Tungepølser

Tungepølser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

PålægRet : Pålæg - Hjemmelavet diverse pølser

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 kg.kogte svære, ikke for meget kogte, anvendes varme
 
5 kg.skoldede spækterninger
 
 l.blod, ansaltet
 
30 svinetunger, saltede, kogte, beviklede med spæk
 
238 g.salt 25 g. pr. kg af svær, spæk og blod
 
143 g.sukker, 15 g pr. kg af svær, spæk og blod
 
28 g.salpeter, 2 g. pr. kg af svær, spæk og blod
 
57 g.krydderiblanding, 6 g. pr. kg af svær, spæk og blod
 
 
 Krydderiblanding
 
36 g.stødt peber
12 g.allehånde
9 g.timian
6 g.ingefær
 
Opskrift:
Sværene koges langsomt og ikke for meget, derefter hakkes disse gennem 2 mm. skiven på kødhakkeren og kommes medens de endnu er varme i æltetruget. Det ansaltede blod røres nu godt sammen med sværene, samtidig med at salt, salpeter, sukker og krydderier tilsættes. Når det hele er godt sammenæltet, kommes de skårne, skoldede endnu varme spækterninger op i massen og det hele røres grundigt sammen

Massen fyldes nu med hænderne i godt udblødte oksebundender på en måde, at man først tager lidt masse og fylder i termen, dernæst tager men 2 eller 3 beviklede tunger og stikker ned i massen skiftevis med tingeroden op- eller nedefter, så igen lidt masse og dernæst 2-3 tunger. Pølserne må dog ikke være for stramme, når de afbindes.

Dernæst koges pølserne 3-4 timer på 84-90 grader, og når dette er sket, presse pølserne let flade på et køligt sted.

Når pølserne er godt gennemkolde, aftørres de og røges med kold røg, 1-2 fyr.





karakterer:
Opskriften er vist 12357 gange,
og udskrevet 144 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu