Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Boller (luftige med olie) I

Boller (luftige med olie) I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : pia

Indsendt :


Boller (luftige med olie) I, billede 4 Boller (luftige med olie) I, billede 1 Boller (luftige med olie) I, billede 2 Boller (luftige med olie) I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
4 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Opløs gæren i det lunkne vand tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser. Ælt dejen og tilsæt efterhånden resten af melet. Dejen skal hæve et lunt sted i 20 min.

Dejen deles i ca. 10 stykker og formes til boller. Sættes på pladen og skal nu hæve i 3 kvarter-1 time. Der må gerne ligge et fugtigt viskestykke over.

Pensles med æg/mælk. Bages ca. 12 min. eller til de er gyldne ved 225 grader C. alm. ovn.

Tips:

Selve hævningen er vigtig at overholde, det er den og olien der gør at de bliver luftige.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (594 stemmer)

Opskriften er vist 680482 gange,
og udskrevet 21752 gange.


Energi:
KJ total 8885 (2115 kcal)
KJ pr. stk. 888 (211 kcal)
Vægt ialt 759 gram
Vægt pr. stk. 75 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1170 KJ (278 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 9.2 gram
Kulhydrat 43.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Frederikke  -  2018-12-06 12:37:31
Det er den bedste grund opskrift på boller, som er så let et tilpasse. Man får så lækre boller og har ikke brugt andre opskrifter end denne siden jeg lavede den for første gang :)


Katja  -  2018-01-11 13:35:59
Verdens bedste opskrift! Tak 🙏🏻 Selv den ældre generation hylder mine fødselsdags boller nu 🤗


Dorthe  -  2018-01-08 16:21:09
Bedste boller jeg nogensinde har smagt 😍


Camilla  -  2017-10-29 19:37:22
Jeg bruger altid denne opskrift, da de er super lækre og dejlig nemme at forme. Kan godt li dem lidt grovere, så erstatter som oftest 1/3 af melet med havregryn. Bruger også opskriften til pølsehorn😘


Mette juel  -  2017-01-21 17:56:27
Kan pensles med kaffe😜


Britt  -  2017-01-19 20:30:12
Skønne og helt vildt nemme boller.


Tummas  -  2016-11-20 12:16:43
De bedste boller jeg nogensinde har lavet


Per  -  2016-07-10 19:55:57
Du kan stille dem oven på det tændte komfur


Camilla  -  2016-06-21 11:01:19
Hvad gør jeg hvis jeg ikke har et lunt sted af lade dem hæve? Har kun almindeligt køkkenbord og har ikke den der varme skuffe under komfuret.


Connie  -  2016-04-20 12:59:11
Super lækre luftige boller, der smager godt. Nem at lave 🙂


  -  2016-04-20 12:57:43
Gode luftige boller, der smager godt 🙂


Krista  -  2015-08-20 15:01:16
God boller smag og luftig


  -  2015-07-29 19:07:47
Bruger også kun denne opskrift den er super god og har brugt den utallige gange og overholder man hæve tiden og sørger for at ælte rigtig godt bliver de altid gode ;-)


Stine.  -  2015-05-29 20:52:23
Bruger altid denne opskrift, har dog skiftet sødmælken ud med skummetmælk.


Irene  -  2015-05-21 13:29:14
Vildt gode og super hurtige at lave


Simone   -  2015-04-13 20:05:31
Gode boller, jeg erstattede sødmælken med kernemælk hvilket på ingen måder gjorde det værre.


Bjelke  -  2014-04-20 09:37:27
Hvilken herlig opskrift på olivenboller, bor i tyrkiet hvor man har let ved at købe en god kvalitet af olivenolie. De smagte himmelsk, kan kun anbefale denne opskrift til andre :-)


Jens  -  2014-04-15 17:35:00
Der skal en smule mere mel i end hvad opskriften siger, mon hold nu ... hvor er de gode!!! Den kan klart anbefales!!


Maria  -  2014-04-03 13:51:01
Super gode og nemme at lave! Mælken kan erstattes med vand.


  -  2014-01-16 15:55:15
Jeg erstattede lidt af hvedemelet med grahamsmel, og de blev meget bløde og luftige boller. Virkelig gode! :-)


Marleen  -  2013-10-27 14:22:04
Fantastisk opskrift. Har brugt den i flere år nu og bliver aldrig skuffet. Har ofte erstattet 1/3 af hvedemelet med fuldkornsmel. Bliver lige så gode af det :)


AHans  -  2013-10-21 21:54:48
Super lækre! Jeg kan kun anbefale dem! Der skal dog bruges lidt ekstra salt og mel, men når det er sagt, så er det den lækreste, samt nemmestee opskrift jeg har fulgt! 10 point herfra.


  -  2013-07-25 21:14:14
Fantastiske boller


Århus N  -  2013-04-23 06:47:06
Virkelig god opskrift. Jeg bruger dem også nogle gange til chokoladebollder. Sidst jeg bagte dem lov jeg dem efterhæve i omkring to timer, og de blev store. Har også gemt denne opskrift. Den er altid en succes, og super nem at gå til. + man har for det meste alle ingredienserne hertil (:


  -  2013-04-01 13:52:02
Super opskrift, den bliver brugt altid ! Verdens bedste boller :)


Lene   -  2013-03-25 13:52:14
Har bagt dem utallige gange - super lækre. Har udskiftet 150 gram mel med grahamsmel og tilsat et par håndfulde solsikkekerner......


miiiiiig  -  2013-02-02 16:52:06
de er rigtig gode og nemme at lave og de de hævede meget efter en ske fuld honing.


Camilla  -  2013-01-25 12:08:52
Det er første gang jeg prøver at lave disse boller - håber at de bliver gode. Laver dobbeltportion og havde hvertfald 150 g mel til overs.


