Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gærkringle I

Gærkringle I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Bær - Rosiner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Dej:
450 g.hvedemel
50 g.smør
50 g.gær
2 dl.mælk
1 spsk.sukker
0.5 tsk.salt
2 æg
 
 Fyld:
150 g.makroner
125 g.smør
2 spsk.honning
1 æg
0.25 tsk.salt
125 g.rosiner
 
 Pensling:
1 æg
1 spsk.sukker
25 g.mandler
 


Opskrift:

Tag lidt mel fra til udrulning og hak resten sammen med smørret og findel det til en grynet masse. Rør gæren glat med halvdelen af den kolde mælk og kom den i. Tilsæt sukker og salt. Pisk æggene sammen med resten af mælken. Gem lidt til pensling, hæld resten i og rør dejen sammen. Lad den hæve tildækket, men ikke lunt til dobbelt størrelse.

Skær smørret i skiver, læg det mellem to stykker pergamentpapir og rul det ensartet til ca. 20x25 cm. Til fyldet knuses makronerne og røres med blødt smør, honning, æg og salt. Tag dejen ud på melet bord. Rul den dobbelt så stor som smørfladen. Læg smørret på halvdelen. Træk pergamentpapiret af og læg dejen henover. Tryk kanten til og rul dejen i et aflangt flade. Fold den samme i tre lag og rul den ud i et langt stykke, 18 cm bredt, 1 cm tyk og ca. 115 cm langt. Dejen skal være tykkest på midten, som bliver kringlens bund.

Fordel fyldet langs midten af dejen. Drys med rosiner og fold dejsiderne over fyldet. Løft dejen over på en bageplade med bagepapir. Det gøres lettest ved at lægge dejenderne sammen over midten. Form en kringle. Lad den efterhæve, tildækket, men ikke lunt, til dobbelt størrelse.

Pensel med æg, drysses med snittede mandler og sukker. Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 250 grader C. Efter 10 minutter dæmpes varmen til 200 grader og bagningen fortsættes ca. 20 minutter.

Afkøles på plade.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (9 stemmer)

Opskriften er vist 23616 gange,
og udskrevet 645 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Erik  -  2017-04-15 12:01:58
Hvor står smørret som skal skæres i skiver og rulles ud, jeg læser de første 50 gram som skal hakkes i melet og de125 gram blandes til fyld.?


aase  -  2014-02-18 12:52:50
Den er god og nem at lave


Inge-lise Nørgaard  -  2008-04-10 16:43:49
Det er en rigtig god kringle og nemt at arbejde med. Jeg undlader bare makroner for ikke at få den for sød.


ulla  -  2007-11-27 09:58:44
kiny- jeg tror det må være 200g smør til udrulning, kig på Kringle III


kiny  -  0000-00-00 00:00:00
Hvor meget smør er der beregnet til at rulle ind i dejen?