Stegte kyllingelår med pasta og pesto (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.kyllingeoverlår
1 citron, saften heraf
2 tsk.stærk paprika
 olivenolie til stegning
 salt
 peber
 
400 g.pastaskruer
1 bdt.forårsløg
2 fintsnittet gul eller orange peberfrugt
 oliven efter ønske
6 spsk.god pesto
 salt
 peber
 
Varm lidt olie på en pande og steg kyllingelårene gyldne på alle sider. Pres citron henover og drys med paprika, salt og peber.

Steg kyllingelårene færdige i en varm ovn, 200 grader C. alm. ovn i 40 minutter.

Kog pastaen efter anvisning i en rummelig gryde med kogende let saltet vand. Når pastaen er al dente, hældes vandet fra.

Mens pastaen er lun vendes den med forårsløg, peberfrugt, oliven, pesto, salt og peber.

Server pastaen lun eller kold til de sprøde kyllingelår.

Svensk pølseret (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kogte kartofler
500 g.pølser
150 g.løg
10 g.smør
3 tsk.paprika edelsuss
70 g.Tomatpure, koncentreret
2 dl.mælk
0.5 dl.piskefløde
0.5 tsk.groft salt
 lidtfriskkværnet peber
 
Skær pølser og de kogte kartofler i mindre stykker. Pil og hak løget.

Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i et par minutter. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpure og de øvrige ingredienser.

Lad retten koge i ca. 10 min og smag til med salt og peber, så er den klar til at blive serveret.

Pynt gerne med frisk klippet purløg.

Pandekager med fyld (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Madpandekager: 
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
5 dl.mælk
4 æg
3 spsk.olie
 
Fyld: 
500 g.oksekød hakket
400 g.løg
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
1 ds.tomater
70 g.tomatpure koncentreret
3 fedhvidløg
1 tsk.oregano
1 tsk.basilikum
 
Toppings: 
125 g.Cheddarost
 
Madpandekager:
Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min.

Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter).

Fyld:
Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til.

Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost.

Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min.

De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Kalkun i wok med blandede grøntsager (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunkød i strimler
1 spsk.olie
1 fedfinthakket hvidløg
 
750 gkinesisk wokblanding
1 spsk.soyauce
2 spsk.sød chilisauce
 
Tilbehør:  
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Varm olien i wok eller stor pande og rist finthakket hvidløg heri. Tilsæt kødet, rist det i et par minutter under omrøring og tag det op.

Hæld grøntsagerne i panden, rist i 5 minutter.

Bland kødet ved og rist yderligere et par minutter, før retten smages til med soyo- og chilisauce.

Kan serveres med ris og godt brød.

Ostegratineret spidskål med citron og svinekotelet (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Kål: 
500 g.spidskål
200 g.feta
1 spsk.olivenolie
 lidtcitronsaft
0.25 bdt.kørvel
0.25 bdt.estragon
 salt
 peber
 
Kød: 
600 g.svinekoteletter
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
Pynt: 
100 g.rødløg
2 spsk.­yoghurt naturel
0.5 spsk.olivenolie
1 citron skal heraf
 salt
 peber
 
1000 g.nye kartofler
 
Kål:
pluk de yderste blade fra kålen og kassér disse. Del spidskålen i kvarte.

Kog nu kålen i masser af letsaltet vand cirka 3-4 minutter. Tag derefter kålen op og køl den hurtigt ned i is­koldt vand. Dryp kålen af og placer styk­kerne på et spækbræt. Skær det meste af stokken af og del hver kvarte spidskål i 2.

Rul nu kålstykkerne sammen og kom dem i smørsmurte kokotter eller runde folieforme. Du kan også bare lave en stor kål-oste-form.

Krydr hvert stykke med salt, peber og dryp olie og citronsaft ud over. Drys derpå med revne feta og krydderurter.

Stil kålformene i en forvarmet ovn på 180 grader C. alm. ovn i cirka 12 minutter, så de bliver gratineret.

Kød:
skær et par steder i fedtet på hver kotelet og tryk dem let flade. Krydr nu kødet med salt og peber.

Placer koteletterne på en varm pande og steg dem i halvt olie, halvt smør. Steg hver kotelet 3-4 minutter på hver side, så de bliver gyldne og sprøde.

Pynt:
pil og vask rødløget. Snit det herefter i helt tynde løgringe. Dette gøres bedst på et mandolinjern. Kom ringene i en skål og tilsæt yoghurt, olie og citronsaft. Krydr med salt og peber og rør sammen.

Server nu kålen på en tallerken og læg koteletten ved siden af med løg på toppen.

Oksemørbrad bøffer med parmaskinke og spinatcreme (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 bøffer af oksemørbrad
4 skiverlufttørret Principe del Friuli skinke
 smør til stegning
 salt
 peber
 
Spinatcreme: 
2 dl.kalvebouillon
1 bk.baby spinat
50 g.smør
1 knsp.sambal oelek
 salt
 peber
 
1 bdt.grønne asparges
1 bdt.hvide asparges
 
Grill skinken i ovnen til den er sprød.

Brun bøfferne hurtigt på begge sider. Steg dem færdige i smør ved middel varme 3-5 minutter på hver side afhængig af tykkelse. Krydr med salt og peber.

Bring kalvebouillon i kog, tilsæt spinat og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, når spinaten er faldet sammen, og blend den med smør til en grøn cremet sauce. Smag til med sambal oelek, salt og peber.

Varm evt. forsigtigt saucen op igen, den må ikke koge og den skifter kulør, hvis den holdes varm i længere tid.

Skræl de hvide asparges. Skær den nederste træagtige del af aspargesene væk. Skær aspargesene i lidt mindre stykker. Damp de hvide asparges ca. 5 minutter og de grønne 2-3 minutter.

Anret bøfferne på varme taller-kener med en skive sprød lufttørret skinke på toppen.
Kom asparges og spinatcreme ved og server små nye kartofler til.

Lys stroganoff med rabarberstykker (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.nye kartofler
 
600 g.rabarber
1 dl.vand
100 g.sukker
 
600 g.oksemørbrad
1 rød peberfrugt
400 g.løg
2.5 dl.piskefløde
 salt
 peber
2 spsk.olie
 
Kartofler koges.

Rabarber i mindre stykker koges letmøre i sukkerlage (vand og sukker).

Kødet skæres i tynde strimler som steges af ved hård varme og krydres. Tages af panden og holdes lun.

Herefter steges strimlet løg og peberfrugt.

Der hældes fløde på. Kog ind til passende konsistens og smag til med salt og peber. Til slut kommes kødet tilbage, det skal kun lige varme kort inden det serveres

Server kødet sammen med de kogte kartofler og de letmøre rabarberstykker.