Super boller  -  2012-12-09 21:03:41
Det er bare de beste boller, har efterhånden bagt dem flere gange, Perfekt hævning. Super smag og så er de luftige, bløde med sprød skorpe, selv et par dage efter de er bagt. Det er bare sådan boller skal være.


Stefan  -  2012-11-25 10:54:28
Super nemme at lave og bliver perfekte hver gang. Klart de bedste boller:)


  -  2012-11-24 15:44:09
De er altid gode (: har aldrig haft problem med denne opskrift (:


Lene  -  2012-11-18 17:41:29
Har skiftet sødmælken ud med kærnemælk og har tilsat et par håndfulde solsikkekerner.... MUMS...


Elisabeth  -  2012-09-28 15:40:51
Jeg har gennem mange år brugt flere forskellige opskrifter, men denne er den bedste:) Jeg bruger ikke sødmælk, men letmælk, da det er den mælk vi som oftest har i køleskabet.....


  -  2012-08-31 12:37:54
Super gode boller, prøv lige at erstatte hvedemelet med fuldkornsmel og


Zabrina M.  -  2012-08-03 14:01:07
Bedste boller jeg nogensinde har smagt og super nemme at lave! :)


lkm  -  2012-06-22 16:33:45
Mit barnebarn på 13 år overraskede mig ved selv at have bagt dem. De var supergode.


K.R.L   -  2012-06-11 15:12:10
Det er en rigtig god opskrift, de blev dejlig luftige og smagte fantasisk.


Svend  -  2012-05-30 18:10:20
Jeg har lavet 10 dobbelt potion. nøj hvor er det bare lækkert så har jeg til resten af mine dage!


DJ Rom  -  2012-05-30 18:09:06
Jeg tilsatte masser af chilli og bananer. Man kunne også prøve med franske kartofler!!


Louise  -  2012-05-26 21:30:28
Der skal bare mere mel i end det der står i opskriften


Louise  -  2012-05-26 21:29:31
Synes den opskrift jeg havde på boller var gode, ville lige prøve denne her da der er mange gode kommentar på dem, og må bare give jer ret. Vil aldrig lave boller end dem her. Verdens bedste boller


Maria  -  2012-05-07 16:30:41
Rigtig gode. Der kan eventuelt tilsættes 2 revet gulerødder, så bliver de dejligt friske og sunde.


Christian B.  -  2012-05-06 15:20:20
Som alene far med meget få evner i et køkken, så er de helt i top, kom dog til at bruge en spiseske istedet for teske til sukker, men gjorde ikke ungerne noget ;)


Jones  -  2012-04-25 12:39:52
Er fuldstændig inkompetent i et køkken, MEN det lykkes at lave nogen helt geniale boller..!!


Cille  -  2012-04-01 12:04:14
Tip: - Prøv med mindre sukker, da boller bliver ret søde. - Prøv med olivenolie i stedet for, det giver en bedre smag.


Mette Marie  -  2012-03-18 17:21:07
De er rigtig gode og der var ingen problemer med melet eller noget andet :) Jeg tilføjede så lige lidt mørk chokolade og det blev de overhovedet ikke dårligere af :)


Maria  -  2012-03-01 09:00:55
Dette er den eneste bolle opskrift jeg har brugt det sidste år og jeg bruger den til alt... Alm. boller, grovboller,fastelavns boller pølsehorn, pizzasnegle, pitabrød og franskbrød... Og det fungere og er lige så god hver gang!! =)


førken sihm  -  2012-02-18 00:43:34
MmmM De smager SÅ godt! Varme og med smør på. God simpel opskrift, der virker lige som den skal.


  -  2012-02-06 16:01:25
Mega lækre boller!! klart de bedste jeg har fået :)


Pernille  -  2012-01-29 13:41:08
Jeg kunne nøjes med at give dem 10 min. ellers ville de blive alt for mørke ;) men de var super gode! de kan varmt anbefales


Tinie  -  2012-01-22 18:20:16
der skal lidt mindre mel i end der er anvist, men super dejlige boller :)


  -  2012-01-06 05:19:14
Jeg har bagt dem flere gange og brugt det halve gær og ellers ladet dem hæve natten over og former dem om morgen og igen ladet dem hæve og i stedet for mælk bruger jeg kun vand og mine boller falder ikke sammen lugter ikke eller noget. Har læst mig frem til jo længere tid brød hæver jo bedre og har læst at brug vand i stedet for mælk da mælk godt kan gøre dem tørre og brug aldrig mere mel end der står men den bliver lidt klister men nu bruger jeg rør maskine kan godt se dem som ikke har sådan en er det lidt besværlig men det er de bedste boller jeg er stødt på indtil nu og jeg har prøvet mange opskrifter da jeg bager hver morgen friske boller til mine børns morgenmad.


Rikke  -  2011-12-22 17:53:13
Super lækker opskrift, kan helt klart anbefales ! :-)


Mona B.  -  2011-12-22 17:40:54
Rigtig gode boller! Jeg vil dog komme lidt mere salt i næste gang.


  -  2011-11-24 08:14:11
hvad for en olie skal man bruge? :)


Julie. (-:   -  2011-11-10 11:33:27
Hej! Er igang med at bage dem nu, synes dog at melet var for svært men ellers var det utrolig nemt, jeg glæder mig til at smage dem! :D


Røde  -  2011-10-28 09:23:55
Nu har jeg bagt disse boller flere gange og må sige at de er super gode. Jeg har så også prøvet at bage dejen i en støbejernsgryde over bål. Og det må siges at være et hit også. Jeg har så prøvet at komme lidt havreklid i også, og det giver lige lidt mere til brødet/bollen. Men super god og nem opskrift.


