Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg med sprød svær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Nakkekam

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : gismo

Indsendt :


Flæskesteg med sprød svær, billede 4 Flæskesteg med sprød svær, billede 1 Flæskesteg med sprød svær, billede 2 Flæskesteg med sprød svær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.nakkekam skinkesteg eller ribbenssteg med svær
1 tsk.salt
1 dryspeber
2-3 laurbærblade
5 dl.vand
1 løg
1 gulerod
 
 Sauce:
4 dl.sky
2 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 kulør
 


Opskrift:

En god sprød svær fås, hvis man ridser sværen smalt, med ½ - ¾ cm, mellemrum. Saltet trækker vandet ud af spækket, som derved bliver mere sprødt.

Læg stegen med sværen nedad i en lille bradepande. Hæld kogende vand ved, så sværen lige er dækket. Sæt stegen i ovnen på nederste rille og forkog sværen 20 min, ved 200 grader C. alm. ovn.

Tag kødet op på et bræt, kasser vandet og gnid kødet med salt og peber og stik laurbærblade ned mellem sværene hist og her.

Sæt stegetermometer i, så spidsen ikke rører fedt eller ben. Læg stegen tilbage i bradepanden med sværen opad, gerne på en rist.

Hæld ½ liter vand evt. bouillon i fadet. Læg løg og gulerod skåret i mindre stykker i vandet/bouillonen. Steg stegen ved 160 grader C. alm. ovn til kødtermometret viser 75 grader. Beregn ca. 1 time pr. kg.

Når stegen er færdigstegt, hældes skyen fra, og sies over i en gryde.

Skrue op for ovnens termostat til 225-250 grader C. alm. ovn og efterbrun stegen 10-20 min med åben ventil, til sværen bobler og termometret viser 75-85 grader.

Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile utildækket 10-15 min., inden den skæres for, så er den lettere at skære i pæne skiver.

Kog evt. bradepanden af med lidt kogende vand. Hæld det igennem en si, ned i gryden. Skum fedt af, og bring skyen i kog.

Herefter jævnes skyen, og koges igennem. Smag til med salt og peber, og tilsæt kulør.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (40 stemmer)

Opskriften er vist 86288 gange,
og udskrevet 1906 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2016-08-01 11:27:48
75-85°C, så er den da vist blevet tør er den ikke? er 68°C ikke noget bedre at sigte efter?


pixx  -  2008-11-23 11:25:55
1/2 tsk. salt er alt for lidt til at gøre sværen sprød. Der skal MINDST en stor spsk. til


Ann Dorte  -  2006-12-24 19:59:47
Sværen var overmåde vanskelig at få sprød. Selve stegen blev rigtig god