Appelsinkage med fyld

Appelsinkage med fyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Appelsinkage med fyld, billede 4 Appelsinkage med fyld, billede 1 Appelsinkage med fyld, billede 2 Appelsinkage med fyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 Appelsin, skal og saft heraf 1 appelsin indeholder ca. 1 dl. saft
 
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rør fedtstof og sukker godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Tilsæt reven appelsinskal og appelsinsaft.

Hak chokolade og nøddekerner og bland dem i dejen sammen med mel og bagepulver.

Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ca 50 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.

Lad kagen blive kold.

Rør glasuren af flormelis og appelsinsaft og glaser kagen.





karakterer:
Opskriften er vist 73329 gange,
og udskrevet 2831 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21848 (5201 kcal)
KJ pr. Pers. 2184 (520 kcal)
Vægt ialt 1450 gram
Vægt pr. Pers. 145 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1506 KJ (358 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 18.6 gram
Kulhydrat 44.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-13 22:07:51
Hvordan presser man appelsinsaft? Jeg valgte at presse appelsinerne i stedet for, og den blev rigtig god, ikke sidste gang den er på menuen.

  -   2012-03-10 12:14:19
Min springform var vist ikke stor nok!!! Jeg blended en appelsin i stedet for saften fra 2 appelsiner, som var helt perfekt for kagen :)

  -   2008-03-21 21:40:44
Kagen er rigtig god og " svampet "

  -   2005-01-01 01:01:01
Rør æggeblommer i og pisk hviderne der vendes forsigtigt i

  -   2005-01-01 01:01:01
Kanon go'! :)