Asparges med bacon og parmesandressing

Asparges med bacon og parmesandressing, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Grønne asparges

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Asparges med bacon og parmesandressing, billede 4 Asparges med bacon og parmesandressing, billede 1 Asparges med bacon og parmesandressing, billede 2 Asparges med bacon og parmesandressing, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Kalkunbacon i skiver
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
500 gram Grønne asparges 1 bdt. grønne asparges vejer gerne 250 gram og indeholder 12 stk. asparges. Der skæres ca. 1/3 af.
   
  Dressing:
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
3 spsk. Hvidvinseddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
   
60 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
  Pynt:
  Citronskiver
Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Klip baconskiverne i mindre stykker og steg dem på panden. Kog aspargesene ca. 5 minutter under låg. Anret bacon og asparges på et fad.

Bland dressingen af citronsaft, eddike, æggeblomme, dild og finthakket chalotteløg. Hæld den over og drys med parmesanost.

Pynt med tynde skiver af citron og dildkviste.





karakterer:
Opskriften er vist 157743 gange,
og udskrevet 5135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (54 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3274 (779 kcal)
KJ pr. Pers. 545 (129 kcal)
Vægt ialt 889 gram
Vægt pr. Pers. 148 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 368 KJ (87 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 5.0 gram
Kulhydrat 4.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-30 22:36:08
Retten bliver endnu bedre når aspargesen max. koges 3. min. Til dressingen har jeg tilført 1 tsk. honning, hvilket runder den perfekt

  -   2010-08-19 10:45:34
Grønne asparges bør ikke koges meget mere end ca 30 sekunder (det er dog en smagssag). Så bevare de sprødheden (bl a). Det er en god ide at have rigeligt med olie i kogevandet, da asparges så bliver flot blanke og meget grønne (uden olie bliver de nærmest "army-grønne").

  -   2009-11-21 10:34:37
Fantastisk velsmagende og retten ser godt ud ved servering. Nem at lave.

  -   2008-03-17 20:49:41
Aspargsene på billedet er asparges fra glas da jeg ikke kunne skaffe friske asparges.

  -   2007-05-06 18:24:22
den kan dog laves rigtigt denne ret .... kog asparges MAX 3 MIN! de er jo sønderkogt her på billedet ! blasfemi mod asparges ! og så sørg for at baconen er sprødstegt og dryppet ordentligt af 1

  -   2007-04-23 08:58:41
utrolig lækker og flot, jeg lavede portionsanretninger. Det så rigtig godt ud

  -   2007-03-24 16:20:09
Uden for sæson kan grønne asparges på glas bruges, disse skal ikke koges men blot dryppe af.

  -   2005-01-01 01:01:01
Uhm..en lækker forret eller frokostret om sommeren..mums