Havreboller med squash

Havreboller med squash, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Marianne

Indsendt :      Red :
Havreboller med squash, billede 4 Havreboller med squash, billede 1 Havreboller med squash, billede 2 Havreboller med squash, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

200 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
75 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
950 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Gæren udrøres i lunkent vand. Tilsæt salt, olie, revet squash og havregryn. Tilsæt hvedemel, men hold lidt af det tilbage da det varierer hvor meget mel dejen kan tage. Dejen æltes godt igennem til den er smidig og glat. Hæver på køkkenbordet i ca. 1 time.

Dejen æltes godt igennem og formes til 16 boller som stilles på bagepapir på pladen. Efterhæver i 20-30 min. Bollerne pensles med mælk eller æg og sættes i en kold ovn.

Ovnen indstilles på 200 grader C. alm. ovn og bollerne bages i ca. ½ time.





karakterer:
Opskriften er vist 82869 gange,
og udskrevet 3393 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15946 (3796 kcal)
KJ pr. stk. 996 (237 kcal)
Vægt ialt 1872 gram
Vægt pr. stk. 117 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 851 KJ (202 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 1.9 gram
Kulhydrat 41.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-02-25 09:34:53
Rigtig gode. Jeg fik 16 alm. boller ud af halv portion. Tilsatte en halv avokado - mmm...:)

  -   2012-09-11 13:32:55
Super lækre boller! Jeg tilføjer lidt solsikkekerner, da det giver lidt ekstra - synes jeg:-) I anden omgang lavede jeg en tanketorsk og kom til at bruge 50 g. gær - don't do that! De blev meget flade og ikke noget vi gad at spise - så følg opskriften!:-)

  -   2012-06-23 13:39:43
Helt fantastiske lækre, klart de skal bages igen!!

  -   2011-10-06 15:42:50
de er også gode uden pensling, for jeg penslede dem nemlig ikke. Så får de bare en almindelig grov sprød overflade, det smager jo også dejligt :) de mætter forbavsende godt, når man tænker over, at det jo er hvedemel man bruger, og hvede ryger som regel hurtigt igennem de fleste menneskers maver, bli'r ofte kaldt "tomme kalorier" mener jeg, men de her boller mætter godt, jeg tror også at det skyldtes havren, namme namme, de skal helt klart bages igen når jeg har noget squash tilovers i køleskabet :D

  -   2011-10-06 15:40:54
Mine boller skulle lige have de der altafgørende 10 minutter ekstra, men tror også meget, det kommer an på ens ovn, for ovne er forskellige. Nogle er gamle og er lang tid om at starte ordentligt op, andre er gasovne, nogle er elovne, og nogle helt tredje er spritnye, og så kommer de måske til at brænde tingene på, hvis de lader dem være i ovnen til den anbefalede tid. Sådan er der så meget. Bollerne er rigtig gode med et skvæt rosiner og kanel i, så også 10 fra mig af.

  -   2011-08-03 19:19:47
Bollerne fik 8 fra mig - selv om min datter på 10 mener, at de er "HELT VILDT GODE" og burde få 10. Men 10 er jo nærmest perfekt, ikkke - så det blev 8 for nu, for de ER lækre. Vi puttede også lidt kanel i :-)

  -   2011-07-27 10:57:15
Ja det er nogle rigtige gode boller, ikke mindst når haven bugner med squash. Jeg tænkte lige hurtigt at jeg ville lave dobbelt portion så jeg fik brugt hele gærpakken... Det bliver altså en kæmpemæssig dejklump at arbejde med! ;-) Jeg fik 36 store boller ud af dobbeltportion så vil nok nærmere sige at der kan blive til 18-20 boller ud af en enkelt portion. Desuden havde jeg dårlig erfaring med at pensle med mælk - fik underlig mat overflade. Sidst men ikke mindst, bagte jeg bollerne 10-15 min da ovnen var varm. 10 herfra.

  -   2008-09-27 20:31:23
Jeg spiser gerne en af dem om morgenen med ost på. Det er godt efter et cerealie-måltid. De kan sagtens fryses og tages ud stykvis. Tænd ovnen (200) og lad den varme op mens du er i bad. Sæt bollerne ind 10 min, tilbered og spis det første måltid imens. Spis så en lun bolle og tag et glas juice eller et æble bagefter. Så er man meget mæt indtil frokosttid. Bollerne mætter fint pga af deres indhold af olie og havre.

  -   2008-09-07 15:31:27
Super gode boller mætter godt og kan godt fryses

  -   2008-06-15 08:41:48
Har bagt dem flere gange. Det er en god ide med 1 dl fuldkorns hvedemel og 1 håndfuld rosiner. Jeg bagte dem til danseaften hos Kom og Dans i Thisted, de var meget populær, der var flere der spurgte efter opskriften. De spiste 2 portioner. Så karater 10 her fra Hundborg i Thy.

  -   2008-05-27 15:48:22
Kan varmt anbefales, jeg giver karater 10

  -   2007-09-26 21:35:19
smager også rigtig godt med 1 dl. rugmel

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg har lige bagt dem for 4. gang. De er bare skide gode

  -   2005-01-01 01:01:01
Super faste men luftige boller.

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig gode

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager vidunderlig godt

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager også super med et par teskefulde kanel og en håndfuld rosiner.

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager RIGTIG godt med 1 tsk. kanel og et lidt mindre drys kardemomme eller ingefær