Magre hamburgerpølser

Magre hamburgerpølser, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

PålægRet : Pålæg - Hjemmelavet diverse pølser

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kalvepillekød, ansaltet
300 g.magert flæskepillekød, ansaltet
200 g.fedtafpuds
 
125 g.mel- 2/3 kartoffelmel 1/3 hvedemel, pr. kg. af alt
5 g.sukker, pr. kg. af alt
6 g.krydderiblanding, pr. kg. af alt
20 g.løg, pr. kg. af alt
1 g.farve, pr. kg. af alt
 skinkelage
 
 krydderiblanding til magre hamburherpølser
15 g.peber
10 g.Muskatnød, friskrevet
5 g.pimpinellerod eller ingefær
 
Opskrift:
Kalvekødet hakkes gennem 3 mm. skiven på kødhakkeren sammen med løgene, ligeså med flæskepillekød og fedtafpuds, dog hver for sig. Kalvekødet udrøres derefter i hurtighakkeren med lidt skinkelage, vand, mel, krydderier og farve, til det har en passende konsistens. Derefter tilsættes det magre flæskekød, og det hele udrøres yderligere med vand, dog må det ikke blive for lindt. Nu tilsættes fedtafpudswet, og dette hakkes godt ud i den øvrige fars uden tilsætning af vand.

Farsen stoppes i brede krogtarme eller svinetarme og afbindes i ringe i passende størrelse, ca 550 g. Derefter røges pølserne i 3-4 timer i halvvarm røg og koges 30-35 minutter på 81-84 grader. Man kan evt. komme lidt tarmfarve i vandet for at opnå en lidt bedre kulør udvendig på pølserne.

Pølserne afsvales så i kuldslået vand og røges derefter i kold røg 1-2 døgn. Hvis man pakker disse pølser enkeltvis i poser af danofanpapir, vil de kunne holde si særlig længe.





karakterer:
Opskriften er vist 12940 gange,
og udskrevet 218 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-10-22 15:40:24
Hej hvad er danofanpapir og krogtarme. Hvor køber man tarmfarve?

  -   2009-10-20 10:44:19
Gode nok men lidt for svært til en klIMA VENLIG hOT-DOG :D