Oksetyksteg med krølfedt, grøntsager og pebersauce

Oksetyksteg med krølfedt, grøntsager og pebersauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyksteg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :
Oksetyksteg med krølfedt, grøntsager og pebersauce, billede 4 Oksetyksteg med krølfedt, grøntsager og pebersauce, billede 1 Oksetyksteg med krølfedt, grøntsager og pebersauce, billede 2 Oksetyksteg med krølfedt, grøntsager og pebersauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.dansk oksetyksteg m. fedt
 salt
 peber
 
 Rabarberchutney:
2 dl.hvidvinseddike
200 g.sukker
1 løg
1 spsk.salt
500 g.rabarber (evt. fra fryseren)
1 æble
1 dl.rosiner
1 tsk.sennepspulver
1 nipcayennepeber
 evt. lidt kartoffelmel
 
 Skysauce:
1 l.brun oksefond
25 g.smør
2 spsk.Madagaskarpeber (syltede grønne pebrekorn)
5 spsk.hvedemel
 evt. lidt citronsaft
 
 Grønsager:
2 kg.blandede årstidens grøntsager efter eget valg.
 kg.kartofler
 
Opskrift:
Tænd først ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Rids så fedtet på stegen i rudemønster eller bed slagteren om at gøre det. Sæt stegen i et ildfast fad eller i en bradepande, krydr med salt og peber og brun stegen i ovnen i ca. 20 minutter.

Skru så ned og lad stegen stege videre i ca. 1½ time ved 150 grader C. alm. ovn. Bruges der stegetermometer, skal temperaturen være 60-68 grader, når stegen er færdigstegt. Når stegen tages ud skal den hvile i 20 minutter, før der skæres skiver af den, på tværs af kødtrådene.

Rabarberchutney:
Pil og hak løget. Sæt en gryde over og kog i den en lage af eddike, sukker og salt samt det hakkede løg. Skyl rabarberne og skær dem i stykker a 1 cm. Skræl æblet og skær det ud i terninger på 1x1 cm. Kom så rabarber- og æblestykker ned i lagen sammen med rosiner og sennepspulver. Lad det hele koge videre i 3 minutter og smag så evt. til med et drys cayennepeber. Er chutneyen lidt for tynd kan den jævnes med lidt kartoffelmel. Chutneyen serveres kold, og har godt af at stå, så lav den evt. dagen før.

Grøntsager:
Rens de valgte grøntsager (skær dem ud, hvis der f.eks. er selleri eller porrer imellem) og kog dem. Skræl kartoflerne og kog dem møre.

Skysauce:
Kog oksefonden igennem i en gryde, er den for tynd kan den koges længere, så bliver den både tykkere og smager kraftigere. I en anden gryde smeltes smørret, peberkornene kommes i og varmes let, hvorefter der drysses mel i lidt efter lidt under omrøring. Tilsæt oksefonden gradvist, mens der stadig røres. Lad saucen koge igennem i 5 minutter, hvorefter saucen smages til med salt, citronsaft og evt. lidt mere peber.

Servering:
Server skiver af oksetyksteg med kogte grønsager og kartofler. Giv varm sauce og kold rabarberchutney til.

Tips:

Stegen smager også godt kold dagen efter, evt. med grøntsager eller salat til.





karakterer:
Opskriften er vist 76030 gange,
og udskrevet 1719 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-20 16:29:14
Rabarberchutneyen kan evt. tilsættes lidt frugtfarve hvis det er rabarber af de gamle sorter som ikke er helt så pæne røde.

  -   2009-05-02 19:22:25
Mums for en rabarberchutney !!