Saltsild 1

Saltsild 1, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
4 kg.Sild
1 kg.Groft salt
50 g.Sukker
1 Brevatamon pulver
 
Opskrift:
Sildene gældes og medfølgende tarm evt. hoved fjernes. Blodsaltes med 50 g. salt pr. kilo sild så blodet trækkes ud (ca. 5-6 timer) derefter stryges de fra hoved mod hale. Sildene lægges lagvis i en passende krukke eller spand med låg med bugen nedad og skiftevis hoved mod hale. Salt, sukker og atamon blandes i en gryde og drysses i efterhånden så det dækker. Der lægges pres over. Har sildene ikke dannet lage efter en uge må der hældes 300 g. saltlage på ekstra. Er klar efter ca. 1 måned.





karakterer:
Opskriften er vist 19156 gange,
og udskrevet 327 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-30 18:12:48
Brun Farin bruger jeg ikke alm sukker, farin giver mere rund smag

  -   2005-01-01 01:01:01
I stedet for sukker, skal det være brun farin

  -   2005-01-01 01:01:01
Fantastisk gode sild. Fanget 5.9. og de sidste spist 15.11.