Tunmousse 15

Tunmousse 15, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Mousse

Hovedingrediens : MakrelFisk - Tun på dåse

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Tunmousse 15, billede 4 Tunmousse 15, billede 1 Tunmousse 15, billede 2 Tunmousse 15, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 ds.tun i vand
2 kogte æg
2 spsk.finthakket løg
1.5 dl.cremefraiche 9%
 salt
 peber
1 knsp.sennep
1 tsk.citronsaft
3 Husblas, blade
 
 Pynt:
 rejer
 dild
 citron
 
Opskrift:
Husblasen skilles og sættes i blød i koldt vand.

Æggene koges i ca. 9 minutter til de er hårdkogte. Nedkøles, pilles og deles begge veje i en æggedeler, så ægget skæres i fine tern.

Tunen drænes for vand.


Tun, cremefraiche, løg og æggene røres godt sammen. Salt, peber, sennep og citronsaft tilsættes.

Husblasen tages op fra vandet og knuges fri for vand. Smeltes over vandbad eller i mikroovn i ca. 15 sekunder på fuld effekt. (Varierer fra ovn til ovn, så prøv dig frem)

Husblasen afkøles let, til den er håndvarm og røres i tunmassen. Tunmoussen kommes i en springform eller egnet serveringsfad, og stilles i køleskab til den er stivnet, ca. 2 timer.

Før servering pyntes tunmoussen med rejer og dild.

Hvis du anretter tunmoussen på tallerken, kan den serveres med fintsnittet iceberg i bunden af tallerkenen, og to skiver tunmousse ovenpå. Pyntet med tomatbåde rundt omkring og rejer og dild ovenpå moussen. Et godt brød eller flute serveres hertil.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Tunmousse

karakterer:
Opskriften er vist 79048 gange,
og udskrevet 2240 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-22 10:07:33
skal til og lave den til min mor i føldsdags gave

  -   2005-01-01 01:01:01
vi mangler at have den i køleskabet men indtil videre er den super (bruger peberfrugter og tomater til pynt)

  -   2005-01-01 01:01:01
er i fuld gang håber det bliver godt! MUMS

  -   2005-01-01 01:01:01
virkelig lækker tunmousse, som jeg rullede ind i skiver af røget laks