Kylling og forårsløg i wok (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kyllingefilet
 
Marinade: 
2 fedhvidløg
1 rød chilipeber
1 dl.Sojasauce
2 cm.ingefær
2 spsk.Limesaft
 
2 bdt.forårsløg
1 spsk.olivenolie
1.25 dl.hønsebouillon
 
Pynt: 
 Frisk koriander
 
Tilbehør: 
400 g.risnudler
 
Marinade:
Hak hvidløg, chili og ingefær fint, og bland det med de øvrige ingredienser til marinaden. Skær kyllingekødet i tynde strimler og hæld marinaden over kødet. Lad kødet trække, mens du renser forårsløgene og snitter den i 3 cm. Lange stykker på skrå.

Svits kødet af 2 gange i olie (gem marinaden) til det er næsten gennemstegt. Hold kødet varmt.

Svits forårsløg 1 minut (til de begynder at falde lidt sammen). Tilsæt kyllingestrimler og bouillon, og smag til med marinaden fra kyllingestrimlerne.

Server med nudler eller basmatris.

Krebinetter med stuvet spinat (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Krebinetter: 
600 g.flæskefars
1 æg
 rasp
 salt
 peber
25 g.smør
 
Stuvet spinat: 
1000 g.spinat nippet for stilke
30 g.smør
 salt
 peber
1 dl.piskefløde
 
1000 g.kartofler
 
Krebinetter:
Farsen formes til krebinetter som vendes først i æg og dernæst i rasp. Krydres med salt og peber.

Steges i smør eller margarine 7-8 minutter på hver side, til kødsaften der kommer ud er klar.

Stuvet spinat:
Damp spinaten med det vand, der hænger ved. Tag den op, knug den fri for vand.

Hak spinaten groft med en kniv.

Smelt smør i en gryde. Tilsæt spinat, krydderier og fløde. Kog spinaten ved svag varme uden låg i 5-6 minutter.

Pandekager med fyld (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Madpandekager: 
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
5 dl.mælk
4 æg
3 spsk.olie
 
Fyld: 
500 g.oksekød hakket
400 g.løg
0.5 dl.olivenolie
 salt
 peber
1 ds.tomater
70 g.tomatpure koncentreret
3 fedhvidløg
1 tsk.oregano
1 tsk.basilikum
 
Toppings: 
125 g.Cheddarost
 
Madpandekager:
Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min.

Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter).

Fyld:
Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til.

Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost.

Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min.

De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter.

Kalkunschnitzel med citronsauce (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunschnitzler
 salt
 peber
 
Stegning: 
25 g.smør
 
Sauce:  
3 æggeblommer
1 citron saften heraf
2 tsk.maizena majsstivelse
3 dl.hønsebouillon
 salt
 hvid peber
 
Salat: 
4 tomater
1 løg
 
Tilbehør: 
1000 g.kartofler
 
Citronsaucen:
Pisk æggeblommer, citronsaft og maizena sammen. Tilsæt den varme bouillon under piskning. Varm saucen langsomt op under svag varme og stadig piskning. Den må ikke koge, så skiller den. Smag til med salt og peber. Hold saucen varm for meget svag varme og under hyppig omrøring eller over vandbad, mens kødet tilberedes.

Krydr kalkunschnitzlerne med salt og peber. Varm smørret på en pande og steg schnitzlerne gyldne heri, 3-5 minutter på hver side. Læg de stegte schnitzler på et varmt fad og byd citronsaucen til.

Server med kogte kartofler og tomatsalat.

Koteletter i fad (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinekoteletter
2-3 tsk.paprika, edelsuss
200 g.bacontern
250 g.champignon
150 g.løg
2 fedhvidløg
200 g.cocktailpølser
1 ds.hakkede tomater
2.5 dl.piskefløde
 Salt
 peber
 
Stegning: 
1 spsk.olie
 
 
Krydr koteletterne med salt, peber og paprika og brun dem hurtigt begge sider på en pande i olien.

Brun efterfølgende baconternene på panden.
Rens champignonerne og skær dem i tykke skiver og steg dem på panden i 2-3 minutter sammen med hakket løg og hvidløg.

Læg koteletterne i et smurt ovnfast fad og kom bacon, champignon, løg og cocktailpølserne hen over.

Kog panden af med tomat og fløde og hæld det over kødet.

Sæt fadet i ovnen ved 200 grader alm. ovn i ca. 20 minutter og server med ris.

Kartoffel- auberginegratin (lørdag)

Antal personer: 5

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.bagekartofler
500 g.løg
2 fedhvidløg
2 spsk.oregano frisk
1 dl.olie
 salt
 peber
 
600 g.aubergine
100 g.fetaost
1 dl.olie
 salt
 peber
 
Græske frikadeller: 
1000 g.hakket oksekød
200 g.fetaost
1 æg
2 fedhvidløg
1 bdt.persille frisk
2 spsk.Oregano frisk
2 tsk.salt
0.5 tsk.peber
0.5 citron skal heraf
 
Kartoflerne skæres i tynde skiver (1 mm) Løgene hakkes fint. Kartofler, løg, presset hvidløg og finthakket oregano vendes i en skål med olie, salt og peber. Lægges i et smurt ildfast fad som sættes i ovnen 45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.

Auberginer skæres i skiver ca. 1 mm. Vendes med olie og smuldret feta, lægges over kartoflerne, Fadet sættes i ovnen yderligere 45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.


Frikadeller:
Hvidløget presses og krydderurterne hakkes fint, citronskallen rives fint. Farsen æltes godt sammen og hviler en ½ time.

Farsen formes til små frikadeller som sættes på pande i olivenolie. Steges ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side.


Servering:
Server gratinen med græske frikadeller tatiki og evt. lidt olie fra frikadellerne. Drys med friskhakket oregano

Pitabrød med græske frikadeller (søndag)

Antal personer: 1

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 pitabrød
 tzatziki
2 græske frikdeller
 blandet salat
2 soltørrede tomater
6 sort oliven
1 spsk.bredbladet persille
 
Lun og åbn pitaerne fyld alle ingredienserne i og top med tzatzikien og lidt bredbladet persille

Tips:

Er tænkt som andendagsret til Kartoffel- auberginegratin med græske frikadeller, Se opskriften her