Tunmousse 16

Tunmousse 16, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Tunmousse 16, billede 4 Tunmousse 16, billede 1 Tunmousse 16, billede 2 Tunmousse 16, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 ds. Tun i vand. konserves 150g. 1 dåse tun i vand vejer ca. 150 g. drænet vægt.
1.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
100 gram Stenbiderrogn, rød Stenbiderrogn kaldes også for Dansk kaviar, og sælges tit i glas på 50 og 100 gram.
   
Opskrift:
Tunen moses i en skål. Husblasen lægges i blød i koldt vand i ca. 5 min.

Imens piskes fløden til flødeskum.

Citronen presses, og saften hældes i en gryde, og den opblødte husblas tilsættes, og dette varmes til husblasen er smeltet.

Creme fraichen, flødeskummet, og det revet løg, tilsættes den moste tun. Salt og peber tilsættes, og massen blandes, derefter tilsættes citronsaften. Der kan evt. tilsættes kaviar, men det er efter smag og behag.

En skål smøres med smør, og tunmassen hældes i. Dette stilles i køleskabet i ca. 4 timer. Når den skal serveres, hældes den ud på et fad, og der spises lune flutes, med smør til.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tunmousse

karakterer:
Opskriften er vist 474870 gange,
og udskrevet 17627 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (176 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6791 (1617 kcal)
KJ pr. Pers. 848 (202 kcal)
Vægt ialt 896 gram
Vægt pr. Pers. 112 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 757 KJ (180 kcal)
Protein 11.5 gram
Fedt 13.8 gram
Kulhydrat 3.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-12-12 23:51:38
Pragtfuld og lige delikat hver gang. Jeg bruger tun i olie (hælder olien fra dåsen), men det giver en dejlig rund smag. Har serveret den for gæster mindst 10 gange. Alle er vilde med den - selv børnene.

  -   2016-06-21 14:24:08
Hvor stor er din form i diameter i cm ?

  -   2015-03-30 13:05:05
Jeg har frosset den. Det er der ingen problemer i.

  -   2015-02-16 11:20:15
Fantastisk nem og lækker opskrift, vi elsker den, den smager af mere 😊

  -   2015-02-16 11:20:14
Fantastisk nem og lækker opskrift, vi elsker den, den smager af mere 😊

  -   2012-04-24 13:00:00
hvad menes der med f.eks. 24. husblas? er det 24 blade eller 24 gram. Når man holder musen over antallet fortælles der at hvert blad vejer 1,7 gram og så bliver jeg i tvivl?

  -   2011-11-06 17:15:56
Undlad at putte så meget løg i.. gør i det alligevel og smagen er for skarp kan dette redes med lidt sukker og citron saft ;-) ellers meget lækker!!

  -   2011-02-11 10:01:00
Jeg giver dem ret der giver retten topkarakter! Smager super, selv med sorte stenbidderrogn, men synet er bestemt ikke kønt. Husk - det SKAL være røde rogn. (ikk' Hanne!)

  -   2011-02-08 10:22:54
Super go... selv min datter er vild med den

  -   2010-10-20 22:08:10
Tunen kan fryses ja

  -   2010-10-13 14:00:20
Kan tunm, fryses?.

  -   2010-09-07 16:20:25
Suuper lækker ret, har lavet den op til flere gange nu! Lækker gæstemad!

  -   2010-08-11 13:24:42
den er rigtig lækker, jeg bruger dog 1 ds. tun i olie og 1 ds. tun i vand. OG så smører jeg formen med olien fra tunen.

  -   2010-07-17 15:52:40
Den er rigtig go. Min datter på 7år er helt vild med den, hun har end imellem en lille potion med i skole, sammen med salat og æg.

  -   2010-07-04 17:44:02
Det er en rigtig lækker og nem opskrift og helt klart min favorit, meen den kan virke lidt kvalmende da der er så meget fløde i.

