Engelsk stikkelsbærpie

Engelsk stikkelsbærpie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :      Red :
Engelsk stikkelsbærpie, billede 4 Engelsk stikkelsbærpie, billede 1 Engelsk stikkelsbærpie, billede 2 Engelsk stikkelsbærpie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
175 g.smør
50 g.grahamsmel
300 g.hvedemel
2 spsk.sukker
½ dl.cremefraiche
 
 Fyld:
500 g.grønne stikkelsbær
100 g.sukker
1 spsk.kartoffelmel
0.5 tsk.kanel
 
Opskrift:
Smuldr smørret i melet. Tilsæt sukker og creme fraiche og ælt dejen let sammen. Lad den hvile indpakket i køleskabet 1 time eller længere.

Fyld:
Skyl stikkelsbærrene og nip dem. Bland bærrene med sukker, kartoffelmel og kanel.

Rul 2/3 af dejen ud på et melet bord og beklæd en velsmurt tærteform (ca. 24 cm. i diameter) med dejen.

Fordel bærrene i bunden.

Rul resten af dejen ud og læg den over bærrene som låg. Tryk kanten godt til hele vejen rundt. Skær nogle ridser i låget, så dampen kan slippe ud.

Bag pien 35-40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille.

Server pien lun med iskold flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 36002 gange,
og udskrevet 820 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-07-28 15:36:37
Opskriften er egentlig god men bærrene er alt for sure så der skal altså mere sukker til