Kold kartoffelsalat med ymer

Kold kartoffelsalat med ymer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SalaterRet : Salater - Kartoffelsalat

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kold kartoffelsalat med ymer, billede 4 Kold kartoffelsalat med ymer, billede 1 Kold kartoffelsalat med ymer, billede 2 Kold kartoffelsalat med ymer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kogte kolde kartofler
   
  Dressing:
4 dl. Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 knsp. Peber, hvid
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
40 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
   
Opskrift:
Hak løg og purløg fint.

Rør ymer eller lignende sammen med de øvrige ingredienser.

Skær kartoflerne i skiver, og vend dem i dressingen.

Tips:

Salaten smager bedst, hvis den får lov at trække en time og ikke er for kold ved serveringen. Dijonsennep kan være skarp i smagen, når den bruges som krydring i et magert produkt som ymer eller lignende. Brug evt. sød fransk sennep eller halvt af hver. Smag dig frem til den variation, du bedst kan lide.

Til kartoffelsalat er små og faste kartofler bedst, f.eks. Asparges. Andre kartoffelsorter som f.eks. Sava og Folva er også velegnede. Kartoffelsalat med friske krydderurter kan holde sig nogle dage i køleskab.

Har du lyst til at eksperimentere lidt med smagen, er her nogle forslag:

Fynsk:
Erstat 1 dl ymer eller A38 med 100 gram rygeost 5%.

Dansk med karry:
Tilsæt 2 tsk. karry, og erstat de finthakkede løg med finthakkede rødløg.

Dansk med dild:
Erstat purløg med en masse fintskåret dild - lækkert især til de nye kartofler.

Dansk med ærter:
Erstat sennep, løg og purløg med 1-2 tsk. citronsaft og 250 g ærter - evt. friskbælgede.

Indisk:
Erstat sennep og purløg med 1 spsk. friskhakket korianderblade (eller 1/4 tsk. stødt koriander), 1/2 spsk. hakkede mynteblade (eller 1 tsk. tørret), 1 spsk. finthakket frisk ingefær (eller 1/2 tsk. stødt) og 1 finthakket chili (eller 1/2 tsk. stødt sød chili).

Italiensk:
Erstat sennep og purløg med 1-2 spsk. kapers og 50 g ansjoser skåret i små stykker. Tilsæt evt. også 50 g hakkede oliven.





karakterer:
Opskriften er vist 135368 gange,
og udskrevet 2879 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4909 (1168 kcal)
KJ pr. Pers. 1227 (292 kcal)
Vægt ialt 1489 gram
Vægt pr. Pers. 372 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 329 KJ (78 kcal)
Protein 3.1 gram
Fedt 1.2 gram
Kulhydrat 14.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-06-01 15:03:03
Den er virkelig lækker....

  -   2011-10-06 17:13:09
Ja det røg i afløbet helt igennem uafballanceret opskrift. For meget salt for meget senep. mangler syre fra edike eller citron

  -   2011-01-11 22:07:15
Ymer er lækkert i kartoffelsalat (og meget andet). Fantastisk ingrediens! :)

  -   2010-06-21 15:25:27
Absolut lækker kartoffelsalat, brugte dog dild i stedet for purløg. Sikkert hit heri huset. Og ½ spsk dijonsennep. Ellers kan den godt blive for krads.. Men nam nam, velbekomme sir vi bare! :)

  -   2008-06-21 08:47:25
Børnevenlig opskrift - hvor der måske er lidt for meget dijonsennep ellers god.