Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Filet Royal med persillepanade, syltede grøntsager og rødvins-rødbedesauce

Filet Royal med persillepanade, syltede grøntsager og rødvins-rødbedesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Filet Royal, ca. 750 g
2 spsk.olivenolie
 salt
 peber
 
 Rødvins rødbedesauce
1 spsk.brun farin
1 spsk.honning
1 dl.balsamico
4 rødbeder
½ fl.rødvin
2 spsk.kalvebouillon på flaske
50 g.smør, evt. usaltet
 salt
 peber
 
 Persille panade
½ bdt.bredbladet persille
1 fedhvidløg
25 g.smør, evt. usaltet
½-1 pasteuriseret æggeblomme
2 spsk.rasp
 
 Syltede grøntsager
 Lagen:
75 g.smør, evt. usaltet
1 dl.hvidvin eller Noilly Prat
1 dl.tomatjuice
1 dl.olivenolie
2-5 dråbertabasco
1-1½ spsk.sukker
 salt
½ bdt.frisk basilikum
 
 Grøntsager:
2 skalotteløg
8 fednye hvidløg
8 smånye majroer
12 smånye gulerødder
8 grønne asparges
 
 Øvrige grøntsager
8 cherrytomater
8 smånye rødbeder
 
 Tilbehør:
 brød
 


Opskrift:

Rødvins-rødbedesauce
Kom farin og honning i en gryde ved god varme. Lad det karamellisere, dvs. smelte og blive lysebrunt. Tilsæt balsamico. Lad det koge ved god varme og uden låg, så det koger ind til en sirupsagtig konsistens. Skræl rødbederne. Kom skrællerne i gryden sammen med rødvinen. Lad det koge, indtil der er ½-1 dl tilbage. Si skrællerne fra. Tilsæt bouillon og smag til med salt og peber. Lige før servering varmes saucen op og piskes med små klatter koldt smør.

Kødet
Bestil Filet Royal hos slagteren. Dup Filet Royal tør med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på panden og brun kødet på alle sider. Sæt kødet til afkøling.

Persillepanade
Nip persillen af stilkene. Skyl den omhyggeligt. Bring letsaltet vand i kog. Kog persillen heri 1 minut. Tag den op og kom den straks i isvand, så den bevarer den grønne farve. Pres persillen fri for vand. Kom den i en blender sammen med hvidløg, blødt smør og æggeblomme og blend den til en glat masse. Rør rasp i panaden. Smør persillepanaden på kødet. Kødet stilles i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter - til centrumtemperaturen er 58 grader. Lad kødet trække ca. 20 minutter, efter det er kommet ud af ovnen.

Syltede grøntsager
Kom alle ingredienser til lagen - undtagen basilikum - i en gryde. Tilsæt 1 dl vand. Lad det koge op. Sluk og lad det køle ned til ca. 50 grader før hakket basilikum tilsættes. Smag lagen til. Grøntsager ordnes. Skalotteløg skæres midt over, hvidløg pilles, majroer skrælles, gulerødder skrabes eller gnides efter kogning (se tips) og den nederste ende af aspargesene skæres af. Kog grøntsagerne i letsaltet vand, til de er knap møre - har bid. Kom derefter grøntsagerne i den lune lage.

Øvrige grøntsager
Skær cherrytomater med en skarp kniv “rundt om maven”. Kom dem i det kogende vand. Efter fem sekunder løsner skindet sig. Kom dem i koldt vand. Fjern den nederste del af skindet. Lad den øverste del sidde som en dekorativ krave. Kog til sidst rødbederne, læg dem i koldt vand, gnid skrællen af med hænderne og opbevar dem i lidt lunkent vand. Servér tomater og rødbeder lune. Pynt med krydderurter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6981 gange,
og udskrevet 119 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Søren  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig god sauce, kan også laves uden rødbederne