I K  -  2011-10-05 18:48:55
Super gode boller. Skulle ikke gå galt hvis man følger opskriften til punkt og prikke, bager ikke andre...... Får end da ros for dem....


Emma  -  2011-09-29 16:36:14
Super gode


Jesper  -  2011-09-25 10:40:30
Nu har jeg prøvet at følge din opskrift og jeg må da nok sige at du har undervurderet melforbruget, der skal da MEGET mere i.


123 sisi  -  2011-09-25 10:05:00
behøver det at være sødmælk?


Martin  -  2011-09-24 10:54:50
Ja jeg lavet en melblaning hvor der var noget fulkorns mel og lidt andet i så de blev også gode


Caroline  -  2011-08-14 15:16:50
De er virkelig gode hvis man hakker mørk chokolade og ligge det i. Prøv det ;-)


Fru skrap  -  2011-08-10 12:03:19
fatter stadig ikke, hvorfor der kun skal være halvdelen af 800g massen? Det giver jo ingen mening altså!!


Nicolai  -  2011-07-07 11:11:02
Dejlig nem opskrift på boller som jeg brugte til mine børns fødselsdag og som blev sipst med glæde.


lea  -  2011-06-30 12:13:23
Mums! Fulgte opskriften til punkt og prikke og de blev bare rigtig gode. Minder meget om Theboller man kan købe hos bageren. Vil prøve med rosiner i næste gang.


  -  2011-06-26 10:19:08
de bedste boller :)


Amanda  -  2011-06-07 16:34:54
De er super gode og fyldige :)


BEAR  -  2011-05-19 15:07:40
Super gode - også når man efter flere dage giver dem 20-30 sek i mikroovnen!


Liselotte  -  2011-05-02 10:49:25
Rigtig gode boller . i stedet for sødmælk brugte jeg skummet og brugte 300 g fuldkorns hvedemel og kun 100 g alm. hvedemel, og de blev rigtig gode :P


Tanni  -  2011-04-18 23:12:26
Jeg gjorde præcis som opskriften siger, jeg rullede dem til bolle kugler, lagde dem på bagepladen, lagde et bagepapir over og trykkede dem flade fordi jeg gerne ville have dem til frokost/picnik boller :) de er rigtig svære ikke at spise når de smager så godt!


Lene  -  2011-03-06 13:26:17
Æææælsker dem! De er hurtige og lette at lave.


lumme22  -  2010-10-28 14:13:20
Helt sikkert gode boller. håber de bliver ved med at være friske også, for så er det klart en opskrift jeg vil gemme :)


wfj  -  2010-10-21 17:18:33
smager fint - er gode med solsikkekerner I..


  -  2010-10-16 19:19:00
skal man bruge sødmælk. Kan man ikke brugev minimælk eller andet???


RS  -  2010-10-12 19:02:08
Det er virkelig nogle gode boller! Dog vil jeg lige tilføje de ændringer jeg gør... 2 tsk. sukker er rigeligt. Derudover lader jeg dejen hæve 45 min første gang. Jeg vejer dejen af til ca. 70 g. og lader så bollerne hæve ca. 20 min. Jeg har et par gange gjort som opskriften siger, men jeg synes bollerne falder sammen når jeg pensler dem :( Den anden måde synes jeg virker bedre. Uhmm...


sidsel  -  2010-09-25 13:11:07
super nem opskrift. havde ingen problemer med hverken for meget eller for lidt mel. og de er virkelig lækre...


Ann Sophie  -  2010-09-18 09:57:03
Den bedste bolle opskrift jeg har prøvet, laver dem mindst 3 gange om ugen og variere indholdet med forskellige kerne osv. Elsker den opskrift! Stort stort 10-tal!


Elisabeth  -  2010-09-06 16:13:26
De bedste boller jeg nogensinde har lavet, tak for den gode opskrift.. :o)


  -  2010-08-28 17:02:55
Brugte de præcise mål og det fungerede perfekt... Sjældent har jeg prøvet på præcis en opskrift.


maise  -  2010-08-25 14:02:18
super lækre boller


Ann Madsine  -  2010-08-22 20:55:29
Rigtige gode boller og meget nemme at lave


Queenie  -  2010-08-21 10:46:25
Bollerne er DIREKTE fanatastiske ! Hold da ferie hvor er de lækre bløde og luftige som titlen lover og så er smagen bare fantastisk! Den er helt klart gemt ! TAK for opskriften !


Queenie  -  2010-08-20 19:54:08
Så er mine Boller igang med at hæve 1'ste gang... Jeg syntes dejen var meget tung? Det kan ske der er kommet en ske mere olie i, men den synes tung... Men udover det, en rigtig let opskrift :) Melding på kvalitet efter bagning :)


Camilla  -  2010-08-14 17:06:33
De er jo bare fantastiske. Brugte ikke mere mel, da boller altid bliver ekstra lækre når dejen er godt fedtet :)


Ditte V  -  2010-08-10 13:44:06
Laver dem altid med 2 dl sød- & 2 dl letmælk(til 20 boller), ælter med dejkroge på elpisker og kun 5 tsk sukker. De går altid rent ind :-D Bruger ca 700 g mel.


