Auberginer med okseruller (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Dressing 
3 dl.tykmælk
0.5 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
 
Okseruller 
600 g.oksekød hakket
0.5 tsk.groft salt
3 spsk.skalotteløg
1 fedhvidløg
3 spsk.persille
100 g.revet parmesanost
 friskkværnet peber
1 æg
1.5 dl.sødmælk
3 spsk.rasp
 
Auberginer 
2 auberginer
1.5 tsk.groft salt
50 g.smør
100 g.skalotteløg
2 fedhvidløg
5 tomater
1 spsk.merian frisk
1 tsk.groft salt
0.5 dl.vand
2 spsk.citronsaft friskpresset
0.5 tsk.sukker
 
Stegning: 
25 g.smør
 
Dressing:
Rør tykmælken med salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Smag til.

Okseruller:
Rør kødet med salt. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, friskhakket persille, ost, peber og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør rasp i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1/2 time.

Auberginer:
Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Drys de hvide sider med salt og lad dem trække i ca. 1/2 time. Skyl auberginerne og tør dem godt.

Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits auberginerne på de hvide sider og tag dem op. Tilsæt resten af smørret og svits skalotteløg i tynde både, hvidløg i tynde skiver og tomater i tynde både, ca. 1 min. Tilsæt friskhakket merian og salt. Smag til.

Hæld tomatblandingen i en skål. Hæld vand, citronsaft og sukker i panden. Læg auberginerne heri med de hvide sider opad. Fordel tomatblandingen på auberginerne. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Okseruller fortsat:
Form farsen - med våde hænder - til 16 små ruller (ca. 2 1/2 x 8 cm). Lad smørret gyldne i en pande. Steg okserullerne ved svag varme i ca. 3 min. på 3 sider (i alt ca. 9 min.).

Panerede koteletter (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinekoteletter
 hvedemel
1 æg
1.5 dl.rasp
 Salt
 Peber
 
50 g.smør
 
Bank koteletterne let med hånden.

Vend først koteletterne hvedemel så i det sammenpiskede æg. Derefter i rasp blandet med salt og peber.

Steg koteletterne ved svag varme 4-5 minutter på hver side.

Serveres med kartofler, krydret blomkål og brunet smør.

Kylling med tomat og grønt (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kyllingefilet
1 spsk.olie
 
150 g.squash
150 g.grøn peberfrugt
50 g.løg
2 fedhvidløg
 
2 ds.hakkede tomater
 salt
 peber
2 tsk.paprika edelsuss
1 knsp.chili, stærk
 
4 spsk.creme fraiche 38%
 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Skær kyllingefilet, squash og peberfrugt i strimler. Hak løg og hvidløg fint.

Varm olien op i en gryde og brun kylligekødet heri.

Tilsæt løg, hvidløg, squash og peberfrugt og svits det hele godt.

Tilsæt hakkede tomater og krydderier lad det småkoge i ca. 10 minutter.

Rør creme fraiche i og server.

Hakket oksekød med kartoffellåg (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kartofler
500 g.hakket oksekød
1 spsk.olie
1 tsk.tørret timian
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1 ds.hakkede flåede tomater
3 dl.creme fraiche 9%
150 g.revet cheddaost
 salt
 peber
 
 
Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld kartoflerne i en sigte til afdrypning.

Brun derefter det hakkede kød i fedtstof til det smuldre og skifter farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det småstege 5-6 min. og hæld blandingen i et smurt ovnfad, ikke for dybt.

Vend forsigtigt kartoflerne med creme fraichen og fordel dem oven på kødblandingen. Drys med revet ost.

Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Krydrede karbonader (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Fars: 
600 g.svinekød hakket
4 spsk.havregryn
2 æg
0.5 dl.skummetmælk
1 tsk.salt
1 tsk.peber
1 tsk.herbes de provence
 
125 g.bacon i skiver
8 skiveost
2 tomater
 
Sauce: 
3 dl.fløde 13%
4 spsk.soya sauce
1.5 dl.tomatketchup
1.5 dl.skummetmælk
 
Pynt: 
 persille
 kørvel
 
Alle ingredienserne blandes og røres godt Farsen formes til bøffer, bacon vikles om bæfferne der lægges i et ovnfast fad Bages i forvarmet ovn i 20 min ved 200 grader C. alm. ovn.

Sauce:
Alle ingredienserne til saucen røres sammen i en gryde og koges op, smag evt. til med lidt salt, men pas på for sojaen er ret salt.

Tomatskive og ost lægges på bøfferne, saucen hældes ved Retten steger videre i 10 minutter.

Pynt med friskhakket persille eller kørvel, eller en blanding af disse.

Server med Broccolisalat og ristede kartofler.

Kylling med rygeost og dampede grønsager (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 storkylling eller bornholmerhane
100 g.rygeost
1 bdt.persille
1 bdt.purløg
1 tsk.salt
0.75 tsk.peber
 evt.hvidløg
 
Dampede grønsager: 
400 g.nye gulerødder
300 g.forårsløg
500 g.grønne asparges
1000 g.spidskål
25 g.smør
1 tsk.salt
1 spsk.frisk estragon
 
1000 g.nye kartofler
 
Gnid kyllingen indvendigt med salt.

Bland rygeosten med hakket persille, fintsnittet purløg, salt og peber. Løsn forsigtigt skindet fra brystet ved at føre en finger forsigtigt rundt mellem skind og kød, dette gøres fra halsen og indefter. Fyld rygeostblandingen i en sprøjtepose og sprøjt blandingen ind mellem skind og kød, tryk forsigtigt blandingen rundt i et jævnt lag.

Fyld persillestilke og indmad ind i kyllingen og læg den i et ovnfast fad med brystet opad.

Steg kyllingen 1 time ved 200 grader C i almindelig ovn, eller 170 grader C i varmluftsovn.

Dampede grønsager:
Skær gulerødderne i lange skrå stykker. Forårsløg og asparges skæres i ca. 5 cm stykker på skrå. Spidskålen skæres i kvarte.

Læg gulerødderne i en sauterpande eller en stor gryde. Fordel smør over og drys med estragon og 1 tsk. salt. Hæld 1 dl. vand ved og læg tætssluttende lå på. Sæt panden over stærk varme i 3 minutter.

Tilsæt løg, asparges og spidskål og damp yderligere 5 minutter. Pas på at ikke al væde damper af, da tilsættes ekstra væde.

Serveres med nye kartofler.

Tips:

Brug allerhelst en stor kylling på 1600 gram eller mere

Cowboytoast, hjemmelavet (søndag)

Antal personer: 12

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter


Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.hakket oksekød
1.5 æggehvide past.
2 spsk.Rasp
1 spsk.Worchestersauce
2 tsk.Løgpulver
1 tsk.Tabasco
 Salt
 Peber
 
Løg: 
2 løg
1 spsk.Sukker
0.5 dl.vand
 salt
 
24 skiverclubsandwich
 burgerdressing
 
Bøffer:
Farsen røres godt sej (meget længere end til alm. Fars). Farsen formes til tynde firkantede bøffer på størrelse med brødet. Bøfferne steges i olie på pande, et par minutter på hver side.


Løg:
Løgene hakkes og ristes på en pande i olie med et drys sukker til løgene er klare. Tilsæt vand, når vandet er dampet væk er løgene færdige, smag til med salt.


På en skive toastbrød lægges en skefuld løg, og en bøf lægges på. På en anden skive toastbrød smøres burgerdressing, og brødet lægges på bøffen med dressingen nedad.

Toasten kan nu gemmes på køl, pakkes ind og fryses, eller smides direkte i toasteren.