Borgmesterkringle

Borgmesterkringle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Kringle 1 Kringle
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Borgmesterkringle, billede 4 Borgmesterkringle, billede 1 Borgmesterkringle, billede 2 Borgmesterkringle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
50 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
30 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
   
Opskrift:
Smelt smørret og lun mælken heri. Rør gæren ud i den lune blanding og ælt de øvrige ingredienser i. Stil dejen lunt i ½ time.

Hak mandlerne og rør dem sammen med smør, sukker og mel.

Ælt dejen sammen igen og rul den ud til en aflang firkant. Fordel fyldet over halvdelen af dejen og fold den anden halvdel over. Klem kanterne godt sammen og stil dem til hævning i 15 min. mere.

Bag den på 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 150305 gange,
og udskrevet 4112 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21142 (5033 kcal)
KJ pr. Kringle 21142 (5033 kcal)
Vægt ialt 1410 gram
Vægt pr. Kringle 1410 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1499 KJ (357 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 14.9 gram
Kulhydrat 50.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-09-03 16:57:04
Super go ... kan holde sig frisk et par dage ..

  -   2017-08-16 16:03:25
For tung,for meget mel

  -   2012-05-14 22:07:03
super god kringle, familien elskede den, så den skal helt sikkert laves igen jeg brugte mandelflager istedet for hele mandler og kanel istedet for kardemomme og resultatet blev fantastisk (:

  -   2011-10-07 22:48:17
Rigtig rigtig god men den hæver meget under bagning så jeg vil helt sikkert dele den i 2 næste gang.

  -   2010-12-02 15:17:00
Det er den bedste kringle jeg nogensinde har bagt. Især anden gang jeg lavede den. den bliver nok bagt et par gange mere her i juletiden

  -   2009-07-03 08:51:30
Jeg delte dejen op i to og lavede en "normal" kringle ved at folde begge sider ind over midten. Kardemommen kan med fordel skiftes ud med kanel. Jeg kogte noget kartoffel (det giver en mere fast og marcipanagtig smag til fyldet og løber derfor ikke ud), som jeg tilførte fyldet og tilsatte lidt mandelessens og udelod mandler i fyldet, for at drysse det ovenpå.

  -   2009-04-17 22:57:31
Mener den skal rulles en halv gang længere og knapt så bred for at kunne forme den til en kringle, men formen betyder jo intet for smagen :D

  -   2008-02-13 13:50:20
Den er bare god!! Har lagt i rosiner o sukat Den bliver bagt mange gange i Helsingborg efter i dag alle kan li den

  -   2007-07-12 01:23:31
den smagt vidunderligt

  -   2005-01-01 01:01:01
har aldrig smagt en kage der er så god