Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Chokoladekage uden æg

Chokoladekage uden æg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Chokoladekage uden æg, billede 4 Chokoladekage uden æg, billede 1 Chokoladekage uden æg, billede 2 Chokoladekage uden æg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 g.hvedemel (helst økologisk)
6 spsk.usødet kakaopulver
2 tsk.bagepulver
2 tsk.natron
300 g.sukker
 
1.25 dl.olie
3 dl.vand
2 spsk.destilleret hvid eddike
2 tsk.vaniljeekstrakt
 flødeskum til pynt
 
 Glasur:
 mørkt chokoladesmør
 
 eller:
225 g.flormelis
25 g.usødet kakaopulver
75 g.smør hakket
1 spsk.gylden sirup
4 spsk.mælk
 


Opskrift:
Forvarm ovnen til 180 grader C. alm. ovn.

Sigt mel, kakao, bagepulver og natron ned i en stor skål og bland sukkeret i. Bland alle de våde ingredienser i en anden skål. Hæld de våde ingredienser sammen med de tørre på én gang og pisk, til dejen er glat.

Hæld dejen i en smurt springform og bag den i en time, til den slipper en strikkepind rent. Læg et stykke sølvpapir over kagen, hvis den bliver for mørk ovenpå.
Tag den ud af ovnen og lad den køle af i formen.

Vend kagen ud af formen og fordel chokoladecremen på toppen.

Hvis man selv laver glasuren, sigtes flormelis og kakao ned i en skål. Lav et hul i midten. Varm smør, sirup og mælk ved lav varme, til smørret er smeltet. Hæld det så i hullet i melblandingen og rør, til glasuren er jævn. Rør i den med en træske, indtil glasuren er afkølet og er begyndt at stivne lidt.

Bred glasuren ud på toppen og siden af kagen med en paletkniv. Pynt med flødeskum.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (90 stemmer)

Opskriften er vist 109919 gange,
og udskrevet 1042 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

TAC  -  2017-08-23 23:26:11
Jeg fulgte opskriften ud over jeg undlad eddike og tilsatte 1dl nutella den blev god.. vil helt sikkert lave den igen men dog vil jeg bruge mindre olie

Sandra   -  2017-07-19 23:03:24
Hej hvordan bager man en chokolade kage uden æg

Maria  -  2016-01-10 15:31:34
Er slet ikke fan af den her opskrift,, hvem er dog det der har har lavet noget så elendigt da! Dejen ligner den rene muddermasse børn kan finde på at lave udendørs! aldrig har jeg prøvet noget så dårligt og lave! fulgte den til punkt og prikke,, men føj for den da,elendig bager der har laveet den da.

  -  2012-05-29 14:24:09
Jeg er godt nok ikke fan...

søren  -  2012-04-15 11:16:57
den er bare super :D

  -  2012-03-25 09:57:40
Mhh.... Den var god.

mig  -  2011-11-23 15:21:37
hvor ´varm skal ovnen være?

Laurits   -  2011-10-19 14:03:04
den smager super (:

  -  2011-01-09 17:19:40
jeg synes det virker til at være et franskbrød med kakao i.

Freja og jannie  -  2010-11-24 11:16:24
Der var noget helt galt med den kage. Både konsistens og smag. kan ikke anbefales.

maria  -  2010-08-25 19:00:33
hej jeg synes at den er mega godd men vis man brugte det uden edike er den rigtig god.....

Thea  -  2010-08-24 14:24:07
Den bryder jeg mig ikke om, man kan ikke smage at det er en chokoladekage, man kan smage olien alt alt for meget. -Dog er glasuren vildt lækker :-)

Eva  -  2010-07-10 21:05:51
kan man ikke bruge bagepulver i stedet for eddike og natron? Så slipper man vel for det der med syre til natron?

BL  -  2010-05-13 13:08:17
Vi laveede den uden natron.. Men med bananer.. LÆKKERT!! Masser af vaniliesukker. MUMS! MVH. De ondsvage (Line og Rebecca)

brian  -  2010-04-15 21:20:16
har nu prøvet at lave den uden natron som jeg skrev og gav den 30 min i ovnen og så blev den super god.

brian  -  2010-04-11 02:47:08
jeg prøver at lave den uden natron men har puttet noget svensk bitter mandel i i stedet for og ser hvordan den blir svaret på det skriver jeg senere.

Karen  -  2009-11-25 12:34:40
Jeg har lavet kagen uden eddike, og den var rigtig lækker, istedet tilsatte jeg en knivspids salt og tilsatte et par spisesske sirup i dejen. og jeg synes den blev rigtig lækker.

Sif  -  2009-11-04 17:38:09
Ikke en særlig god kage.. Ikke noget der kan anbefales!

  -  2009-05-18 17:13:32
mums en god kage, den kan kun anbefales at lave. :)

  -  2008-09-16 14:28:18
Er det eddike man ska putte i eller what?????????????

lea  -  2008-06-18 18:02:01
Jeg ville høre om nogle ved hvor man kan købe destilleret hvid eddike?

sara  -  2007-12-06 21:56:33
hvad gør jeg galt, har fulgt opskriften og den smager kun af mel.

Rikke  -  2007-04-04 21:43:52
Fantasisk kage som jeg snart har serveret for alle - og den får stor ros. Holder sig frisk længe. Jeg putter et lille glas abrikosmarmelade i - det er super.

Christine  -  2007-01-07 16:31:33
Lad appelsonjuice erstatte en dl vand og edikken, så får I en super kage!<3

Helle  -  0000-00-00 00:00:00
Sikker op du har brugt det rigtige eddike og den rette mængde? Jeg har lavet kage mange gang til stor glæde for hele familien

Ellen  -  0000-00-00 00:00:00
Vand kan skiftes ud med kærnemælk og det vil give den syre som natron har brug for.

Michael  -  0000-00-00 00:00:00
Rent teknisk har det natron man kommer i kagen brug for den syre, som findes i eddiken. Jeg vil ikke anbefale man undlader den.

Ida  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg lavede denne opskrift uden eddike, da jeg ikke symes det smagte særligt godt i. Derudover moste jeg to bananer og puttede i... Det gav kagen en rigtig lækker smag.