Kødtærte de lux (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Kødfyld: 
500 g.hakket oksekød
200 g.bacon
200 g.hakket løg
1-2 fedpresset hvidløg
2 tsk.tørret timian
2 tsk.tørret basilikum
2 tsk.tørret oregano
2 spsk.olie
1 tsk.salt
 peber
 
Æggemasse: 
2 æg
1 dl.fløde
0.5 dl.rasp
 salt
 peber
 
1 pakkefrosen butterdej
 
150 g.ost til gratering
 
 
 
Skær baconen i mindre stykker og steg den næsten sprød og kom dem i en skål. Svits det hakkede løg og hvidløg i olien, tilsæt kødet og svits det. Tilsæt krydderierne og bacon. Lad det køle lidt af.

Æg, fløde, rasp, salt og peber piskes sammen.

Bland kødfyldet og æggemassen.

Rul butterdejen ud skær 8 strimler til flet-låg (kan undlades). Beklæd et tærtefad med butterdej og hæld fyldet i. læg osten ovenpå og til sidst fletlåget.

Bages i 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Serveres varm med en god salat og hvidløgsflute.

Citronstegt kalkunschnitzel med champignonsalat (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.champignon renset vægt
 
Dressing: 
2 dl.olivenolie
1 spsk.hvidvinseddike
2 spsk.dijonsennep
 salt
 peber
 blandede krydderurter efter behag
 
600 g.kalkunschnitzler
 olivenolie
1 citron
 salt
 peber
 
Rens champignonerne og snit dem i skiver. Det gøres nemt ved hjælp af en æggedeler!

Skyl dine krydderurter og blend dem sammen med olie, eddike, sennep og salt og peber. Dressingen skal være ret tyk og helt grøn.
Vend den sammen med de skivede champignoner.

Steg schnitzlerne i lidt olivenolie på en god pande. De skal have ca. 5 minutter i alt. Midt under stegetiden presser du saften af en halv citron ud over kødet. Den anden halve skærer du i skiver og steger ved siden af kødet. Drys med salt og peber.

Retten serveres evt. med pasta, vendt med smør og friskkværnet peber.

Wok med skinkestrimler (onsdag)

Antal personer: 2

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 fedhvidløg
2 cm.ingefær
1 spsk.olivenolie
 
300 g.skinkestrimler rå
 
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 orange peberfrugt
150 g.sukkerærter
200 g.bønnespirer
 
2 spsk.sojasauce
1 tsk.sesamolie
 
 
Tilbehør: 
300 g.kinesiske nudler
 
Varm olien op og rist finthakket ingefær og hvidløg heri under omrøring.

Tilsæt kødet og rist ved ret stærk varme et par minutter.

Tilsæt de snittede peberfrugter og rist yderligere et par minutter, før sukkerærter og spirer blandes ved ristes med ca. 1 minut

Stænk med soyasauce og sesamolie, smag til med salt og peber.

Server over nykogte nudler.

Fyldte Peberfrugter (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 røde peberfrugter
 
Fyld: 
400 g.oksekød 3-7 % fedt
1 løg
2 fedhvidløg
 
1 porre
300 g.gulerødder
1 grøn peberfrugt
250 g.champignon
 
100 g.ris
1 ds.hakkede tomater
140 g.tomatpure konc.
2 dl.oksebouillon
0.5 tsk.Timian
1 tsk.Chili, mild
 salt
 Peber
 
50 g.Revet ost
 
Løget hakkes fint og hvidløget presses.

Porerne skæres i tynde ringe som skylles grundigt i en sigte under rindende vand. Gulerødderne skrælles og rives, den grønne peberfrugt skære i tern og champignonerne renses og hakkes fint.

Løg og hvidløg svitses og oksekødet brunes. Resten af grøntsagerne hældes i og der røres rundt i et par min.

De hakkede tomater, tomatpuréen, bouillon, ris og krydderier kommes i. Det koger i 10 min.

Imens skæres toppen af de 8 peberfrugter og de renses.

Peberfrugterne stilles op ad hinanden i et ildfast fad og fyldet hældes i. Osten drysses over.

Skal i ovnen i 35 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Kan serveres med flutes.

Marineret kyllingefilet (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 kyllingefiletter
 olivenolie
 
Marinade: 
1.5 dl.yoghurt naturel
0.5 spsk.stødt koriander
0.5 spsk.stødt spidskommen
1 tsk.garam masala
2 fedhvidløg
1 tsk.ingefær frisk
1 rød chili
 salt
 peber
 
Kartoffelsalat: 
1000 g.kogte kartofler
200 g.bladselleri
1 rødløg
 
Dressing: 
2 dl.kvark
0.5 dl.yoghurt naturel
2 spsk.Dijonsennep
 salt
 peber
 
Spinatsalat: 
300 g.frisk spinat
2 spsk.olivenolie
50 g.pinjekerner
1 lime saften heraf
Pisk yoghurt med krydderier, chili, revet ingefær og presset hvidløg. Læg kyllingebrysterne i en plastic-frysepose sammen med marinaden, luk posen og lad det marinere i køleskabet i 1/2 time.

