Mælken bringes i kog i en gryde, risene tilsættes under omrøring.
Risene koges ca. 20 minutter under låg, til de er bløde.
Blandingen hældes i en skål og afkøles.
Vandet røres i.
Gæren smuldres og røres i.
Salt og mel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt mel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.
En springform eller anden rund form smøres med margarine.
Dejen slås ned og formes til en kugle, der trykkes ud i formen.
Et viskestykke lægges over.
Efterhæver ca. 45 minutter et lunt sted.
Brødet pensles med æg.
Ovnen opvarmes til 220 grader.
En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen.
Brødet bages på nederste ovnribbe 40-45 minutter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 7806 gange, og udskrevet 133 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider