Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Köfte (tyrkiske frikadeller) med råstegte kartofler

Köfte (tyrkiske frikadeller) med råstegte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :


Köfte (tyrkiske frikadeller) med råstegte kartofler, billede 4 Köfte (tyrkiske frikadeller) med råstegte kartofler, billede 1 Köfte (tyrkiske frikadeller) med råstegte kartofler, billede 2 Köfte (tyrkiske frikadeller) med råstegte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.hakket lammekød
250 g.hakket oksekød
2 æg
2 spsk.friskhakket persille
2 fedhvidløg
1 løg
2 spsk.hvedemel
2 spsk.pinjekerner
1 tsk.spidskommen
 salt
 peber
 olivenolie til stegning
 sesamfrø
 
 Råstegte kartofler:
750 g.kartofler
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
 hvidløg
 oregano og timian efter smag
 
 Peberfrugtsauce:
2 peberfrugter
1 skalotteløg
1 fedhvidløg
0.5 spsk.olivenolie
2.5 dl.bouillon
2 spsk.frisk basilikum eller 2 tsk. tørret
50 g.flødeost
 salt
 peber
 


Opskrift:

Rør de to slags kød sammen. Rør æg, hakket persille, presset hvidløg, hakket løg, mel, pinjekerner, salt og krydderier i kødet til en let og luftig fars. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.

Form farsen til frikadeller og tril dem i sesamfrø. Smelt fedtstoffet ved god varme. Brun frikadellerne i ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen og steg frikadellerne i ca. 4 minutter på hver side.

Råstegte kartofler:
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Ryst kartofler, olivenolie, salt, peber, presset hvidløg og krydderurter sammen i en skål, og hæld dem ud på en bageplade eller bradepande beklædt med bagepapir, steges i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 30-45 minutter.

Sauce:
Flæk peberfrugterne, fjern frøstole og skær peberfrugterne i mindre stykker. Hak løg og hvidløg og svits dem sammen med peberfrugterne i olien. Tilsæt bouillon og kog i ca. 15 min. Blend peberfrugt - bouillonblandingen og hæld det tilbage i gryden. Tilsæt basilikum og pisk flødeosten i. Varm saucen igennem under omrøring. Den må ikke koge. Smag til med salt og peber.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (57 stemmer)

Opskriften er vist 156292 gange,
og udskrevet 3831 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-07-10 09:33:00
kan man fryse dem ned ?


jan  -  2013-01-15 17:54:54
Hvad er det røde bagerst på billedet


Anja  -  2012-11-26 14:08:27
Er der et alternativ til flødeosten? Fx. Creme fraiche, fløde eller noget lignende?


jesper  -  2011-04-05 20:17:27
Har lavet denne ret. Dog med kartoffel/rodfrugtemos til. Passer perfekt. Første gang jeg smager köfte med sesam på . Vil prøve at lave dem uden næste gang. Saucen er super god, det er dellerne også. Dog lidt mere spidskommen og persille i dellerne.


  -  2009-10-03 17:39:30
ser lækker ud


jtr  -  2008-06-13 07:22:25
Det er blevet en af vores nye livretter. jeg bruger halv kalv og lam som jeg køber i bazar vest i Århus. MUMS..


Lisa  -  2007-10-28 15:23:22
Har lavet retten kun med oksekød. Tilføjede dild i frikadellerne og på kartoflerne i stedet for persille. Det smagte rigtig dejligt. Især sovsen var rigtig god, og dejlig cremet :)


K. Ø. J.  -  0000-00-00 00:00:00
Har lavet retten flere gange kun med lammefars meget lækkert


Fam. Kirk  -  0000-00-00 00:00:00
Meget velegnet som grillbøffer....ummmss


Fam. Nielsen  -  0000-00-00 00:00:00
Vi har lavet retten kun med oksekød