Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Risbrød II

Risbrød II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
5 dl.mælk
175 g.grødris
2 dl.vand
50 g.gær
3 tsk.salt
700 g.hvedemel
 
 Pensling:
 Sammenpisket æg
 


Opskrift:

Mælken bringes i kog i en gryde, risene tilsættes under omrøring. Risene koges ca. 20 minutter under låg, til de er bløde. Blandingen hældes i en skål og afkøles.

Vandet røres i. Gæren smuldres og røres i. Salt og mel tilsættes, og dejen æltes til den er glat og let slipper skålen. Dejen æltes igennem, til den er blød og smidig. Skålen drysses med lidt mel. Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over. Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse.

En springform eller anden rund form smøres med margarine. Dejen slås ned og formes til en kugle, der trykkes ud i formen. Et viskestykke lægges over. Efterhæver ca. 45 minutter et lunt sted.

Brødet pensles med æg.

Ovnen opvarmes til 220 grader. En ildfast skål med vand stilles i bunden af ovnen. Brødet bages på nederste ovnribbe 40-45 minutter.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7173 gange,
og udskrevet 96 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu