Roastbeef sandwich (mandag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.roastbeef kogt/stegt
 blandet salat
8 burgerboller
 
Dressing: 
100 g.tomatpure
150 g.løg
40 g.revet peberrod
1 spsk.gin
 salt
 peber
 
Dressing:
Løget hakkes meget fint og blandes med tomatpureen, smag til med revet peberrof og gin.

Rostbeefen skæres meget tyndt. Burgerbollerne flækkes og varmes.

Bollerne lægges sammen og servers.

Farserede porrer (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.porrer
 
500 g.svinekød hakket
1 æg
60 g.hvedemel
2 dl.letmælk
1 tsk.salt
0.25 tsk.peber
 
50 g.rasp
 
2 spsk.olie
 
Grøntsagsmos: 
800 g.kartofler til mos
100 g.knoldselleri
200 g.gulerødder
1 dl.cremefraiche 18%
100 g.rødløg
 salt
 peber
 
5 dl.Mornaysauce
 
Porrerne skylles og renses. Skæres i stave på ca. 7 cm længde, og koges i 15 minutter til de er møre.

Kødet røres til fars med æg, mel, mælk, salt og peber.


Et stykke bagepapir lægges på bordpladen, og der drysses med rasp ovenpå. Herpå lægges en stor spiseske fars, der trykkes til en flad firkant på ca. 8x8 cm.

Herefter lægges der et stykke kogt porre ovenpå. Bagepapiret bruges til at forme farsen omkring porren, så der fremkommer en tyk pølse af fars med rasp omkring.

De farserede porrer steges i olie på panden til de er gyldne og gennemstegte.

Vil du spare på fedtet, og slippe for at stå i stegeos, kan de farserede porrer steges i ovnen. Porrerne lægges i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Der sprayes med olie henover, og de farserede porrer steges ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Grøntsagsmos:
Snit kartofler, selleri og gulerødder og kog dem møre i usaltet vand.

Hæld vandet fra og pisk grøntsagerne til mos. Tilsæt finthakket rødløg, salt og peber.

Serveres med mornaysauce.

Cornflakes paneret kalkunschnitzel (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.kalkunschnitzel
150 g.cornflakes
1 æg
1 dl.hvedemel
1 tsk.salt
1 tsk.cayennepeber
 
30 g.smør
3 spsk.olie
 
Bank kalkunschitzlerne let. Bland mel, salt og cayennepeber i en dyb tallerken, vend kalkunstykkerne heri. Pisk ægget ud i en dyb tallerken, vend schnitzlerne heri. Knus cornflakesene på en tallerken og vend schnitzlerne heri. Lad dem hvile lidt.

Steg dem ved ikke for kraftig varme ca. 2 min på hver side.

Server grovfrittes og salat til.

Mexicansk pastafad (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk.vindruekerneolie
200 g.løg
500 g.oksekød hakket
1 ds.hakkede tomater
70 g.tomatpure koncentreret
1 grøn peberfrugt
1 spsk.chili mild
 salt
 peber
 
250 g.pastaskaller
 
1 ds.røde kidneybønner
 
125 g.Cheddarost
 
Varm olien i en gryde, tilsæt det hakkede løg og steg indtil det bliver blødt. Kom kødet i, brun det godt, tilsæt tomater m/væde, tomatpuré, grøn peber, chili, salt og peber. Lad det simre i 15 minutter.

I mellemtiden koges pastaskallerne i kogende, saltet vand. Hæld vandet fra.

Kom bønnerne uden væde i chiligryden og vend til sidst pastaskallerne i.

Kom i et ildfast fad og spred den revne ost over. Bag i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 30 minutter.

Skinkeruller med rosmarin (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.skinkeschnitzel
 Salt
 peber
1 tsk.paprika
100 g.flødeost naturel
4 skiverseranoskinke
2 tsk.sennep
2 spsk.persille
1 spsk.rosmarin
 
3 dl.svinebouillon
 
 Sauce:
20 g.smør
1 spsk.hvedemel
2 dl.piskefløde
 kulør
 salt
 peber
 
Ovnbagte kartofler:  
1000 g.kartofler
0.5 dl.olivenolie
 græsk grillkrydderi
 salt
 peber
 
Schnitzlerne drysses med salt, peber og paprika og smøres med flødeost. Skinkeskiven lægges på og der stryges med sennep og drysses med persille og rosmarin. Kødet rulles sammen og enderne bindes med kødsnor.

Brun rullerne i smør i en gryde og spæd med 3 dl bouillon. Lad rullerne koge ved svag varme ca. 30 minutter.

Skyen sigtes og smørbolle røres i, spæd op med fløde og tilsæt evt. kulør. Smag til med salt og peber.

Ved servering fjernes kødsnoren.

Ovnbagte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i både som overhældes med olivenolie, græsk grillkrydderi, salt og peber. Det hele rystes godt sammen og hældes i en bradepande beklædt med bagepapir. Bages i ovn ved 225 grader C Alm. ovn i ca 45 minutter.

Serveres salat og ovnkartofler til rullerne.

Coq au vin, hane i rødvin (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kylling hel
150 g.bacon i skiver
150 g.skalotteløg
25 g.smør
1 fedhvidløg
200 g.champignon
1 laurbærblad
 timian tørret
0.5 dl.cognac
4 dl.rødvin
 salt
 peber
1 dl.cremefraiche 38%
 kulør
 
Smørbolle: 
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
 
Pynt: 
 persille, frisk
 
Tilbehør: 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Kyllingen deles ud i mindre stykker. Baconet skæres i smalle strimler, der steger med de pillede skalotteløg. Når dette bliver gyldent lægges kyllingestykkerne i med hvidløget i skiver og det hele brunes godt i nogle minutter.

Så tilsættes de små hele rensede champignon evt. i halve eller kvarte hvis de er store, laurbærblad og timian (har du frisk bruges det) og snurrer under låg i 10 min. Så hældes cognac og rødvin over, med salt og peber og under låg snurrer det nu videre i 30 min. til kyllingen er mør.

Kylling, løg og champignon løftes op.

Sovsen jævnes med en smørbolle af smør og mel som er rørt sammen, tilsæt lidt af gangen til tilpas tykkelse. Smages tilsættes creme fraiche og evt. ekstra hvidløg hvis du er til det, farves med kulør. Kylling og grønsager lægges tilbage i sovsen og serveres med kogte ris og og et drys hakket frisk persille.

Hjemmelavet forårsruller (søndag)

Antal personer: 8

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.hvedemel
4 dl.vand
 salt
1.5 tsk.olie
 
Til stegning: 
 olie
 
Fyld: 
250 g.hvidkål
150 g.porre
150 g.løg
1 ds.bambusskud
100 g.champignon
200 g.bønnespirer
4 spsk.olie
125 g.hakket oksekød
125 g.hakket svinekød
4 spsk.sojasauce
4 spsk.sherry
 salt
 cayennepeber
 
 
Pensling: 
 æggeblomme
 
Kom melet i en skål og rør, mens vandet langsomt hældes i. Tilsæt olie og salt. Lad dejen hvile i 30 minutter.

I mellemtiden tilberedes fyldet:
Skyl hvidkål eller kinakål og porre og skær dem i tynde strimler. Pil og hak løget. Lad bambusskudene dryppe af og skær dem derefter i fine strimler. Skyl bønnespirerne. Rens champignonerne og snit dem fint.

Varm olien på en stor pande og brun kødet. Tilsæt kål, porre, løg og bambusskud. Lad det svitse i ca. 5 minutter. Derefter hældes svampe og bønnespirer i, og det hele svitses et par minutter. Smag til med soya, sherry eller risvin, salt og cayennepeber.

En pande (ca. 25 cm i diameter) pensles med olie. Hæld dejen op i et målebæger og fordej en ottendedel af den på panden. Sørg for, at der ingen huller er. Lad pandekagen stivne ved svag varme. Den skal ikke vendes. Læg den på et fugtigt viskestykke. Bag resten af dejen på samme måde.

Fyldet fordeles på pandekagerne, pensl kanterne med en rest flydende dej eller meljævning. Fold dejen sammen om fyldet (red: Æv! Det er *lidt* svært at gengive på skrift) og trykkes godt fast, så rullen er helt lukket.

Varm olien i en frituregryde og kog rullerne et par stykker ad gangen, til de er gyldne og sprøde. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.

Tips:

Frysning:
Forårsrullerne kan fryses både rå og stegte, men det er at foretrække rå.

Stegte forårsruller kan genopvarmes i ovnen ved 200 grader ca. 15 minutter.