Nesselrod Fromage

Nesselrod Fromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Nesselrod Fromage, billede 4 Nesselrod Fromage, billede 1 Nesselrod Fromage, billede 2 Nesselrod Fromage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
4 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
10 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
10 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
1 dc. Cointreau 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rist de hele hasselnødder på en varm tør pande, tag af panden og nulder det meste af den brune skal af. Hak nødder og chokolade.

Husblassen sættes i blød i koldt vand.

Æg, æggeblommer og sukker piskes hvidt. Piskefløden piskes stiv.

Husdblassen knuges fri for væde, og smeltes i en gryde med det væde der hænger ved, tag af varmen og tilsæt Cointreau.

Vend æggemassen sammen med flødeskummet og hæld den smeltede husblas i under konstant omrøring. Til sidst vendes de hakkede nødder og chokolade i og massen hældes i skål eller portionsglas.

Serveres med kirsebærsovs.





karakterer:
Opskriften er vist 29660 gange,
og udskrevet 366 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 25085 (5972 kcal)
KJ pr. Pers. 3135 (746 kcal)
Vægt ialt 1657 gram
Vægt pr. Pers. 207 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1513 KJ (360 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 30.0 gram
Kulhydrat 18.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-05-13 14:09:08
Efter sigende er Nesselrode fromage en Lollands ret, som er opkaldt efter den russiske diplomat Grev Karl von Nesselrode og er første gang serveret i 1814 af den franske kok Carême. Fælleskøkkenet serverer Nesselrode isen sammen med rompot lavet af lokale bær fra Bandholm Frugtplantage.

  -   2020-03-01 19:57:22
Fantastisk velsmagende dessert. Dog er portionerne lige i overkanten. Jeg lavede til 6 pers. Fik 2 store skåle fromage😳. Vi var 5 pers og kunne ikke engang spise den ene skål fromage, selvom vi spiste store portioner hver.

  -   2016-02-23 14:59:30
Hvor kommer det spøjse navn fra ?? Men den lyder ret lækker alligevel.I min verden siger navnet bare ingenting om indholdet.