Kringle med æblefyld

Kringle med æblefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Kringle 1 Kringle
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kringle med æblefyld, billede 4 Kringle med æblefyld, billede 1 Kringle med æblefyld, billede 2 Kringle med æblefyld, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Gær, frisk
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
4 Æbler, syrlige 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
75 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pensling:
Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Mælken lunes, gæren udrøres heri.

Margarinen smuldres i melet. Mælk, salt, sukker og æg tilsættes og dejen æltes sammen. Stilles til hævning et lunt sted ca ¾ time.

Fyld:
Æblerne skrælles og skæres i tynde både. Margarine, sukker og kanel røres sammen.

Dejen udrulles til en plade (ca. 85x25 cm). Fyldet smøres på, og æbleskiverne fordeles over fyldet. Dejen rulles sammen på den lange led og formes til en krans på pladen. Efterhæver ca. 15 minutter.

Bagetid 25-30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn på nederste ribbe i ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 98064 gange,
og udskrevet 3232 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15596 (3713 kcal)
KJ pr. Kringle 15596 (3713 kcal)
Vægt ialt 1442 gram
Vægt pr. Kringle 1442 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1081 KJ (257 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 11.9 gram
Kulhydrat 33.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-11 17:55:45
Dejlig og nem opskrift - jeg bruger æblemos og laver kun den halve opskrift.

  -   2020-11-29 18:26:31
Dejgen: Jeg brugte 1 dk solsikkeolie i dejgen istedet for smør, og 3 æg istedet for 2 og tilføjede 1 tskf kardemomme. Jeg tilføjede 1 stor moset banan ovenpå remoncen og brugte 6 syrlige belleboskop æbler skåret i skiver, foldede dejgen i 2 stænger lukket omhyggeligt i enderne så fyldet ikke løber ud. Dryssede ganske tyndt m alm. sukker ovenpå og mange halve mandler. De blev meget sprøde og de bedste Æblestænger jeg har lavet. Prøv selv.

  -   2018-01-21 16:13:14
Tør og kedelig selvom jeg kom mindre mel end ifgl. Opskriften

  -   2015-11-14 17:18:03
Mælk skiftet ud med vand, smør med margarine, ingen salt og kun 25 g. gær. 1/5 af melet med grahamsmel. Desuden tilføjes 100 g. marcipan, pisket med blødt smør, og så er det en vidunderlig god kringle med lidt bid :-P

  -   2011-07-29 08:31:51
smagte dejlig men lidt mere fyld (æbler )

  -   2011-07-17 07:23:05
Smagte godt. Tilføjede tranebær og mandler i fyldet. Smurte æg og dryssede mandelstykker henover det gav lidt mere synes jeg. I love it...

  -   2010-05-07 12:36:58
Lavede den med halv dej portion og den blev bare god. Min datter ville have hvid glasur på, og det fik hun. Er også god med lidt rosiner i dejen.

  -   2009-06-05 23:57:24
Fantastisk opskrift, men men men der er temmelig meget af den! En portion kunne ikke være på min plade. Har aldrig set så stor en kringle!!!!!!!men dden smager godt!

  -   2008-10-12 15:15:41
Hvis man vil have æblerne helt møre, bør man dampe æblebådene først.