Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Kalvefond III

Kalvefond III, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvekraftben - Kalveben

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
3 kg.kalveben og -sener
3 løg
2 gulerødder
1 persillerod eller pastinak
2 spsk.tomatpuré eller 6-8 modne tomater
1 suppevisk (timian, laurbær, persille, porretop)
1/2 hovedhvidløg
10 sorte peberkorn
1 tsk.salt
 


Opskrift:

Fordel tomatpuréen på benene og brum dem grundigt på begge sider i ovnen ved 175 grader.

Del løgene på midten og brank dem ved at lægge skærefladerne mod bunden i den varme suppegryde.

Knus hvidløget fint, skær de øvrige grøntsager i mindre stykker og kom begge dele i gryden sammen med ben (uden fedt) og krydderier. Hæld koldt vand over og varm op til kogepunktet. Skum omhyggeligt og lad det hele koge ved svag varme uden låg i 4-5 timer.

Fedtet kan skummes af til at konservere den færdige fond med eller til at stege oksekød i! Kog ind til et par liter god fond. Køl hurtigt ned og frys ind i passende portioner. (Fonden kan gemmes ca. 14 dage i køleskabet dækket af oksefedt).




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9959 gange,
og udskrevet 139 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu