Berlinerbrød

Berlinerbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 pakkefrossen butterdej
50 g.gær
2 dl.vand
500 g.hvedemel
85 g.frisk flødeost
2 æg
2 spsk.olie
 
Opskrift:
Lad butterdejen tø op. Rør gæren ud i håndvarmt vand. Lad det stå, til det skummer. Hæld mel og salt op i en skål. Mos flødeosten i en mindre skål og pisk et æg samt olien i. Hæld det over melet sammen med gæren. Ælt dejen til den er blank. Lad den hæve til dobbelt størrelse i en smurt ren skål med smurt husholdningsfolie over i en times tid.

Slå dejen ned og ælt den igennem. Læg butterdejspladerne tæt og pak dem over hvedebrødsdejen. Ælt det grundigt sammen. Rul dejen ud 3-4 gange og pak den sammen. Form et aflangt brød, der lægges på bagepapir og hæver en halv time (dækket med film). Klip dybe indsnit i dejen med en saks og lad brødet hæve endnu 30 minutter. Smør det med pisket æg. Bages i en varm ovn ved 220 grader i 25 minutter. Skru ned til 200 grader og lad brødet bage 25 minutter til. Lad det køle af på bageristen.

Variation:
Rosinbrød bages efter opskriften, men ælt 50 g. rosiner i sammen med butterdejen. Smør brødet med æg efter 25 minutter bagning. Drys med perlemelis og bag 25 minutter til.





karakterer:
Opskriften er vist 12817 gange,
og udskrevet 145 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu