Lakseroulade med flødeost

Lakseroulade med flødeost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anette

Indsendt :      Red :
Lakseroulade med flødeost, billede 4 Lakseroulade med flødeost, billede 1 Lakseroulade med flødeost, billede 2 Lakseroulade med flødeost, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
100 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
75 gram Flødeost. 70+ 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
1 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Pynt:
Blandet salat
30 gram Stenbiderrogn, rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
30 gram Stenbiderrogn, sort Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
8 Cherrytomater 1 cherrytomat vejer ca. 10 gram.
200 gram Kogte hvide aparges
   
  Dressing
1.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Flødeost, hårdkogt æg, purløg og creme fraiche blandes. De 100 g. laksen skæres i små stykker vendes i og der smages til med peber ikke salt da røget laks er ret salt i sig selv.

På et stykke vitawrap lægges de skivede laksestykker taglagt, ca. 6 skiver. Fyldet lægges på midten af laksen og ved hjælp af vitawrapen laves en roulade.

Rouladen lægges i fryseren til den skal anvendes-men husk laks har begrænset frysefriskhed.

Tages ud af fryseren ca. en halv time før og skæres i skiver på 2 cm. Kan evt. opbevares i køleskab indtil anvendelse.

Ved anretning- potionsanrettet- lægges lakseskiverne på strimlet salat, cherrytomater i både, serveres med et stykke lyst brød evt. hjertebrød.

Tips:

Norsk laks er godt til denne forret.





karakterer:
Opskriften er vist 699932 gange,
og udskrevet 30940 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (186 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8375 (1994 kcal)
KJ pr. Pers. 1046 (249 kcal)
Vægt ialt 1185 gram
Vægt pr. Pers. 148 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 706 KJ (168 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 13.9 gram
Kulhydrat 2.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-12-27 19:13:22
Jeg ruller dem i tortilla pandekager, det giver lidt mere hold og smager skønt

  -   2017-09-28 06:06:24
Jeg kom til at bruge varmtrøget laks i fyldet første gang, jeg brugte denne opskrift. Siden har jeg gjort det hver gang, og det er godkendt af mine gæster hver gang.

  -   2016-12-29 19:42:43
Jeg er rigtig glad for denne opskrift, har lavet den flere gange. Den ene gang forsøgte jeg med cremfraiche 18% det kan ikke anbefales at spare de kroner eller kalorier ;-)

  -   2016-12-28 16:38:19
Laver den her hvert år til nytår. Jeg elsker den. Nem at lave. Laver også dild dressing til.

  -   2015-12-31 21:55:50
Denne forret var rigtig god, kan bestemt anbefales.

  -   2012-11-15 13:26:58
Det smager rigtigt godt kan varmt anbefales gæsterne var vilde med det :-)

  -   2011-12-20 22:59:16
Den smagte virkelig godt, MEN den var altså IKKE optøet efter ½ time - også selv om jeg havde skåret skiverne ud..... Så jeg vil mene 1 til 1½ time før, hvis I ikke vil spise LakseIS

  -   2011-06-02 13:40:13
UUUH min veninde glæææææder sig til at lave den!

  -   2010-12-31 13:52:37
Super forret, som jeg allerede har lavet flere gange og nu igen - Nytårsaften til 18 personer. Jeg bruger dog creme fraiche 18% til dressingen, da jeg synes 38% er for fedt. Hvis der er lidt purløg til overs fra rullerne, kan det jo udmærket kommes i dressingen.

  -   2010-12-30 14:33:35
fyldet kan med fordel tilføres et par blade husblas. Virkelig lækker og nem forret

  -   2010-12-30 13:47:18
Hvordan laver man en roulade af vitawrap?

  -   2010-12-14 11:09:39
Dejlig forret. Havde ingen problemer med at skære den efter en halv time. :)Vi lavede dild dressing til. :)

  -   2010-11-07 19:46:33
Der er flere der spørger hvor lang tid i forvejen, man kan lave den og have den i fryseren. Men jeg ser ingen svar. Hvad er svaret på det? Og hvor længe kan man have bare laksen i fryseren?

  -   2010-06-01 12:46:39
Super lækker forret, skal dog tages ud meget før end beskrevet medmindre den skal være havfrossen.

  -   2010-04-21 21:17:34
Jeg vil gerne have spinat i denne opskrift nogen der har gode ideer?

  -   2010-04-15 13:20:29
Rigtig god opskrift. Jeg valgte at komme spinat i, i stedet for de 100 gram koldrøget laks og den blev rigtig god:-)

  -   2010-03-25 11:06:13
Det smager himmelsk, jeg skal lave den igen her til Påske frokkosten.

  -   2009-12-30 18:57:24
Kom ved en fejl til at lade laksen ligge ved stuetemperatur i 1½-2 timer, før jeg lavede rouladen. Har nu lavet den og kommet den i fryseren, men er i tvivl om, om den stadig kan bruges til forret i morgen - om vi kan spise den uden at få ondt i maven? Kan ikke finde noget om det på nettet! Skal jeg mon lave en ny?

