Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Helstegt oksehøjrebsfilet med bagte kartofler

Helstegt oksehøjrebsfilet med bagte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksehøjrebsfilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Helstegt oksehøjrebsfilet med bagte kartofler, billede 4 Helstegt oksehøjrebsfilet med bagte kartofler, billede 1 Helstegt oksehøjrebsfilet med bagte kartofler, billede 2 Helstegt oksehøjrebsfilet med bagte kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2500 g.oksehøjrebsfilet med fedtkant
 salt
 peber
5-6 dl.bouillon eller vand
 
8 bagekartofler
 smør
 Herbes de Provence
 
 Sovs:
6-7 dl.stegesky
2 spsk.hvedemel
1 dl.piskefløde
 kulør
 salt
 peber
 
 Endvidere:
250 g.champignoner
25 g.smør
 


Opskrift:

Fedtet skæres fra kødet så det stadig sider fast i den ene side. Fjern senerne og læg fedtet tilbage over kødet.

Krydr kødet med salt og peber og læg det på risten over bradepanden. Brun kødet ved 250 grader C alm. ovn i 15 minutter.

Skræl kartoflerne, flæk dem på langs. Kom smør, salt, peber og Herbes de Provence på snitfladen.

Dæmp varmen til 175 grader C alm. ovn, læg kartoflerne på risten ved siden af stegen og hæld bouillon eller vand i bradepanden. Stil kødet og kartofler i ovnen ca. 50 minutter.

Tag kødet ud og si skyen ned i en gryde.

Stil kartoflerne tilbage i ovnen ca. 15 minutter ved 200 grader, mens kødet hviler før udskæring.

Lad stegeskyen stå et øjeblik så fedtet samler sig i overfladen, drys så mel over og lad det opsuges i fedtet. pisk godt igennem og kog op. Tilsæt fløde og kulør og smag til med salt og peber.

Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rist champignonerne i smør. Tilsæt champignonerne sovsen eller server dem ved siden af.

Skær kødet i skiver og server med de bagte kartofler, glaserede løg og sovsen.

Tips:

Til stegen serveres f.eks. en kraftig portugisisk Bairrada Reserva-rødvin til ca. 50 kr. Hvis de hælder vand ved stegen i bradepanden, kan de svitse lidt findelt grønsager (løg, gulerødder, pastinak, persillerod og/eller porrer) og komme i bradepanden for at give smag til skyen. Sovsen kan yderligere smages til med et glas rødvin evt. i stedet for fløde.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (12 stemmer)

Opskriften er vist 75597 gange,
og udskrevet 3655 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-08-23 09:40:40
Langtidssteg kødet i stedet for. Giv det (efter bruning) 4-5-6 timer, hvor temperaturen ikke er meget over 70 grader. Det gør at kødet holder meget bedre på saften, og der er meget mindre af det kedelige "grå" kød.


elisabeth  -  2009-11-29 20:10:07
alt var perfekt, brugte blot et kødtermometer hvor jeg tog stegen ud efter den havde nået de treds gr.


Per  -  2009-02-17 08:07:35
Ved brug af stegetermometer er temperaturen for meget rødt kød 60°, rosa 62° og svagt rosa til gennemstegt 68°.


laila  -  2007-03-18 13:57:55
Rigtig lækker, tak


Mona Lindstrøm  -  0000-00-00 00:00:00
Super god