Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Koteletterne krydres med salt og peber.
Vendes først i mel, så i sammenpisket æg og til slut i rasp.
Steges på pande i smør eller margarine 4-5 minutter på hver side. De grønne asparges og gulerødder koges møre i letsaltet vand ca. 8 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Squash og løg skæres i tynde skiver og lægges taglagt i et ovnfast fad. Oksekødet blandes med salt, peber, havregryn og mælk. Det formes til 4 bøffer, der brunes på en tør pande og lægges i fadet. Champignon renses, skæres i kvarte og ristes på panden. Tomaterne hældes på, og det smages til med salt, peber og paprika. Saucen hældes over bøfferne. Læg låg på fadet eller dæk med alufolie, der sættes i ovnen ca. 20 minutter ved 250 grader C. alm. ovn. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smelt smørret i en pande over middelvarme. Tilsæt finthakket løg, presset hvidløg, safran, gurkemeje, spidskommen, koriander, paprika, peber og cayenne og sauter i ca. 10 min til løgene er møre. Tilføj kyllingelårene, citronsaft, fond/vand, abrikoser og kikærter og sørg for at retten simrer. Kog videre i ca. 30 -40 minutter til kyllingen er mør og der ikke er nogen spor af rødt omkring benene. Tilsæt salt og peber efter smag. Server på varme tallerkner og hæld væden over. Strø urter henover. Server med couscous eller ris og varmt fladbrød. Urter: Tilsæt en sidste finish af farver og smag til denne søde og krydrede ret. Du kan anvende en håndfuld bredbladet persille, persille eller mynteblade og 2 spiseskefulde hakkede mandler eller mandel splitter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg den rå medister på pande i smør, ca. 6 min på hver side, sluk for varmen og lade den trække indtil servering. Fjern de grove blade på spidskålen, halver dem og fjern stokken. Lægges i en dyb pande eller gryde med låg med smør og vand og damp dem møre ca. 7 minutter under låg. Tag evt. op og dryp af inden servering. Servers med nye kartofler og evt. brunet smør. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Svits de halve løgringe, de pillede hvidløgsfed og kalvekødet (ca. 3 x 3 cm evt. skåret af kalveculotte) i fedtstoffet i en gryde. Krydr med salt og peber, tilsæt timian. Tilsæt hvidvin eller æblejuice og bouillon gradvis under omrøring. Lad retten småkoge under låg i 45-60 minutter. Når kødet er mørt, vendes det groft snittede spidskål eller sommer- eller savojkål i og lad det småsimre endnu 10 minutter. Lige før serveringen jævnes retten med en meljævning eller smørbolle og der tilsættes ærter og plukket dild. Smag til med salt og peber. Serveres med nye kogte kartofler |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kalkunbrystet skæres i 4 tykke skiver.
Hvert stykke kalkunbryst snittes i siden, så der dannes en lomme. Smør røres blødt og blandes med kapers, hakket skalotteløg, hakkede oliven, hakkede friske krydderurter og hakkede champignon. Fyldet lægges ind i lommerne, der lukkes med en kødnål. Steges i smør på begge sider. Krydres med salt og peber. Vin hældes over og skyen tilsættes fløde og evt. lidt jævning. Steges i alt 20 minutter under låg. Serveres med årstidens grøntsager. |
Antal personer: 10![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fyld: Skyl hvidkål eller kinakål og porre og skær dem i tynde strimler. Pil og hak løget. Lad bambusskuddene dryppe af og skær dem derefter i fine strimler. Skyl bønnespirerne. Rens champignonerne og snit dem fint. Varm olien på en stor pande og brun kødet. Tilsæt kål, porre, løg og bambusskud. Lad det svitse i ca. 5 minutter. Derefter hældes svampe og bønnespirer i, og det hele svitses et par minutter. Smag til med soja, sherry eller risvin, salt og cayennepeber. Fyldet fordeles på pandekagerne, pensl kanterne med en meljævning eller sammepisket æg. Fold dejen sammen om fyldet (se videoklip) og trykkes godt fast, så rullen er helt lukket. Varm olien i en frituregryde og kog rullerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Tips: Vi bruger opskriften på forårsrullepandekager her. Frysning: Forårsrullerne kan fryses både rå og stegte, men det er at foretrække rå. Stegte forårsruller kan genopvarmes i ovnen ved 200 grader ca. 15 minutter. |