Æbleskiver med øl

Æbleskiver med øl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Varm DessertRet : Varm Dessert - Æbleskiver

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æbleskiver med øl, billede 4 Æbleskiver med øl, billede 1 Æbleskiver med øl, billede 2 Æbleskiver med øl, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Øl. pilsner 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
 
  Til bagning
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
   
Opskrift:
Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og røres med mælken til jævning. øl og æggeblommer tilsættes.

Lige før bagningen blandes smeltet margarine i. Æggehviderne piskes stive og vendes i med let hånd.

Panden varmes.

I hvert hul dryppes lidt smeltet fedtstof, og hullet fyldes 3/4 med dej. Æbleskiverne vendes, når de er faste i bunden, og bages ved jævn varme ca. 8 min. De vendes ofte med en gaffel.

De serveres, varme med strøsukker og syltetøj.

De kan lægges i bradepanden og varmes lige før serveringen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.





karakterer:
Opskriften er vist 87223 gange,
og udskrevet 2655 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6667 (1587 kcal)
KJ pr. Portion 6667 (1587 kcal)
Vægt ialt 651 gram
Vægt pr. Portion 651 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1023 KJ (243 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 16.6 gram
Kulhydrat 17.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-07 21:08:58
Et drys kanel og et drys kardemomme gør dem endnu bedre. Og den smeltede margarine i dejen lige før bagning kan sagtens udelades, hvis man vi have en mere fedtfattig version.

  -   2011-12-14 13:48:05
Simpelhen de lækreste æbleskiver jeg nogen sinde har bagt....super dejlig opskrift

  -   2010-08-17 17:44:47
Skal margarinen i før eller efter æggehviden? Der står 'lige før bagning', men så står der æggehvider bagefter...

  -   2009-12-19 11:09:09
rigtig gode æbleskiver. der bliver omkring 30 stk

  -   2009-12-12 14:16:59
De falder lidt sammen, og nogen mener ikke at vanille passer til, de ønsker kardemomme i stedet.

  -   2009-09-20 16:10:34
Hvor mange bliver der? :) God opskrift

  -   2005-01-01 01:01:01
Herregode (Kasper 10 år), dejlige luftige (moren) super (Kristina 8 år) homemade is wellmade (faren)