Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Nøddepostej I

Nøddepostej I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Nøddepostej I, billede 4 Nøddepostej I, billede 1 Nøddepostej I, billede 2 Nøddepostej I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
200 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
200 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
100 gram Kogte ris 1 dl. kogte ris vejer ca. 65 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Timian, tørret
1 tsk. Rosmarin, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

De hakkede nødder, porrer i tynde skiver og champignon i skiver svitets i olie på en varm pande. Romsmarin, Timian, salt og peber tilsættes efter smag Ingredienserne køler af i en skål.

Når temperaturen er faldet lidt tilsættes under omrøring, æg og fløde. De kogte afkølede ris blandes i. Retten hældes i en ovnfast form, eller i et fad og stilles i 200 grader C. alm. ovn ca. 45 minutter.

Varm som tilbehør til f.eks. kødretter eller med friske grøntsager.

Som juleret med rødkål og brune kartofler. Kold på brød med en smule persille som pynt.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (24 stemmer)

Opskriften er vist 128367 gange,
og udskrevet 3751 gange.


Energi:
KJ total 10449 (2487 kcal)
KJ pr. Pers. 2612 (621 kcal)
Vægt ialt 1038 gram
Vægt pr. Pers. 259 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1006 KJ (239 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 19.0 gram
Kulhydrat 12.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Grete  -  2019-01-03 20:22:00
Fantastiks dejlig smag. Vil også gerne vide, om den er fryseegnet?


Susanne  -  2018-09-25 13:26:04
Vil også gerne vide om den er fryseegnet. Smager iøvrigt godt sammen med en appelsinsalat.


Inger  -  2016-10-27 08:08:13
Virkeligt lækker. Serverede den bl.a. til vegetarerne til min fødselsdag. De andre spiste den også med stor fornøjelse og bad om opskriften.


  -  2013-11-27 04:33:21
Jeg har lavet den til jul de sidste to år vegetarisk alternativ til and og flæskesteg, og den er rigtig god. Og så kan den sagtens stå nogle dage i køleskabet, uden det gør noget :)


Julie  -  2013-03-20 22:10:25
Lyder mega lækker .. Er den fryse egnet?


Louise  -  2006-12-01 22:55:20
Virkelig lækker