Koldhævede flutes

Koldhævede flutes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Flutes 3 Flutes
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Koldhævede flutes, billede 4 Koldhævede flutes, billede 1 Koldhævede flutes, billede 2 Koldhævede flutes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
740 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
15 gram Gær, frisk
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Hæld det meste af melet i en skål. Hæld det absolut iskolde vand over og ælt det 8-10 minutter. Brug røremaskine eller håndmikser, men stop mikseren et par gange, den har bedst af at arbejde få minutter ad gangen. Det er vigtigt, at dejen æltes godt igennem, den skal være elastisk og med næsten kitagtigt udseende. Kom mere mel i lidt efter lidt.

Gæren smuldres, kommes i og æltes, til den ikke kan ses. Drys saltet i og ælt endnu 2 minutter. Dæk fadet med plastfilm og sæt det i køleskabet 5-6 timer.

Tag dejen forsigtigt ud på melet bord. Den skal ikke æltes med løsnes fra skålens kant med en dejspartel. Skub dejen til et rektangulært stykke. Del den med en spartel i 3 længder, forsigtigt så luften ikke presses ud.

Læg brødene på plade med bagepapir, sno dem en gang, så flyder de ikke ud på pladen. Drys mel over og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Dæk pladen med en omvendt bradepande.

Skær 3 skråsnit i hvert med en skarp kniv eller et barberblad. Sættes på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 274 grader C. alm. ovn i 8 minutter. Derefter dæmpes varmen til 200 grader C. alm. ovn og bagningen fortsætter ca. 20 minutter.

Afkøles på rist.





karakterer:
Opskriften er vist 224047 gange,
og udskrevet 4617 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (63 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10992 (2617 kcal)
KJ pr. Flutes 3664 (872 kcal)
Vægt ialt 1267 gram
Vægt pr. Flutes 422 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 867 KJ (206 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 0.9 gram
Kulhydrat 44.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-03-20 17:34:40
prøv at bruge Manitobamel i stedet og lad dem efterhæve i en halv times tid

  -   2014-06-28 11:25:39
Bliver mere sprøde, hvis man kommer lidt godt olivenolie i dejen.

  -   2014-04-29 15:18:55
Smager og bliver bedre med 3 spsk. olivenolie

  -   2013-07-04 11:04:04
De kan godt fryses og genvarmes. De bliver faktisk lidt mere sprøde af det

  -   2013-06-05 11:20:44
Super gode flutes :) Nogen der ved om man kan lave dem et par dage før og lade dem stå i køleskabet?

  -   2013-02-22 12:06:42
Hej, disse flutes er rigtig gode... laver dem med fuldt blus i min gasovn og sætter dem på øverste rille. Jeg kender opskriften fra en brødbagebog, fra min svigermors bogreol. ... Husk lige at anføre kilde!!! det er dårlig stil at kopiere opskriften lige over, ja endda ordret, uden at henvise til kilden. Mvh Toby.

  -   2012-12-30 18:45:09
Meget nem opskrift og super gode flutes.

  -   2012-06-22 10:08:26
ikke mindre end fantastisk ! Jeg snittede flutene og spøjtede hvidløgssmør ind i dem efterfølgende og så i fryseren. De er blevet et meget stort hit.

  -   2012-05-30 21:10:07
ellers kan man også putte endnu mindre gær i og lade den stå som beskrevet natten over. helt ned til 1-2 gram gær pr dl. væske kan gå an. Alle der elsker at bage den slags bør finde sig en røremaskine. den kan virkelig ælte dejen igennem.

  -   2012-05-09 21:58:11
mine gæster elskede dem!! og efterspurgte straks opskriften, da de fandt ud af, at de var hjemmelavede!!! :D

  -   2012-02-13 09:09:07
Utrolig nem og hurtig opskrift, og så bliver de ikke mindst dejlige sprøde og lækre.

  -   2011-06-29 14:32:12
Jeg mangler brød til en barnedåb til noget tunmousse og det ser lækkert ud, men kan det fryses og stadig være lige så godt?? Nogle der har erfaring med det?? Gider nemlig ikke bage det dagen før da jeg har rigeligt at lave den dag :)

  -   2011-04-22 11:46:37
Super gode flutes... Kan helt sikkert anbefales :o)

  -   2011-03-12 19:41:18
Smager rigtig godt!!

  -   2010-10-09 14:25:39
Dem vil jeg prøve. Lyder rigtig god. Grethe

  -   2010-07-22 20:27:29
Mine ældste døtre, Filucca-Sophia (17), Klaudia-Maria (15), og Marisse-Pandria (13) elsker dem bare. De går nemlig både som "mellemmåltider", eller som forret til gæsterne. Også mine tvillinger, Maximillian & Silas Emil, som begge skal starte i tredje, elsker at få dem med på madpakke :-) Det går som varmt brød!

  -   2009-10-30 07:12:11
super dejligt ikke at skulle have fingrene i dejen! :) jeg tilføjer 1 dl blandet korn, som jeg overhælder med to dl kogende vand og køler af - så 4 dl koldt vand oveni og så isf. 740 g rent hvedemel tager jeg 640 g mel fordelt på ca 450 g økologisk hvedemel og 190 g økologisk rugmel - jeg laver boller (kan bare klattes ud med en ske direkte på bagepladen) og de bliver super gode! :)

  -   2009-05-07 19:32:15
Super gode og dejlig sprød skorpe - kan helt klart anbefales!!!

  -   2009-03-19 13:52:39
Fantastiske! Min familie skulle have bevis for at jeg selv havde bagt dem! De troede de var fra bageren:-) De er helt klart arbejdet værd!

  -   2007-12-31 10:58:37
Hvordan indstiller man sin Gasovn til 274°

  -   2007-12-23 20:12:33
Ualmindelige fine flytes, helt hvide, lægger skorpe og godt bid. Flot struktur og dejlig smag. Bagt af almindeligt økologisk hvedemel. Gode at servere sammen med groft brød elle boller.

  -   2007-06-08 21:15:55
Det er nogle HELT FANTASTISKE flutes, mine gæster var imponeret, de var som købte, det var den sprøde skorpe der gjorde dem helt perfekt,,,helt igennem SUPER

  -   2007-02-08 16:17:52
Det var da nogle ok flutes der kom ud af det, men det var bestemt ikke besværet værd! Jeg har ofte lavet brød og flutes, som var langtfra så omstændige, men meget bedre. Prøv en anden opskrift.

  -   2005-01-01 01:01:01
Nem og rigtig lækker opskrift!

  -   2005-01-01 01:01:01
dette gode brød er virkelig den lange ventetid værd

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan varmt anbefales!