Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Scones I

Scones I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 8 Stk.
KagerRet : Kager - Scones

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :


Scones I, billede 4 Scones I, billede 1 Scones I, billede 2 Scones I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Ymer naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Bland mel, bagepulver og salt i en stor skål. Findel fedtstoffet i melblandingen enten med fingrene eller med en træslev. Tilsæt ymer og arbejd dejen hurtig sammen.

Del dejen i to dele. Form hver del til en flad bolle, ca 15 cm i diameter.

Læg bollerne på en smurt plade eller på bagepapir. Skær et krydssnit i hver bolle, så de bliver delt i fire stykker.

Bag dem i ovnen i 12-15 min ved 250 grader C. alm. ovn på midterste rille.

Server dem varme.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (53 stemmer)

Opskriften er vist 106832 gange,
og udskrevet 1558 gange.


Energi:
KJ total 6620 (1576 kcal)
KJ pr. Stk. 827 (197 kcal)
Vægt ialt 562 gram
Vægt pr. Stk. 70 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1178 KJ (280 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 9.3 gram
Kulhydrat 42.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kirstine  -  2017-03-25 07:23:36
Nu har jeg ikke afprøvet opskriften, men smør til scones skal ikke smeltes. Det skal nemlig helst være koldt smør. Smuldr smørret i melblandingen til det ligner havregryn og tilsæt så kærnemælk eller hvad man nu bruger i :)


Kent  -  2015-09-20 08:42:51
Ikke dårlig. Mine første scones. Jeg manglede lidt til morgenmad denne søndag, så jeg fandt denne opskrift. Men jeg modificerede den til 3 dl hvedemel, 1 dl grahamsmel og 1 dl rugmel. Lækkert.


Asger  -  2015-03-31 16:18:08
Det er ikke en god idé at smelte smøren, før de putter den i. Brug hellere noget lignende en kartoffel-moser eller fingrende, og ælt den in, til at dejen bliver næsten ligesom store brødkrummer. Dette er den originale måde at scones dejen blev lavet på. Derimod ser der ud til at være meget lidt smør i, i forhold til de andre opskrifter jeg har brugt. Jeg går ud fra dette er pga. brugen a Ymer i dejen.


Edith  -  2015-03-26 17:01:36
Men kan også bruge kærnemælk


  -  2015-03-26 17:00:00
Lækker når de er varm


Liv  -  2014-08-13 12:11:52
Kan man udskifte Ymer med creme fraiche? :)


Mai  -  2013-05-02 18:32:28
Min dej var meget klistret og syntes ikke rigtigt at smøren blev ordentlig fordelt - næste gang vil jeg nok smelte smøren inden jeg putter den i. Når dette så er sagt, smager de vildt godt! Jeg ændrede portions antallet til 20 og puttede 200 gram sukker i og 5 tsk vanilje sukker. Kan stærkt anbefaldes ! jeg lavede mine store - færdig lavet er de på størelse med boller. Jeg fik 19 scones og de var kun til mig og min mor ;) så kunne man også gemme et par stykker til i morgen


  -  2013-03-23 09:53:43
Har boet i uk i mange år, og chokolade høre ikke til scones.


mathilde   -  2012-02-28 18:43:55
gode og nemme, tilsæt evt vanilje sukker eller chokolade stykker, eller helt andet hvad du har lyst til ;)


lise  -  2011-05-20 08:59:25
nemme, mangler lidt sukker 50 gram :-)


Marie-Louise  -  2008-11-25 21:23:37
Der mangler sukker. Brug ca 100 gr