvide asparges), billede 2 Asparges- og kartoffelsalat med citronvinaigrette (Hvide asparges), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kartofler nye
250 gram Friske hvide asparges Hvide asparges svinder op mod 50% ved skrælning.

Hvide asparges skrælles fra hoved mod rod, husk også at knække den nederste træde ende af. Trævler aspargsen ved knæk er der ikke skrællet dybt nok.

skrællet vægt
   
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   


Opskrift:

Kartoflerne skrælles og skæres i 2 cm stykker. Aspargsene skrælles fra hoved mod rod, det nederste stykke brækkes af. Aspargsene skæres så i stykker på ca. 5 cm.

Læg kartofler og så meget vand, at de er dækket, i en gryde over kraftig varme, og bring dem i kog. Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i 15 minutter, eller til de er næsten møre. Tilsæt asparges, kog det hele yderligere 2 minutter, eller indtil grønsagerne er møre. Hæld vandet fra.

Bland olivenolie, citronsaft, revet citronskal, presset hvidløg og salt i en stor skål. Tilsæt kartofler og asparges, og rør det godt sammen.

Serveres varm, eller stilles i køleskabet til senere servering.

Tips:

Passer godt til stegt fisk eller kylling




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 44283 gange,
og udskrevet 918 gange.


Energi:
KJ total 3012 (717 kcal)
KJ pr. Pers. 753 (179 kcal)
Vægt ialt 824 gram
Vægt pr. Pers. 206 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 365 KJ (87 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 3.7 gram
Kulhydrat 12.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anni Bertelsen  -  2010-11-26 07:00:50
God kartoffelsalat... passer til meget andet end steg fisk og kylling.. Frikadeller f.eks. pølser o.s.v. Laver den tit, da jeg har en bonussøn, som ikke bryder sig om varm kartoffelsalat.


Per  -  2008-05-11 09:57:53
Kan laves med både hvide og grønne asparges, det er dog kun de hvide der skal skrælles.