Linsepuré

Linsepuré, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Brune linser

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
100 g.brune linser (=store og hele, ikke de små gule eller røde splitlinser)
1 løg, hakket
1 spsk.oregano eller herbes de provence
1 tsk.stødt kommen
1 dl.kokosmælk
1 spsk.eddike eller citronsaft
 salt
 
Opskrift:
Linserne vaskes og koges møre sammen med løg, oregano og kommen. Væden hældes fra, og linserne pureres i en foodprocessor eller blender sammen med kokosmælk og eddike/citronsaft. Kokosmælk og eddike/citronsaft kan godt undværes, men det giver en mere afrundet smag à la crème fraîche. Tilsæt salt efter behov og afkøl det.

Afkølet smager pureen fint på brød, men kan også spises varm til grøntsager. Eller blandes med ris og bruges som fyld i peberfrugter. Der er mange muligheder.





karakterer:
Opskriften er vist 22115 gange,
og udskrevet 342 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-03-29 15:39:06
den opskrift er genial, der er simpelthen ikke gr;nser for blandings og/eller anvendelses mulighederne af >linse-mos<.. brug evt organisk-sukkerfri sojam;lk i stedet for kokosm;lk