Choux au craquelin

Choux au craquelin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager - Vandbakkelser Wales

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Choux au craquelin, billede 4 Choux au craquelin, billede 1 Choux au craquelin, billede 2 Choux au craquelin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Vandbakkelsesdej:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Top:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Vandbakkelsesdej:
Bring fedtstof og vand i kog. Tilsæt melet og rør med grydeske 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og rør til dejen slipper ske og gryde. Lad dejen afkøle lidt så den ikke er brændende varm.
Tilsæt æg lidt efter lidt. Rør med elpisker hver gang. Dejen kan evt. sættes på køl inden den sprøjtes ud.

Mens Vandbakkelsesdejen køler af laves dejen til toppen.
Pisk smør og blødt smør godt sammen, tilsæt melet og rør til en dej.
Dejen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 3 mm. tykkelse og stilles i køleskabet i ca. 15 minutter til dejen er kold og stiv.

Vandbakkelsesdejen kommes i sprøjtepose og sprøjtes ud på en bageplade med bagepapir med god afstand, på billedet har vi sat dem for tæt.

Tag nu dejpladen frem og stik cirkler på ca. 6 cm. i diameter ud, og sæt disse på toppen af vandbakkelserne.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn 25-30 minutter på midterste rille. Se ikke til kagerne de første 15 minutter. Tag en vandbakkelse ud og se om den falder sammen. Gør den det, forlænges bagetiden.

Dine Choux au craquelin kan fyldes med kagecreme, eller flødeskum, evt. med smag. Enten ved at skære dem over, eller ved at lave et lille hul i bunden og sprøjt fyldet ind den vej.

Tips:

Der kan evt. kommes farve i dejen til toppen.





karakterer:
Opskriften er vist 1969 gange,
og udskrevet 45 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16607 (3954 kcal)
KJ pr. stk. 922 (219 kcal)
Vægt ialt 1230 gram
Vægt pr. stk. 68 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1350 KJ (321 kcal)
Protein 5.1 gram
Fedt 20.8 gram
Kulhydrat 29.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu