Fastelavnsboller af vandbakkelser

Fastelavnsboller af vandbakkelser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Fastelavnsboller af vandbakkelser, billede 4 Fastelavnsboller af vandbakkelser, billede 1 Fastelavnsboller af vandbakkelser, billede 2 Fastelavnsboller af vandbakkelser, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

8 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
   
  Fyld:
7.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet og rør med grydeske 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt så den ikke er brændende varm.

Tilsæt æg lidt efter lidt. Rør med elpisker hver gang.


Sprøjt dejen ud på bageplade med sprøjtepose, eller sæt dejen på plade med to spiseskeer med god afstand.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn 30-40 minutter på midterste rille. Se ikke til kagerne de første 20 minutter.

Tag en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Gør den det, forlænges bagetiden.

Klip vandbakkelserne op i siden, så snart de er taget ud af ovnen. Så bliver de ikke bløde og afkøles på rist.

Vandbakkelserne fyldes med flødeskum evt. med smag eller kagecreme.

Pyntes med flormelis.

Tips:

På billedet har vi brugt hindbærflødeskum.





Beskrivelse:

Fastelavnsboller af vandbakkelser opskrift - så nemt er det

Hvis du er vild med vandbakkelser, vil du elske disse fastelavnsboller med vandbakkelse. Det er meget nemt at lave fastelavnsboller af vandbakkelser, da dejen kun består af få ingredienser, som efterfølgende passer sig selv i ovnen.

Hvad er en vandbakkelse? Vandbakkelser er en sprød og luftig

kage, som har sin oprindelse fra Frankrig - her kaldes kagen for choux. Dejen sprøjtes ud på en bageplade i mindre “kugle”, hvorefter de bages. Under bagning hæver kagerne op, og der dannes et hulrum, som efterfølgende kan fyldes med enten creme, skum eller syltetøj - kun fantasien sætter grænser.

Sådan laver du de perfekte vandbakkelses fastelavnsboller

Når du laver vandbakkelse fastelavnsboller, skal du først og fremmest sørge for, at dejens konsistens er fugtig og klistret, når den sprøjtes ud på bagepladen - dette giver vandbakkelsen dens karakteristiske sprøde skorpe. Dernæst anbefales det kun at bage en plade af gangen, da to plader med vandbakkelser vil danne for meget damp i ovnen. Når du bager dine vandbakkelser i ovnen, er det meget vigtigt, at du IKKE åbner ovnen de første 20 minutter. Gør du dette, risikerer du, at vandbakkelserne falder sammen - og så kan de ikke reddes.

karakterer:
Opskriften er vist 12940 gange,
og udskrevet 226 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26098 (6213 kcal)
KJ pr. stk. 1449 (345 kcal)
Vægt ialt 2326 gram
Vægt pr. stk. 129 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1122 KJ (267 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 23.6 gram
Kulhydrat 10.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu