Karens squashgryde (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.løg
40 g.margarine
400 g.oksekød hakket
1 grøn peberfrugt
250 g.champignon renset vægt
500 g.squash
 
1 ds.hakkede tomater
1 tsk.salt
 peber
1 tsk.basilikum
1 tsk.oregano
100 g.revet ost
 
Løgene hakkes, peberfrugt og squash skæres i tern og champignon skæres i skiver.

Svits de hakkede løg i margarine. Brun kødet heri. Lad først grøn peber svitse med, så champignon og til sidst squash. Tilsæt resten på nær ost. Og lad det simre 20 minutter.

Drys med ost fem minutter før servering.

Server med ris, kartofler eller brød til.

Farsret med blomkål (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.svinekød hakket
4 spsk.hvedemel
1 æg
200 g.løg
2 dl.mælk
 salt
 peber
 
700 g.blomkål
 
125 g.bacon i skiver
 
Rør farsen af hakket svinekød, mel, æg, revet løg, mælk satl og peber.

Del blomkål i buketter og kog dem 10 min. Hæld dem til afdrypning.

Vend fars og blomkål forsigtigt sammen og læg blandingen i et smurt ildfast fad, glat farsen og dæk med bacon.

Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn.

Serveres med groft brød.

Tips:

Der kan tilsættes 2 tsk. karry og 1 – 2 spsk. soja til farsen

Kyllingekrebinetter med squashflan (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hakket kyllingekød
100 g.revet mozzarella
2 fedpresset hvidløg
1.5 tsk.oregano
1.5 tsk.timian
1 tsk.salt
 peber
 
 hvedemel
 
Squashflan: 
750 g.squash
300 g.løg
2 fedhvidløg
1 spsk.olivenolie
2 spsk.persille frisk
2 spsk.basilikum frisk
 salt
 peber
 
1 dl.kvark 5%
4 æg
100 g.reven ost
 salt
 peber
 
 persille
 
Farsen æltes sammen og formes til 4 krebinetter som vendes i mel.

Steger 6-7 minutter på hver side.

Squashflan:
Skær squash i skiver. Hak løg og hvidløg.

Svits løg i oliveolie, til de er klare. Tilsæt squash, hvidløg og hakket kryddergrønt og svits alt 2-3 minutter ved høj varme.

Tænd ovnen. Indstil den på 175 grader C. alm. ovn.

Hæld squashskiver i et ovnfast fad. Pisk kvark og æg sammen. Tilsæt reven ost. Hæld æggemassen over grøntsagerne.

Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen i 20-30 minutter, til æggemassen er stivnet og overfladen gylden. Sluk for ovnen 10 minutter før retten er færdig. Drys hakket persille over ved serveringen.

Mexicansk pastafad (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk.vindruekerneolie
200 g.løg
500 g.oksekød hakket
1 ds.hakkede tomater
70 g.tomatpure koncentreret
1 grøn peberfrugt
1 spsk.chili mild
 salt
 peber
 
250 g.pastaskaller
 
1 ds.røde kidneybønner
 
125 g.Cheddarost
 
Varm olien i en gryde, tilsæt det hakkede løg og steg indtil det bliver blødt. Kom kødet i, brun det godt, tilsæt tomater m/væde, tomatpuré, grøn peber, chili, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.

I mellemtiden koges pastaskallerne i kogende, saltet vand. Hæld vandet fra.

Kom bønnerne uden væde i chiligryden og vend til sidst pastaskallerne i.

Kom i et ildfast fad og spred den revne ost over. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Svinekød med squash og bønner (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.svinemørbrad afpudset
2 spsk.olie
200 g.løg
500 g.squash
250 g.grønne bønner friske
5 dl.grønsagsbouillon
 Salt
 peber
3 spsk.maizena majsstivelse
3 spsk.persille
 
Tilbehør: 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Al synlig fedt fjernes fra kødet og det skæres i tern.

Olien hældes i en gryde. Når olien er varmet op, svitses kød og hakket løg i gryden ca. 5-10 minutter.

Bouillon hældes ved. Retten simrer ca. 20 minutter.

Squashen skæres i store tern. Squashen kommes i gryden sammen med de grønne bønner. Småkoger igen ca. 10 minutter.

Jævnes med Maizena udrørt i lidt vand. Efter 5 minutter tilsættes hakket persille. Retten smages til med salt og peber.

Risene koges efter anvisning på pakken.

Herefter er denne friske sommergryde klar til servering.

Fyldt kalkunbryst med grøntsager (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kalkunbryst
3 spsk.kapers
1 skalotteløg
12 oliven u/sten
100 g.champignon
 oregano frisk
 persille frisk
50 g.smør
3 dl.hvidvin
2 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
1000 g.kartofler
 
Kalkunbrystet skæres i 4 tykke skiver. Hvert stykke kalkunbryst snittes i siden, så der dannes en lomme.

Smør røres blødt og blandes med kapers, hakket skalotteløg, hakkede oliven, hakkede friske krydderurter og hakkede champignon. Fyldet lægges ind i lommerne, der lukkes med en kødnål.

Steges i smør på begge sider. Krydres med salt og peber. Vin hældes over og skyen tilsættes fløde og evt. lidt jævning. Steges i alt 20 minutter under låg.

Serveres med årstidens grøntsager.

Bradepandepizza med fire slags fyld (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Dej: 
500 g.hvedemel
2.5 dl.vand
25 g.gær
1 spsk.olivenolie
1 spsk.sukker
2 tsk.salt
 
Sauce: 
2 løg
1 spsk.olivenolie
1 fedhvidløg
1 ds.hakkede tomater
 salt
 peber
 timian
 oregano
 basilikum
 chili stærk
 
Fyld: 
50 g.champignon
75 g.skinkestrimler kogt
 
75 g.pepperoni
0.5 grøn peberfrugt
 
100 g.bladselleri
150 g.tun i olie drænet vægt
 
150 g.hakket oksekød
1 spsk.olivenolie
0.5 grøn peberfrugt
 
200 g.reven ost
 
Dej:
Opløs gæren i vandet. Bland resten sammen med det lunkne vand, gem dog mel til at ælte på.

Ælt dejen rigtig meget – og drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et rent viskestykke ca. 30 minutter.

Sauce:
Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olivenolie. Dåsetomaterne blendes og hældes ved. Tilsæt salt og peber, masser af timian og basilikum samt lidt oregano. Smag til med lidt stærk chilli. Chilli smagen må gerne være lidt stærk men absolut ikke dominerende. Lad sovsen småsimre i en times tid ved lavt blus. Det giver en god konsistens på sovsen.


Dejen slås ned og rulles ud i en bradepandes størrelse. Dejen lægges i en smurt bradepande, og kanten foldes ned en gang hele vejen rundt.

Saucen smøres jævnt ud over dejen.

Det hakkede oksekød brunes på panden i lidt olie, en rest af tomatsauce kan blandes i eller fordeles over kødet.

De fire slags fyld fordeles i felter på bunden og der drysses ost over.

Bages i forvarmet ovn i 20-25 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Pizzaen kan jo selvfølgelig laves med kun en slags fyld efter smag, så ganges det blot op med 4, eller der bruges en helt anden slags fyld.