  -   2009-12-29 17:41:03
MMM den er så enkel at lave og smager nøjagtig som den du får på restauranter. Denne kan man virkelig imponere med. tak for opskriften:-)))

  -   2009-12-29 04:11:10
norsk laks kan ikke anbefales, da fiskene er fodret op med farve og medicin, det samme sker i danmark. hvis man ikke har smagt friskfanget grønlandsk laks fra kapisilit ved bunden af godthåbsfjorden, har man aldrig smagt ægte laks.

  -   2009-12-28 10:21:28
det er en rigtig lækker ret som jeg har serveret flere gange og skal også lave den her til nytår og medbringe. og det er jo herligt når man laver noget folk virkelig sætter pris på. så bare i gang. det er slet ikke svært at lave og er bare mums..

  -   2009-06-27 14:35:30
VIRKELIG lækker, blev meget rost. Dog en stor fejl at der står i opskriften at den først skal tages op ½ time før. Den skal skæres ud i frossen tilstand og arrangeres, men det tager altså omkring 3 timer for den at tø op,- en erfaring jeg heldigvis havde gjort mig ved tidligere.

  -   2009-02-25 09:31:11
kaon lækker men den skal tages op ca.3 timer før serveringen, skær den ud når den er frosset anret den på fint skåret iceberg med cherry tomat både og lange slik asparges, server med flütes skåret på skå, ...........det hitter

  -   2009-01-14 19:10:25
Synes det lyder lækkert.. Der er en i et andet forum, der skriver, at flødeost og creme fraice bliver grynet, hvis man fryser den??.. Skal have gæster på lørdag og ville lave den imorgen og så fryse den?? Men vil jo ikke ødelægge den..

  -   2009-01-14 13:18:23
Har fået at vide, at flødeost og creme fraice bliver grynet hvis det bliver frosset?? Jeg havde tænkt mig, at lave den torsdag aften, ligge den i fryseren, tage den op lørdag morgen og så skærer den inden den er tøet.. Men er den så helt mærkelig i fyldet???

  -   2009-01-04 13:18:00
Lækker forret - smager herligt og god som appetitvækker

  -   2009-01-01 18:40:22
Husk den skal tages ud ca.1½ time før brug, den må gerne skæres ud i frossen stand men det tager ca1½ ime at tø ordentlig op

  -   2008-12-31 21:50:44
Med mængden af creme fraicen kommer det jo an på hvor meget man ønsker til fisken, 1-2 dl. måske et bæger på 2.5 dl. og så smages den til med citronsaft, salt og peber.

  -   2008-12-31 14:39:09
hvor meget creme fraiche 38% og citronsaft skal man bruge til dressingen????

  -   2008-12-31 00:11:18
MEGET lækkert! jeg lavede den også med lidt rød kaviar- kan varmt anbefales. jeg synes også godt at man kan komme et æg ekstra i, da det gør fyldet en anelse mere cremet! og tak for tippet mht optøningstiden- ville nødigt stå i samme situation i morgan!

  -   2008-12-23 10:06:23
Hejsa Prøv event. rødløgs relis fra Mayers Køkken i stedet for purløg. Det smager. Glædelig jul

  -   2008-12-14 20:40:06
prøv med pikant ost, det er bare godt

  -   2008-09-29 10:44:36
den er fantastisk god.. selv dem der ikke var så vilde med laks kunne li den. måske fordi laksen's smag ikke er er fremtrædende!

  -   2008-07-23 18:03:31
rigtig lækker, men ja den er længe om at tø op. jeg bruger 100 g røget ørred i små stykker som fyld i stedet for laks det er også lækkert

  -   2008-01-24 17:06:53
den er rigtig god.. selv dem der ikke er vilde med laks spiset den da jeg lavede den til mit svende gilde.. anbefales meget, ... tror det er fordi at laksen ikke er så fremtrædende pg. fyldet :)

  -   2008-01-07 19:14:53
SUPER LÆKKER RET. Brugte den som natmad nytårsaften. Lavede den om formiddagen - tog den ud af fryseren sidst på eftermiddagen. Skar den ud i perfekte skiver. Så den var bare total perfekt til midnat.

  -   2007-12-11 14:21:00
kom evt en smule kaviar i. Det giver lige det ekstra

  -   2007-11-14 16:40:10
Super lækker ret - en variation er at smøre flødeost på tortillas, lægge laks ovenpå og derefter lave rouladen!

  -   2007-09-04 21:33:13
kan den laves to døgn før og holde sig frisk i fryseren?

  -   2007-05-07 17:26:01
Hvordan lyder det, at bruge røget limemarineret laks til denne forret?

  -   2007-04-17 18:48:25
Denne forret er simpelt hen guf alle mine gæster var vild med den og så er den dem at lave

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her