Risbrød II

Risbrød II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
5 dl.mælk
175 g.grødris
2 dl.vand
50 g.gær
3 tsk.salt
700 g.hvedemel
 
 Pensling:
 Sammenpisket æg
 
Opskrift:
Mælken bringes i kog i en gryde, risene tilsættes under omrøring. Risene koges ca. 20 minutter under låg, til de er bløde. Blandingen hældes i en skål og afkøles.

Vandet røres i. Gæren smuldres og røres i. Salt og mel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.

En springform eller anden rund form smøres med margarine. Dejen slås ned og formes til en kugle, der trykkes ud i formen. Et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 45 minutter et lunt sted.

Brødet pensles med æg.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe 40-45 minutter.


karakterer:
Opskriften er vist 8108 gange,
og udskrevet 137 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu