Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Fransk rabarberkage ( Stegeso )

Fransk rabarberkage ( Stegeso ), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Dessertkager

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Fransk rabarberkage ( Stegeso ), billede 4 Fransk rabarberkage ( Stegeso ), billede 1 Fransk rabarberkage ( Stegeso ), billede 2 Fransk rabarberkage ( Stegeso ), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Rabarber renset vægt
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
50 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   


Opskrift:

Skær rabarberstilkene ud i små stykker og bland dem med sukkeret. Kom det i den gennemfugtede stegeso, som er smurt med halvsmeltet smør. Drys rasp over og hæld smeltet smør på.

Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt 2 spsk. af sukkere og pisk hviderne stive igen. Vend resten af sukkeret forsigtigt i og læg marengsen over rabarberne.

Bag desserten ved 150 grader C. alm. ovn i ca. 40 minutter.

Til denne kage spises flødeskum eller råcreme.

Tips:

Til desserter er det nødvendigt at have en stegeso, der udelukkende anvendes til de søde ting. De er meget ømfindtlige og kan derfor tage smag af det der har været i en stegeso, som anvendes til andre kraftigt smagende retter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (13 stemmer)

Opskriften er vist 56829 gange,
og udskrevet 888 gange.


Energi:
KJ total 9961 (2371 kcal)
KJ pr. Pers. 2490 (592 kcal)
Vægt ialt 1259 gram
Vægt pr. Pers. 314 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 791 KJ (188 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 7.2 gram
Kulhydrat 30.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

:)  -  2012-06-07 14:40:34
Den er god. Vi havde ikke helt nol rabarber fra haven, så vi puttede et æble i. Det var faktisk rigtig godt vi gjorde det, så undgik vi og få den der lidt ubehagelig fornemmelse i munden, som man godt kan få med rabarber. Nu laver vi den igen i aften igen med et æble i for det var godt.


Per  -  2007-05-11 11:55:52
Nu er den afprøvet, Jeg bagte den uden låg, og selvom jeg gav den 10 minutter ekstra blev marengsen ikke branken, jeg vil dog lave en halv gang mere marengs næste gang, så passer det også med 2 bæger past, æggehvider. Der blev en del væde ud af rabarberne, så en anden gang vil jeg tilsætte 1 spsk. kartoffelmel til raarberne sammen med sukkeret. Flormelis og nødder udelod jeg helt, syntes den bliv tilpas sød, så mener ikke florsukkeret skal bruges, men nødekernerne kan fint drysses over rabarberne eller vendes i.


Per  -  2007-05-07 15:52:19
Går ud fra at låget ikke skal lægges på.

Men hvor skal de 100 g. florsukker og 50 g. nøddekerner bruges??