Andersen  -  2010-07-11 21:18:17
Det er nogle super gode boller. Men jeg adder altså lidt mere sukker. da jeg ikke synes at bollerne er søde nok. Men ellers er de super. Men når jeg har bagt bollerne, så bliver de tørre og hårde allerede dagen efter. Hvorfor bliver de sådan ? :)


  -  2010-06-22 11:25:21
Jeg lavede en dobbeltportion, og tilsatte to moste bananer, samt ca. 200gr. ekstra mel. De blev rigtig fine og luftige, som opskriften lovede :-)


Elin  -  2010-05-18 15:51:15
Vil helt afgjort ikke bruge sødmælk, men istedet enten mimi eller skummet, surmælks-produkt eller bare udelukkende vand, er da noget mere fedtfattig ;-)


Julie  -  2010-04-22 14:12:10
Det er bedre at bolleopskrifter indeholder lidt for lidt mel end for meget, da jeg personligt synes, at det er svære at gøre dejen blød igen end det er at tilsætte mere mel. Melmæssigt passede det perfekt for mit vedkommende. Det burde virkelig ikke trække en opskrift ned at der, for nogens vedkommende, ikke var nok mel i da enhver person, med den mindste smule køkkenerfaring, vel selv kan tænke sig frem til at tilsætte mere. Tumbs up!


  -  2010-04-20 09:57:51
Hvilken olie skal der bruges???


Line  -  2010-03-24 19:03:10
Bollerne er bare SÅ lækre og luftige!! Hold da op, jeg har aldrig prøvet så luftige boller før :-) Jeg lavede dobbeltportion, og halvdelen til kanelsnegle. Det fungerede rigtig godt! OBS!! Dejen hæver RIGTIG meget, så de skal ikke laves for store før hævning.


SP  -  2010-03-10 16:19:22
Alt jeg nogensinde har bagt er noget der kan slå grandvoksne mænd ihjæl.. Men de har boller er perfekte, de blev virkelig gode og de er mega lækre. Har forsøgt mig med chokolade og gullerødder (ikke på samme tid) Kan varmt anbefales. Jeg brugte skummetmælk.


Christina & Mark  -  2010-03-03 09:09:18
Bollerne er gode, men det er nu ik de bedste æ ha' fåt i miin tie'.. :)


  -  2010-02-26 11:48:07
Lækre bløde og luftige boller - kan godt anbefales :)


  -  2010-02-20 11:28:35
Jeg lavede dobbelt portion af bollerne tidligere på ugen hvor de slet ikke blev luftige. Nu har jeg lavet opskriften igen hvor de er blevet perfekte :-) Hemmeligheden er når man øger mængden for at lave flere boller, skal man ikke putte mere end en halv tsk salt i, da for meget salt modvirker gæren.


EDH  -  2010-02-14 15:41:31
Man skal bruge en del mere mel end der står i opskriften, men så får man også nogle rigtigt lækre boller


ClaudioX  -  2010-01-23 01:11:21
Super gode - smed en banan i - og så gav det lidt ekstra god banan smag.


RH  -  2010-01-21 10:52:55
Er mælken kun til at pensle bollerne med,eller udrøres gæren i vand + mælk ? v.h. RH.


ClaudioX  -  2010-01-19 01:36:56
<


Kirsten  -  2010-01-18 01:07:11
Super gode boller, og jeg syntes ikke der skal mere mel i den er prefekt som den er. Mine piger syntes ellers altid jeg har bagt gode boller. Men efter de har smagt dem her må jeg gerne smide min gamle opskrift ud, så det er ikke sidste gang jeg bager dem.


franciska  -  2010-01-14 16:06:40
mine ligner ikke dem på billedet, måtte bruge ekstra mel og jeg syntes de er lidt for søde......ellers var opskriften nem at finde ud af og de smager godt set bort fra at de er søde:)...


Cille  -  2010-01-09 20:34:49
Helt utrolig lækker opskrift! Det er denne jeg bruger hver gang jeg bager.. Lækkert!!!


Pernille  -  2010-01-02 16:11:31
De bliver rigtig gode, gjorde som der stod i opskriften, og de var bare så fantastisk gode :O) og alle i familien kunne lide dem. bedst da de var lune, men det er alle boller jo :O))


Ann Sophie  -  2009-12-27 11:31:07
Bedste bolle opskrift jeg har prøvet! Nem og god!


midtjylland  -  2009-12-13 14:31:54
tror da lige at jeg vil prøve at lave dem, de er jo kun blevet rost, så de sakal da prøves:O)


Haji  -  2009-12-12 16:57:27
denne heer kan varmt anbefales.


Christine  -  2009-10-27 11:22:22
Super boller, de bedste jeg nogensinde har lavet. Manden elsker dem. Har netop lavet en ny potion til 30 boller.. mums!!


Helena  -  2009-10-26 15:10:17
bollerne er virkelig gode perfekt smag men dejen er meget tynd i starten men mmmmmmmmmmmmmmmmmmmn hvor de bare smager godt


Merete  -  2009-10-11 17:13:05
Brugte ymer istedet for mælk, men hold op nogle dejlige boller. Dejen er lidt klistret. Men giver nogle rigtig lækre boller.


[email protected]  -  2009-09-15 18:22:22
Jeg syntes det er en go Opskrift.. Jeg tilsættede 2 tsk kanel.. Det giver et ekstra pift


Nk.  -  2009-09-10 12:42:00
Bagte dem til svigerfamilien, da kæresten havde fødselsdagen. Dagen efter sagde de allesammen at de havde drømt om bollerne, fordi de bare var SÅ gode! Men som mange andre også har sagt, skal der mere mel i, end opskriften siger.


Dagplejeren  -  2009-09-06 18:49:26
lavede dobbelt portion. Tilsatte 4dl havregryn og 1dl hørfrø og sparede derfor på melet. KANON resultat. Men ikke helt så gode dagen derpå. Vil prøve med et par revne æbler næste gang!!


miig.  -  2009-09-02 17:34:55
vi kastede os straks over dem. de er bare lækre og hvor ser de gode ud.


Lina  -  2009-08-23 22:39:43
Jeg synes de er meget sød når de bliver bagt, så det bliver bedre med noget mindre sukker istedet for 12 tsk sukker, så kan man måske nøjes med 10....


piloje  -  2009-08-03 11:44:34
de bedste boller - bruger den hver gang og tilsætter selv mit fyld :-)


Nanna   -  2009-07-29 12:15:29
Dejen er virkelig god til pølsehorn hvis du vil have en luftig dej


Stefanie  -  2009-07-14 14:36:37
Virkelig gode.. de blev både rigtig store, rigtig luftige og bløde.


  -  2009-06-10 13:32:32
Hvis der bruges dejkroge eller en køkkenmaskine er mel-mængden helt som den skal være. Gode, nemme boller, jeg brugte halv minimælk, halv sødmælk da jeg synes den var for fed med for ren sødmælk. Og brugte ligeledes sødemiddel istedet for sukker. Lavede en dobbelt portion og de smager fantastiske :)


M.C  -  2009-05-09 17:43:37
syntes der skulle korn i:) så de fik lidt mere fylde...


Dorte Sofie  -  2009-05-05 13:59:22
KANON BOLLER!! Det er bare de boller jeg vender tilbage til igen og igen. er kendt som den mor der bager de bedste boller i min søns klasse, og der er stjerner til dem her. Meeen der kommer lidt mere mel i og så et par spsk. græsk yogurt og så er der sparet på sukkert, kun 1 tsk.


stin   -  2009-05-04 13:57:32
Jeg kan også anbefale denne bolle bagt med soja/ris/havre- mælk da den så er god til veganere!


ole  -  2009-04-29 18:35:56
mere mel ellers super gode


Ius  -  2009-03-23 22:21:12
Jeg tilsætter lidt kardemomme og så har man nogle virkelig gode "The"boller. Jeg varmer faktisk mælken i microovnog tilsætter vandet som koldt fra hanen og så venter jeg et øjeblik inden det er håndvarmt og jeg kommer gæren i. I går lavede jeg dobbel portion og lavede halvdelen med musli i og speltmel - de var også gode (brug dog blot trekvart pakke gær, da de jo er lidt tungere i det.


Luise  -  2009-03-13 18:58:25
-Superduper lækre luftige boller..... Dog mere mel i opskriften, end man skulle bruge!?! men: UUHMENUM!!!!!!


M:C:  -  2009-03-06 12:45:59
De bedste boller jeg længe har smagt, brug ca. 50 gr. mel mere end der står i opskriften OK? Velbekommen.


Julle  -  2009-02-15 22:19:08
kan rapsolie eller solsikkeolie bruges istedet for vindruekerneolie


twinmum  -  2009-01-30 14:32:49
jeg smurte dem med sesamolie istedetfor æg på toppen mums


PP catering firma  -  2009-01-20 17:51:13
geniale boller, men man får for meget mel i overskud. + de bliver lækkere end på billedet, men det er vel kun et plus. :D


adg  -  2008-12-02 10:04:50
Med lidt blandet mel (graham og hvedemel) samt solsikkekerner og græskarkerne blev de også super gode:)


Karen Harboe  -  2008-11-26 20:29:03
Lavede denne i dag med min 8 årige datter. Stor succes. Storebror spiste 4!! Og jeg brugte tørgær, da 'rigtigt' gær ikke er nemt at finde her i Irland! Jeg varmede b[de m;lk og vand, men ikke meget. Bliver rigtig gode med 'Strong flour', specielt mel til gærdeje, ikke sikker på hvad det hedder på dansk.


Helle  -  2008-11-14 14:23:58
Super at finde en opskrift på boller der ikke indeholder æg. Og mælken kan jo erstattes af sojamælk.. tak.


Rikke  -  2008-11-11 14:56:34
Super gode boller. Manglede kun mere mel, men ellers helt perfekte. Dem skal jeg vist ha bagt flere af... :)


Hannah  -  2008-10-13 13:21:16
Hvorfor har I problemer med melet..? jeg har lavet dem med 398 g mel (for jeg havde ikke mere)At dejen er "klistret" betyder ikke noget.. En regel for boller er at:jo mindre mel man bruger i boller, jo bedre bliver de.


mandix  -  2008-10-07 20:53:24
rigtige gode, jeg tilføjer dog som regl 100 gram eller mere havregryn, man kan også sagtens tilføje noget rugmel så mætter de noget mere.


Anina  -  2008-08-21 05:52:46
Til dem der får "hårde" boller og alskens forfærdeligheder. HUSK rette temperatur til gæren, at ælte grundigt, at lade dem hæve som opskriften siger. Jeg bagte dem med tørgær, og de blev super gode! Husk, hvis i bruger tørgær, at væsken altid skal være varmere end når i anvender blødt gær. Lunkent vand til blødt gær, varmt (ca. 50C) til tørgær.


  -  2008-05-07 19:22:29
bedste boller nogensinde,


Christine  -  2008-04-26 19:30:24
Dejlige boller :-) brugte ikke mælk kun vand og kokosolie :-) super lækkert...luftige med en sprød "skal"...En opskrift der kan leges med mht til smag..Dejligt!


mn  -  2008-04-18 16:41:57
Rigtig gode og luftige boller. De smagte super og blev bare rigtig store efter 1 times hævning, selvom jeg synes dejen var noget tør forinden. Så kan kun anbefale dem....