  -   2010-04-02 21:38:38
Spændende opskrift, har lavet den i dag, og skal først skal spises i morgen - spændende :-) God påske til jer allesammen.

  -   2010-01-19 14:25:20
Kom husholdningsfilmen i den form du vil bruge, så ka du undvære smør og du vender den bare lige hurtigt rundt på et fad, hvor du har lagt snittet iceberg på. Nemt...

  -   2010-01-03 17:04:26
den er bare go'! Har lavet den 2 gange nu. Jeg elsker den sprødhed det finthakkede løg giver. Lad det køle i en skål og anret "æg" af moussen. Bare så fint :)

  -   2009-12-18 12:36:08
Lav evt. en lille salat med advokado og rejer til, eller lakseruller, med buko neutral dild purløg

  -   2009-12-10 18:54:18
Syntes der er for meget løg i...

  -   2009-11-24 16:28:07
Dette er godt nok en fed omgang tunmousse. Det er helt unødvendigt at komme creme fraiche 18 % i, piskefløde og smør til at smøre en skål til moussen. Det lyder helt vild. Prøver at lave den, blor uden den fede creme fraiche (9 %), fløde og smør..

  -   2009-10-20 22:07:10
dressingen som betulle har skrevet er god men put en teske kethup og fire dråber engelsk sovs i så bliver den perfekt

  -   2009-09-28 21:58:15
Super lækker tunmousse jeg undlader dog kaviar men ligger masser af friske rejer ved !!! Hjemmebagte flutes så er den lige i øjet

  -   2009-04-12 10:11:53
Den er rigtig god:-) og man kan også tilføje lidt majo.

  -   2009-02-12 20:07:35
Den smagte rigtig godt. Det er rigtig godt at spise rejer til, og man kan bruge thousand island som dressing. Man kan evt. tage og skylde sin skål med varmt vand inden man ligger moussen i så bliver den sundere uden smør, og man kan sagtens få moussen ud når den skal anrettes. Den kan KUN anbefales !!!!

  -   2009-01-30 11:41:21
Opskriften er SUPER nem og moussen rigtig god.. Den får 10 herfra :D

  -   2009-01-25 22:38:07
Skal der være revet selleri? eller sellerisalt? Hvad tænkes der på???

  -   2009-01-06 00:17:12
Opskriften er en super god base, men lidt selleri var helt klart et must for at give den lidt liv. Tak for en god opskrift, og tak til kommentarerne for den ekstra inspiration.

  -   2008-12-06 18:50:24
DET ER EN SUPER LÆKKER OPSKRIFT ;)

  -   2008-03-05 11:39:00
Har en super sauce/dressing til tunmouse :-) 2 ½ dl. Creme fraiche, 1 gl. kaviar, dild, purløg, salt og peber blandes. Smager godt hvis den lige blir rundet af med lidt mayonaice. Lidt dild og purløg i selv moussen er altså oss et hit

  -   2007-11-20 22:43:48
det ser godet ud

  -   2007-03-11 15:58:55
Det er tabuleringen der driller, der skal stå 1½ dl. af både creme fraiche og piskefløde

  -   2007-01-17 16:07:56
Nej retter med husblas kan ikke fryses

  -   2006-12-26 23:27:55
Hvor længe kan det laves i forvejen?? og kan det fryses?

  -   2006-12-22 16:22:40
severe med rød kaviar dressing....rødcaviar, 9% cremefraiche, citron salt og peber

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg blænder tunen, det gør retten lettere. Pynt med caviar og kæmperejer

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvor mange personer er retten beregnet til §?

  -   2005-01-01 01:01:01
der hvor der står 1/2 hvor hører det til henne?

  -   2005-01-01 01:01:01
Super lækker - kræver lidt hurtighed med husblasen

  -   2005-01-01 01:01:01
Den er super lækker - min kæreste bliver altid helt vild, når jeg laver den :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Super lækker opskrift...

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her