Varm olien på en pande og steg kødet på begge sider, 10-12 minutter i alt.

Kartoffelsalat:
Kog kartoflerne, pil dem og lad dem afkøle. Snit bladselleri og rødløg fint, og skær kartoflerne i skiver. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den forsigtigt med kartofler, bladselleri og løg.

Spinatsalat:
Skyl spinaten godt, så den er fri for jord, og lad den afdryppe. Pres spinatbladene sammen i en klump og skær dem i strimler.
Varm olien på en pande og vend spinatbladene på panden sammen med pinjekerner i ca. 2 min. Pas på, den ikke får for meget og bliver for blød. Pres limesaft over ved servering. Server salaten varm sammen med stegt kylling og kartoffelsalat

Hamburgerryg som rullesteg (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.hamburgerryg, rå
2 spsk.Dijonsennep
10 bladefrisk rosmarin
3 kvistefrisk timian
1 spsk.citronpeber
100 g.chorizo
50 g.frisk babyspinat
50 g.parmesan ost
 
Grøn sovs: 
1 dl.grøntsagsbouillon
2 dl.piskefløde
10 bladefrisk rosmarin
 jævning
0.5 grøn peberfrugt
1 tsk.hvidvinseddike
50 g.frisk babyspinat
3 stilkepersille
 
Fjern skind eller net.
Skær på langs rundt i hamburgerryggen, så den til sidst kan rulles i ét langt stykke, som er 1-2 cm tykt.

Smør stykket tyndt med dijonsennep. Drys med let hånd (helst friskhakket) rosmarin og timian og lidt citronpeber på.
Dæk hele stykket med et enkelt lag af tynde skiver chorizopølse.
Dæk derefter det hele med et enkelt lag friske spinatblade, hvor stilken er fjernet.
Drys med let hånd friskhøvlet parmesanost.
Rul ’stegen’ stramt sammen og bind det hele med kødtråd.

Pak ’stegen’ ind i stanniol.
Fyld lidt vand (ca 1 cm) i bunden af en bradepande.
Placer rullen i vandet.
Steg i varmluftovn ved 175° i ca 1½ time.

Grøn sovs
Mens sovsen varmes op blendes ingredienserne med en stavblender, indtil sovsen er luftig
Smag til med salt, peber og madsherry.

Server nye kartofler. Hvis det er uden for sæsonen, så brasede kartofler, majs eller ris

Hjemmelavet forårsruller (søndag)

Antal personer: 8

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.hvedemel
4 dl.vand
 salt
1.5 tsk.olie
 
Til stegning: 
 olie
 
Fyld: 
250 g.hvidkål
150 g.porre
150 g.løg
1 ds.bambusskud
100 g.champignon
200 g.bønnespirer
4 spsk.olie
125 g.hakket oksekød
125 g.hakket svinekød
4 spsk.sojasauce
4 spsk.sherry
 salt
 cayennepeber
 
 
Pensling: 
 æggeblomme
 
Kom melet i en skål og rør, mens vandet langsomt hældes i. Tilsæt olie og salt. Lad dejen hvile i 30 minutter.

I mellemtiden tilberedes fyldet:
Skyl hvidkål eller kinakål og porre og skær dem i tynde strimler. Pil og hak løget. Lad bambusskudene dryppe af og skær dem derefter i fine strimler. Skyl bønnespirerne. Rens champignonerne og snit dem fint.

Varm olien på en stor pande og brun kødet. Tilsæt kål, porre, løg og bambusskud. Lad det svitse i ca. 5 minutter. Derefter hældes svampe og bønnespirer i, og det hele svitses et par minutter. Smag til med soya, sherry eller risvin, salt og cayennepeber.

En pande (ca. 25 cm i diameter) pensles med olie. Hæld dejen op i et målebæger og fordej en ottendedel af den på panden. Sørg for, at der ingen huller er. Lad pandekagen stivne ved svag varme. Den skal ikke vendes. Læg den på et fugtigt viskestykke. Bag resten af dejen på samme måde.

Fyldet fordeles på pandekagerne, pensl kanterne med en rest flydende dej eller meljævning. Fold dejen sammen om fyldet (red: Æv! Det er *lidt* svært at gengive på skrift) og trykkes godt fast, så rullen er helt lukket.

Varm olien i en frituregryde og kog rullerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.

Tips:

Frysning:
Forårsrullerne kan fryses både rå og stegte, men det er at foretrække rå.

Stegte forårsruller kan genopvarmes i ovnen ved 200 grader ca. 15 minutter.