Linea  -  2008-04-17 18:09:41
Super gode og flotte! gik lige efter opskriften, manglede værken mel eller noget! super! 10 fra mig.


monica  -  2008-04-03 12:02:49
jeg har brugt 300 gr. gramahamsmel og lidt yoghurt, de smage dejlige


Mimi  -  2008-04-02 14:41:47
Super super god opskrift;)


Liva  -  2008-03-29 19:05:57
Min veninde laver nogle der minder om dem men smager mere sødt og har kardemomme i sig.. de er nu altså lidt bedre så jeg tror jeg vil putte kardemomme og lidt mere sukker i; ellers gode! jeg skulle nok have lavet dobbeltportion! (; de blev revet væk den samme dag(aften) hehe


Liva  -  2008-03-29 18:55:45
nogle rigtig gode boller, men man kunne prøve med kardemomme så de fik en smule mere smag?


Gitte  -  2008-03-29 15:08:39
Super lækre boller, bruger den selv ret ofte :-) Tak for den.


Helle  -  2008-03-29 12:40:12
Efter hævning i skål kan dejen gå i køleskabet til næste dag.


S.L  -  2008-03-26 16:51:32
Alle kunne lide dem. De lev rigtig flotte og runde. Måtte dog bruge mere mel end det der stod i opskriften.. omkring 450g-500g..


Bagermester morten  -  2008-03-21 14:05:54
Gourme boller, bliver endnu bedre hvis kærnemælk anvendes. En god ide ville være, at putte noget honning i. ca- 1-2 spsk...


Nikoline  -  2008-03-13 20:35:00
den opskrift minder mig meget om min mormors opskrift. Glæder mig til at smage dem. Og se om de smager ens. :)


Lotte  -  2008-03-06 13:24:45
Prøv at udbløde nogle knækkede hvedekerner og put i, det giver bollerne lidt mere karakter. Og forresten, det der med at lade dej hæve under et VÅDT viskestykke duer ikke, det suger blot væsken fra dejen (ligesom en våd karklud suger bedre end en tør). Dæk i stedet med et tørt viskestykke eller film.


Katrine  -  2008-02-13 09:54:16
Super gode boller, dejlige luftige. Man kan evt putte fuldkornsmel i, det smager også super godt.


mig  -  2008-02-11 13:22:19
det er bare nogle dejlige boller de virker men man skal ælte dem længe så de bliver dejlige bløde men det er en succes smagen er bare delioucios


line  -  2008-02-08 07:33:15
super gode boller, mine er bare blevet for hårde.


GitteD  -  2008-02-01 14:59:48
Bollerne er en succes! Jeg har brugt dejen både til boller, pølsehorn, kanelsnegle og kanelboller. Sidst nævnte var mega gode. Jeg penslede bollerne som der stod i opskriften og puttede derefter lidt kanel, sukker og flakkede mandler på toppen.


Henriette  -  2008-01-27 15:11:46
super gode boller og tænk nu kan jeg også bage boller , bagte igår og nu er der en potion mere i ovnen


Henriette  -  2008-01-26 11:11:36
så er mine boller at i ovnen, er spændt på dem, og syns dejen var så nem at arbejde med, gruer nu lidt for at de blir hårde, da jeg vedgud ik har succes med at bage boller, men kan se i andre kan , så kan jeg da også ( hehe)


AD  -  2008-01-14 14:45:47
Jeg ved ikke hvad jeg gjorde forkert men mit fugtige viskestykke sad fast i bollerne...så da jeg løftede de af blev bollerne flade...


Stine  -  2008-01-07 19:54:55
Nam, nam, de er rigtig gode, og de smage rigtig godt!:]


Anne  -  2008-01-06 18:54:32
Meget god opskrift! fungerer meget fint til pølsehorn også.. :)


Ac... Igen ??  -  2008-01-06 15:03:40
PS: Jeg rev en lille bid appelsin skal i da jeg æltede det til boller... De smagte bedre end normalt! Prøv... Ellers så bare gør det på nogen af dem...


Ac  -  2008-01-06 14:29:35
Mine er på vej i ovnen nu... Jeg overså desværre at de også skulle hæve i skålen, inden de formes, og tænkte nok at der var noget galt... Men de er nemme og ser gode ud ;)


Fru DK  -  2007-12-29 15:53:11
De er super lækre!! Jeg har gjort det at jeg har tilføjet opskriften 1 æg og lidt ekstra sukker hvilket virkelig kan anbefales!!


E.B  -  2007-12-23 15:53:40
de er simpelthen fantastiske også hvis man putter kanel og niliker i her til jul.


  -  2007-12-23 15:52:18
smager fantastisk også hvis man til sætter kanel og niliker


katarina :D  -  2007-12-09 21:05:45
de er vildt lækre og alle spør om opskriften, de er simpelhen bare lækre:)


katarina :D  -  2007-12-09 21:03:29
Jeg har ikke smagt dem inu du er i ovnen. men de ser lækre ud og en nem opskrift.....


Nadia  -  2007-11-15 17:30:55
Super lækre og luftige boller. Som en ekstra bonus er de utrolig nemme at lave.


Marie  -  2007-11-06 19:59:19
Virkelig gode boller ! Jeg lavede dem med kardemomme.. Mmm.. Dejligt!!


Mikkeline  -  2007-11-05 05:13:49
Også lavet pølsehorn - super gode. Brugte min "egen" forandring af opskriften.


Lis  -  2007-11-03 09:58:56
Jeg syntes man skal passe på med melet,brugte kun ca 300 g


ANNE  -  2007-10-29 19:30:56
Fantastiske boller. Mums siger hele familien!


Tanja  -  2007-10-29 12:39:40
Har kun brugt opskriften til pølsehorn, men det var den også super god til!


