Cremestænger

Cremestænger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

KagerRet : Kager - Gærkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
325 g.hvedemel
175 g.smør
1.25 dl.mælk
25 g.gær
1 æg
1 spsk.sukker
 
 Creme:
1.5 dl.mælk
2 æggeblommer
1 tsk.vanillesukker
4 spsk.sukker
1.5 tsk.maizenamel
4 spsk.hindbærmarmelade
 
Opskrift:
Smørret smuldres i melet, mælken lunes, til det er håndvarmt, og hældes over gæren, rør til gæren er opløst. Kom gær og mælk i melet sammen med æg og sukker, og ælt dejen til den er let og lind. Stil den til hævning på et lunt sted 30 minutter.

Creme:
Bring mælken i kog, rør æggeblommerne med vanillesukker, sukker og maizenamel, og pisk den kogende mælk i, kom crememassen tilbage i gryden og lad det koge igennem nogle min. Køl cremen af.

Dejen slås sammen og deles i to. Lav en pølse af hver og bred den ud. Læg nu en stribe creme på hver stang, herpå sprøjtes en stribe marmelade. Dette gøres bedst ved at lave et kræmmerhus af pergamentpapir. Fold dejen sammen om fyldet fra hver side. Lad stængerne hæve 10 minutter.

Bag dem i ovnen ved 200 grader C i ca. 20 minutter.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Cremestænger

karakterer:
Opskriften er vist 13774 gange,
og udskrevet 255 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu