Engelsk æblepie (Stegeso)

Engelsk æblepie (Stegeso), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertpie

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
0.5 pakkedybfrossen butterdej eller hjemmelavet dej af 100 g. hvedemel
1000 g.syrlige æbler
1 citron
1 tsk.kanel
250 g.sukker
3 spsk.solbærsyltetøj
3 spsk.rosiner
2 spsk.rom
1 tsk.stødt ingefær
 æggehvider
 
Opskrift:
Skræl æblerne, fjern kærnehusene og skær dem i snitter. Bland dem med citronsaft, sukker, kanel, ingefær, solbærsyltetøj og rosiner, der har trukket i rommen. Læg dette i den gennemfugtede stegeso. Den kan evt. fores med butterdej inden frugten kommes i. Læg et låg af udrullet butterdej over. Smør dejen med lidt sammenpisket æggehvide. Bag pien ca. 1 time ved 200 grader.

Tips:

Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende anvendes til de søde ting. De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.





karakterer:
Opskriften er vist 22500 gange,
og udskrevet 345 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu