Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Tomat og chokolademoussekage med basilikumis og tomatchutney

Tomat og chokolademoussekage med basilikumis og tomatchutney, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Kage:
248 g.hele æg
567 g.sukker
4 g.bagepulver
4 g.kanel
227 g.hvedemel
425 g.tomatconcassé (flåede udkernede reducerede og passerede tomater)
 
 Chokolademousse:
237 g.mælk
237 g.fløde
5 ml.lys sirup
907 g.mørk chokolade med 72 % kakaoindhold
437 ml.flødeskum
 
 Tomatchutney:
6 cocktailtomater
1 Golden Delicious-æbel skrællet og skåret i 2 x 2 cm store terninger
100 g.sherryeddike
100 g.puddersukker
1 lime reven skal herfra
1 spsk.kanel
1 tsk.frisk reven ingefær
 
 Basilikumis:
2.5 dl.mælk
2.5 dl.fløde
175 g.sukker
5 æggeblommer
2 spsk.finthakket kanelbasilikum (eller 1 1/2 spsk almindelig basilikum)
 


Opskrift:

Kagen:
Pisk æg og sukker

Tilsæt mel, bagepulver og kanel og pisk til en jævn masse.

Tilsæt tomatkoncentrat.

Bred massen ud på smørrebrødspapir i en braddepande og bag i en 150 grader varm ovn i 20 minutter. Lad det køle af.

chokladmousse:
Kog mælken, fløden og siruppen op.

Hak chokoladen fint og smelt den i kogte blanding. Lad chokoladeblandingen nedkøle til ca 50 grader.

Vend piskefløden i og lad det køle af.

Montering af kagen:
Skær kagen i fire lige store stykker. Læg stykkerne i lag med chokolademoussen i en høj form og stil kagen i fryseren, gerne natten overe.

tomatchutney
Bland alle ingredienserne, på nær tomaterne, og lad det koge langsomt i cirka 20 minutter.

Læg cocktailtomaterne på en plade, pensel dem med den kogte masse og bag dem i en 200 grader varm ovn i ti minutter. Lad dem køle af.

basilikumis
Kog mælk og fløde op.

Pisk æg og sukker. Hæld det over i en kasserolle og tilsæt fløden og mælken.

Varm forsigtigt (uden at det begynder at koge) i to minutter.

Si ismassen og lad den køle af.

Tilsæt basilikummen og kør massen i ismaskinen.

Tips:

Denne opskrift er lidt vanskelig og kræver ekstra nøjagtighed, elektronisk vægt og et godt termometer. Server gerne denne gode kage med en fyldig, sød vin, f.eks. Banyuls. Opskriften er skrevet af Anders Nordquist, for Gourmet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (35 stemmer)

Opskriften er vist 10709 gange,
og udskrevet 122 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Miig!  -  2013-05-21 15:05:47
OMG DER ER MEGET SUKKER IIIIIIIIIIIIIIIIIII!


mia  -  2011-09-25 18:17:32
lyder lidt mærkeligt...