Rabarberkompot med vanillecreme

Rabarberkompot med vanillecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Kompot

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rabarberkompot med vanillecreme, billede 4 Rabarberkompot med vanillecreme, billede 1 Rabarberkompot med vanillecreme, billede 2 Rabarberkompot med vanillecreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Rabarber, renset vægt
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Creme
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Rens rabarberne, skær bladene af og skyl dem. Skær dem i 3-4 cm. lange stykker.

Kom rabarber og sukker i en gryde og varm det under låg. Rør i det nogle gange. Lad blandingen småkoge i 6-8 minutter, så rabarberne bliver bløde. Lad dem derefter køle.

Til cremen blandes mælk, æggeblommer, kartoffelmel og sukker i en kasserolle. Lad blandingen blive jævn under omrøring. Hæld cremen op i en skål og lad den blive kold.

Pisk fløden stiv og smag den til med vanillesukker. Bland fløden i cremen.

Fordel vanillecremen i portionsglas og hæld rabarberkompotten rundt om.

Tips:

Har du travlt kan du i stedet servere kompotten med en vanillecreme tilberedt på et færdigt pulver.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarberkompot

karakterer:
Opskriften er vist 71660 gange,
og udskrevet 1683 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4522 (1076 kcal)
KJ pr. Pers. 1130 (269 kcal)
Vægt ialt 697 gram
Vægt pr. Pers. 174 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 648 KJ (154 kcal)
Protein 2.3 gram
Fedt 7.7 gram
Kulhydrat 19.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-05-02 12:59:08
Cremen blev rigelig stiv, 1 tsk. kartoffelmel er nok mere passende.

  -   2007-03-01 17:22:21
Lækker opskrift! Den er rigtig god.