Mikkeline  -  2007-10-21 15:59:23
Super gode boller. Dog har jeg lavet lidt om på opskriften (eksperiment, som blev godt) . I stedet for 2 dl mælk - har jeg brugt 1 dl skummetmælk og 1 dl A 38, kun 2 tsk. sukker. 275 g hvedemel og 25 g hvedeklid. Dejen hæver 1 time - derefter formes til boller, som igen hæver i 20 min. Pensles med mælk og bages ved 200 grader ca. 9-10 minutter. De blev rigtig gode. Både til sødt og til pålæg. Høje og flotte. Så den fortsætter jeg med...


Peter  -  2007-10-17 09:15:10
Brug dem til pølsehorn!! det bliver supergodt


missfarmer  -  2007-09-27 15:26:52
utrolige lækre boller! de er jo fantastiske efter min mening! de er luftige og runde! jeg løb dog tør for mælk så brugte tykmælk i stedetfor og det fungere helt fint! og jeg har tilsat en håndfuld rosiner og det er mums! kan ik forstå folk sys de er hårde og flade! tror det kan skyldes at vandet er for varmt når i blander gær i! hvis det er for varmt ødelægges gæren


eminem  -  2007-09-17 18:23:25
luksus boller prøv med dobbelt portion


anne  -  2007-08-28 15:51:46
de er vidunderlige, virkelig gode..


motser_tøz13  -  2007-08-22 17:56:26
det var noget af en skuffedelse de var så hårde at man næsten ikke kunne spise dem


Bethina  -  2007-08-21 21:42:12
UHM dejlige store luftige boller. Og ja OVERHOLD tiden med hævning, og kom kun en LILLE smule mere mel i.


janni.  -  2007-08-13 16:43:29
vi har fundet vindern over dem alle :D


Line  -  2007-08-02 10:16:03
Super gode boller. Prøv evt at skifte noget af melet ud med grovt mel - lækkert


Chris  -  2007-07-22 14:00:56
MMM rigtig god opskrift, jeg dryssede lidt kanel-sukker på toppen før de blev bagt..det gjorde dem bar ekstra gode:D


Bella  -  2007-07-20 12:16:57
Jeg prøvede at lavde dejen hæve natten over (ca 12 timer), men det skal man måske tage sig i agt for. Bollerne blev ganske gode, men de lugter underligt af alkohol. Ved ikke om gæren kan have lavet noget sjovt? Er ikke blevet fuld af dem endnu :D


Kathy86  -  2007-07-03 12:03:15
Jeg synes de er rigtig godt, og opskriften er meget nem. Jeg putter solsikker i da jeg synes de skal smage af lidt mere. Men kanon god opskrift


Gry  -  2007-05-27 21:54:41
Indtil videre ser det rigtig godt ud! Jeg puttede dog ikke så meget mel i som der står..


michael  -  2007-05-16 09:52:31
har lavet denne opskrift flere gange fåes ikke bedre forstår ikke alle dem der piver over bollerne. gør som der står i op skriften og de bliver lækre. prøv at komme rosiner det gør dem bestemt ikke dårligere


Bolle-Nielsen  -  2007-04-07 10:00:34
Fantastisk opskrift. Ungerne er helt vilde med bollerne, og opskriften er nu spredt ud til venner og familie. Jeg har ellers ikke kunnet bage noget som helst før, men det kan jeg nu!


Brian  -  2007-03-17 09:24:54
Men nu har jeg prøvet denne opskrift, og jeg må indrømme at det nok er de bedste boller jeg har lavet til dato - ingredienserne passer fuldstændig


Brian  -  2007-03-16 18:50:21
Kære Bolle-Venner. Til jer hvor bollerne bliver tunge, falder sammen eller andre skandaler>>husker I nu at vandet ikke må være for varmt når I opløser gæren?? Husker I at ælte godt...rigtig meget...10 min eller mere?? Husk ikke mere mel end højest nødvendigt...put en lille smule i ad gangen.Lad dejen hæve i mere end 20 min...som hovedregel: lad bollerne efterhæve til de har den størrelse du egentlig ønsker de skal ende med. Hævning er en stor del af hemmeligheden


Emma  -  2007-02-06 13:07:13
Wow, virkelige gode boller!


Heidi  -  2007-01-26 19:35:15
hele familien syntes bollerne smagte kanon ;-) de er bare i top og nemme at gå til .. :D


Anonym  -  2007-01-24 16:44:33
muum lækre


N.H  -  2007-01-18 21:36:05
men er ik færdig, men den ser da vildt god ud ind til vider.


N.H  -  2007-01-18 21:35:18
brugte slet ik så meget mel.


Toft  -  2007-01-14 20:01:44
Vi er på kur så vi prøvede disse boller, de hittede til børnefødselsdagen:-)


Anna -15 år  -  2007-01-14 13:31:56
eej,,, det er virkelig nogle fantastiske boller.. de smager virkelig godt-.. jeg ville bage dem til min mor, når hun kom hjem fra arbejde.. og hun sys os de smager rigtig godt !.. hihi.. det er ikk sidste gang jeg bager dem !!


Kathrine1985  -  2007-01-03 01:21:03
Det er bare de bedste boller man kan lave. Har aldrig smagt nogen så gode som disse. Så det dem der bliver bagt hos os hver gang. 10 point til dem


martin  -  2006-12-23 20:31:04
di er di bedste


leifegon  -  2006-12-21 08:40:38
Rigtige dejlige boller. Bager dem tit


Pernille hs  -  2006-12-17 11:39:56
Det må jeg sige. Disse boller er da helt utrolig fantastiske. Umme numme numme num. Hold da helt op.


Mark Hvilsted  -  2006-12-13 21:48:11
De er ok...men så er de heller ikke vildere


Tina  -  2006-11-30 20:34:50
Kanon gode boller, dejlig luftige, og de holder sig firske længe...


