Mexicansk kyllingelasagne med Tortilla (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kyllingefilet i strimler
2 spsk.vindruekerneolie
1 rød peberfrugt
200 g.løg
0.5 poseFajita Spice Mix
150 g.Sweet red chili salsa
1 dl.vand
2 spsk.hvedemel
2.5 dl.sødmælk
 salt
 peber
 
5 Soft Tortilla big size
200 g.revet ost
 
Hak rød peber og løg fint og svits det i madolie i en stor gryde. Tilsæt kyllingestrimlerne og svits videre i ca. 5 minutter.

Tilsæt krydderipulveret og rør rundt. Drys med 2 spsk. mel og vend rundt. Tilsæt glasset med salsasovs og 1 dl. vand og kog op. Spæd med mælk indtil du har en konsistens som en god stuvning. Lad blandingen koge for lavt blus i ca. 10 minutter og smag til med salt og peber.

Tag et stort fad eller springform 24 cm. i diameter og smør det ind i madolie. Nu skal lasagnen bygges op af tortilla, kyllingestuvning, ost og så forfra igen. Start og slut med tortilla.

Sæt lasagnen i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter.

Serveres med nachos og grøn salat.

Hamburgerryg i folie (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hamburgerryg
 
1000 g.kartofler
300 g.løg
4 tomater
4 spsk.smør
2 fedhvidløg
4 spsk.persille
 
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Fordel dem på 4 stykker godt smurte alufolie. Læg løgringe på.

Kom kødet skåret i 4 tykke skiver på og derefter tomatskiver. Rør smør og knust hvidløg sammen og fordel det over tomaterne.
Drys med hakket persille.

Fold folien om fyldet og sæt pakkerne i et fad. Sæt pakkerne i ovnen i 50 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.

Ild i røret (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.hakket oksekød
600 g.løg
300 g. gulerødder
1000 g.hvidkål i fine strimler
3 spsk.karry, stærk
 salt
 peber
1 ds.flåede tomater
 vand
10 g.margarine
 
7 dl.vand
4 dl.ris
Løgene og gulerødder skæres i skiver, hvidkålen i fine strimler.

Løgene brunes i margarinen. Karry tilsættes og brunes med. Kødet brunes. Hvidkål tilsættes og brunes lidt efter lidt. Gulerødder tilsættes og brunes med. 1 dåse tomater hakkes fint og koger med. Tilsæt evt. lidt vand.

Retten koger til kålen er mør. ca. 45 - 60 min. Behøver ikke jævning, det meste væde fordamper.

Serveres med løse ris og flutes. Lav rigeligt, for det er svært at stoppe igen.

Kalkun stroganoff (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.kalkunstrimler
 hvedemel
 
500 g.champignoner
1 løg
1 spsk.paprika
50 g.smør
70 g.Tomatpure, koncentreret
1 dl.hønsebouillon
 dl.cremefraiche 38%
 salt
 peber
 
Hak løget og halver eller kvarte champignonerne.

Damp champignoner et par minutter i en tør gryde, tag dem op og stil til side.

Vend kalkunstrimlerne i hvedemel Smelt smørret og svits løget.
Tilsæt kødet og brun det. Tilsæt paprika, tomatpure og bouillon og lad retten simre under låg 5 minutter.

Rør creme fraiche i og smag til med salt og peber.
Tilsæt til sidst champignonerne.

Server med kartoffelmos, pasta eller ris.

Spanske koteletter (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.svinekoteletter
50 g.smør
 salt
 peber
 
400 g.champignon renset vægt
250 g.løg
1 grøn peberfrugt
 
1 ds.flåede tomater
4 dl.rødvin
1 dl.piskefløde
 
Tilbehør: 
7 dl.vand
4 dl.løse ris
1 tsk.salt
 
 
Koteletterne brunes i smør på panden, krydres med salt og peber og lægges i et ovnfast fad.

Champignoner, løg og peberfrugt rensen, skæres i skiver og svitses i smør på panden. De flåede tomater med væde, rødvin og fløde tilsættes. Sovsen småsnurrer et par minutter, smages til og hældes over koteletterne.

Fadet dækkes med låg eller folie og sættes i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca 30 minutter.


De spanske koteletter serveres med løse ris eller flutes.

Ovnstegt okseculotte (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.okseculotte
 salt
 peber
 
Kartoffelsalat: 
1000 g.kartofler
1 rødløg
 
Dressing: 
2 spsk.hvidvinseddike
0.5 tsk.salt
 peber
1 tsk.estragon tørret
3 spsk.olivenolie
2 spsk.vand
 
Pynt: 
 persille
 
Culotten afmærkes, i den spids, hvorfra den kan skæres på tværs af kødtrådene. Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå. (Culotten er ridset på den led, som den skal skæres). Det er lettest at se, hvordan culotten skal skæres for, imens den er rå. Sæt derfor et mærke(kødpind eller tandstikker) i den ende af stegen, hvorfra der kan skæres på.


Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Læg stegen i en lille bradepande og sæt den ind i ovnen i ca. 15 minutter eller til fedtet er gyldent.

Tag stegen ud af ovnen. Dæmp ovnens varme til 160 grader C. alm. ovn, drys salt og peber på culotten. Sæt et stegetermometer i stegen. således, at spidsen er i centrum, og sæt stegetermometeret viser 55-58 grader C, det teager ca. 30 minutter afhængig af, hvor rød stegen skal være.

Tag stegen ud og pak den ind i folie, lad stegen hvile ½ time eller mere inden den skæres ud.


Fransk kartoffelsalat:
Kog kartoflerne.

Bland ingredienserne til dressingen.

Skræl og hak løget fint. Skær kartoflerne i skiver mens de endnu er varme. Læg kartofler og løg i en skål og hæld dressingen over. Lad salaten stå køligt indtil serveringen.

Drys persille over til pynt.

Server i tynde skiver med en kold kartoffelsalat og blandet grøn salat.

Pitabrød med strimlet oksekød (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.stegt oksekød f.eks. roastbeef eller mørbrad
 de 7 krydderier
 
200 g.iceberg
200 g.agurk
2 tomater
 
 thousand island
8 pitabrød
 
Det stegte kød skæres i tynde skiver som igen skæres i tynde strimler.

Grønsagerne vaskes og snittes og pitabrødene varmes på brødrister eller i ovn.

Kødet steges kørt på en meget varm pande og krydres med de 7 krydderier eller andet shawama- eller kebabkrydderi.

Pitabrødenen åbnes og fyldes efter temperament med salat, kød og dressing.