Frk. Nymann  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg brugte kærnemælk i stedet for mælk og de er blevet såååååååå lækre!


smoky  -  0000-00-00 00:00:00
vil prøve og erstatte melet med 1/3 groft rugmel


astrid  -  0000-00-00 00:00:00
godt jeg bagte af 100 g gær, de er bare så gode


Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
efterårsferie og så regner det.. Hvad er så mest passende at lave og hygge sig med.. Boller selvfølgelig. Det er en super nem dej og dejlig hurtig at ælte. Jeg lavede fire protioner så jeg både kunne lave boller og kanelsnegle.De smager himmelsk og det er hurtigt gjort.


Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Super gode boller - efter jeg har bagt dem er alle andre i familien også gået over til disse boller. Prøv at erstatte en del af hvedemelet med speltmel og/eller durummel - det bliver de bestemt ikke dårligere af....!!!


Nette  -  0000-00-00 00:00:00
-Ja, der skal mere mel i, til en dobbelt potion, brugte jeg ca. 1 kg. Et lille fif ; I stedet for at ælte dejen med mel på bordet, så brug lidt olie, for det første bliver dejen lækker, og for det andet, er du fri for svineriet med mel over det hele..


Tina  -  0000-00-00 00:00:00
Lækre boller.Kan også spises af diabetikere hvis man bruger lidt sødemiddel istedet for sukker og evt. blander 5-korns blanding i.


lund  -  0000-00-00 00:00:00
ja man kan aldrig stole på melt foreder skal altid mer i


Carina K  -  0000-00-00 00:00:00
Nu har jeg bagt boller efter alle de opskrifter jeg har kunnet opdrive på nettet og de her er det aller bedste der er :)


M.S  -  0000-00-00 00:00:00
Har lavet dem flere gange nu og de bliver bare gode. Min familie synes de er de bedste boller. De bliver dejligt luftige og bløde og tørrer ikke så hurtigt ud.


Anne og Stine  -  0000-00-00 00:00:00
der skal meget mere mel i dårlig opskift den fortrænger kun 1


Laila  -  0000-00-00 00:00:00
Det er rigtig gode boller


Dip  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes de var lidt tørre og kedelige...


DIP  -  0000-00-00 00:00:00
Smagen var god nok, men jeg synes de var meget klæg og jeg overholdte hævetiden


Pia  -  0000-00-00 00:00:00
Lækre luftige boller, det er ikke sidste gang jeg bager dem. Jeg prøvede at erstatte noget af melet med 1 dl. havregryn, de blev fine.


yasmin  -  0000-00-00 00:00:00
det er nogle gode boller men de smager rigtige godte med smør eller marmelade


Christina  -  0000-00-00 00:00:00
Husk: DOBBELT op med mel!!!


Dorthe  -  0000-00-00 00:00:00
Hej. Det er nogle super gode boller. Dejen er også meget velegnede til snegle. Man gør som opskriften siger. Til sidst ruller man så dejen ud til en firkant. Man tager ca. 150 g. smør, ca. 3 spsk. brun farin og kanel efter smag. Så rører man det sammen til en dejagtig masse og smører det ud på firkanten af dej. Lader det efterhæve 45 min. og bager dem som beskrevet. Glasur laves som man plejer, blot tilsættes 1 - 2 tsk. olie. Olien holder glasuren blank og den skal ikke erstatte vandet. Uhmm, dejlige snegle.


Rikke  -  0000-00-00 00:00:00
Boller med olie, bliver altid lækre. Det er slet ikke nødvendigt at de hæver så lang tid. Bag dem som alm. boller, dog højst 1 time pr. hævning, ellers bliver de flade.


  -  0000-00-00 00:00:00
Alle der smager bollerne, spørger om de må få opskriften !


kate  -  0000-00-00 00:00:00
hey bollerne er super duper...putter godt nok lidt metre mel i end normalt men de smager som en drøm....takker


Bine  -  0000-00-00 00:00:00
Super boller


Tina  -  0000-00-00 00:00:00
De er bare rigtig gode. Bløde og luftige. Dem vil jeg bage altid, for de er super nemme. Jeg prøvede at komme havergryn i istedet for noger af melet, men det blev IKKE godt..


Sanne  -  0000-00-00 00:00:00
Mona-mælken skal kold i, efter gæren er opløst i vandet....


Sanne  -  0000-00-00 00:00:00
SUPER!!


Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes karakteren 7,8 er alt, alt for lidt. De er så afgjort de bedste boller jeg har smagt


GBN  -  0000-00-00 00:00:00
SUPER god opskrift :-) Jeg brugte ca. 450-500 g. mel.


Mona  -  0000-00-00 00:00:00
- ja, og øhhh skal mælken være kold eller lun??


Mona  -  0000-00-00 00:00:00
Måske er jeg dummere end andre, men hvornår skal mælken i????


Tommy Og Casper :D  -  0000-00-00 00:00:00
Hehe ja de smager sku nok godt vis man laver dem rigtigt men havde ingen gær så det blev ik den store Succes :D


jette  -  0000-00-00 00:00:00
det er de bedste boller jeg har bagt i min tid og de går rent ind til et ti tal


Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlige boller. Jeg lod dejen haeve foerste gang og satte den saa i koleskabet til naeste dag. Dagen efter aeltede jeg den igennem, formede bollerne og lod dem haeve igen som der staar i opskriften. Det fungerede fint.


dee  -  0000-00-00 00:00:00
super gode boller. let at gå til og så holder de sig friske i lang tid


Line  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig opskrift, lige til at gå til og bollerne bliver jo dejlige og bløde. Ungerne elsker dem.


Bach  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelige gode... Den opskrift vil jeg bruge fremover


B.L  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg måtte bruge mere mel og de faldt sammen, og blev temlig flade. Men smagen er i top...